eu, da dar nu cu rintas, e buna cu el dar eu am facut criza de bila de la ultima supa ardeleneasca cu rintas acum 22 ani si imi e frica ) adica supa e simpla faci o supa din ce vrei tu carne sau nu separat, apoi intr-o tigaie fara ulei prajesti /incazlesti chimionul pina cind incepe sa sara si atunci il versi in supa ( de preferat sa fie supa strecurata ca sa iti fie mai usor ca dupa ce fierbe chimionul in ea vreo 5*-10 minute o strecori iar ca sa il arunci si poti pune inapoi legumele . merge cu cartof in loc de piine chiar si supa crema ( dupa ce fierbi apa doar cu chimionul si strecori ) .. Se poate pune si ou in supa asta cu chimion.. am facut eu acum duminica . Am trintit un ou de poortie, spart si pus asa nebatut in supa clocotita, se incheaga ca la ochiuriel romanesti si gata .. sau bati oul cu sau fara putina faina si faci zdrente ...
in supa de varza se pune chimion ... asa intreg ( dupa ce il incalzesti separat ca sa poata dea gustul bine ) sau macinat ...
daca vrei sa pui intrehg si te deranjeaza dar nu poti strecura pune boabele incalzite in o bucata de tifon legat sau in chestia aia cu gaurele de inox de facut ceai, ii dai drumul in supa si cind e gata o recuperezi si o arunci dupa ce o storci bine
in sarmalele astea lenese
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/0...kie-titeni.html in reteta asta de dovlecei cu beshamel
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2015/0...e-al-forno.html in carnea tocata de facut musaca greceasca sau cu care umplii dovlecei sau ardei dupa retetele arabesti sau turcesti, grecesti
uite ardei umpluti
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2015/0...epper-bell.htmlmusaca greceasca
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2008/0...elanzane-e.htmlchiftele grecesti
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2010/0...e-nel-sugo.htmlIn rest eu pun chimion macinat e cumparat asa ca e mai comod de folosit in sosuri, mincaruri indiene in special .. Se pune chimion in mincarea de fasole boabe de ex chili americanesc ( asta se poate face si cu carne macinata sau carnea din cirnat ) e fff buna si simpla.
www.reteteculinare.ro/forum/discutii/chili_con_carne-947/ se mai pune in chiftelele din linte,. hamburger vegetarian
reteta ae asta desi in ea nu apare pudra de cumin iti spun sigur ca merge, am facut alte dati si am pus
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/1...s-cous-con.htmlin toate chiftelele astea arabesti, indiene din naut sau linte merge sa pui cumin
daca gasesti radacina de taro, e la magazinel alea etnice si nu costa deloc mult, poti pune pe ea , uite reteta
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/1...gu-varuval.html