Posts written by hoinara-italia

view post Posted: 11/6/2021, 08:07 Reteta casei - Bucatarind
am recitit subiectul asta si m-am gindit sa adaug o reteta de piine arabeasca care noua ne merge la suflet si a devenit reteta casei

se face usor si cind piinile se racesc se pun in pungi si se congeleaza. Cind vreau sa le maninc le scot din congelator, le dezghet si apoi le incalzesc putin ori pe tigaie/ pe tabla pe aragaz ori in cuptor .. dar super rapid ..



piinea asta cu cartof este absolut minunata


si bonus o reteta de piine cu semola tot genul asta arabesc, facuta in tigaie.. la fel se poate congela
view post Posted: 4/5/2020, 08:43 Canale tv si filme - Utile si link-uri utile
bine ai facut,. din pacate tvr plus nu se poate vedea, mie imi da mesaj ca nu pot vedea in tara mea :-) nici macar telejurnal nu ma lasa , niste imbecili ..


in engleza


vezi pagina BBC
aici intri direct la telejurnale dar din pagina lor, sus in bara more are un virf de sageata, clic pe el si se deschide la alegere news cu linkul asta www.bbc.co.uk/schedules/p00fzl9j
sau www.bbc.com/culture


pe YouTube care e gratis si la indemina oricui, macar asa nu dai linkuri interesante elevilor ci astea pe care oricum le puteau gasii si singuri :-)
www.youtube.com/user/GreatestAudioBooks/videos
view post Posted: 14/4/2018, 08:40 Calorie alimenti - Sa vorbim despre....
cum ziceam.. atentie cu soia inclusiv in lapte si iaurt, nu ai siguranta ca e soia buna, majoritatea e adusa din china si acolo stim cum sta treaba, apoi pt ca o proceseaza aici cica e made in italy :-) deci atentie mare.. mai bine un lapte de vaca italiana mai rar decit porcarii zilnic .. in general unde folosesc numai priduse italiene scriu asta sa se vada, unde nu e scris e clar ce se foloseste
view post Posted: 11/4/2018, 05:47 Calorie alimenti - Sa vorbim despre....
nu sunt numai caloriile vinovate ci modul cum amesteci alimentele draga Kris .. vorbesc din experienta ca eu teoria o stiu dar cu oractica stau prost :-)) eu nu beau lapte decit rar dar in schimb maninc brinza :-))
view post Posted: 30/11/2015, 12:42 Reteta zilei - Bucatarind
eu, da dar nu cu rintas, e buna cu el dar eu am facut criza de bila de la ultima supa ardeleneasca cu rintas acum 22 ani si imi e frica ) adica supa e simpla faci o supa din ce vrei tu carne sau nu separat, apoi intr-o tigaie fara ulei prajesti /incazlesti chimionul pina cind incepe sa sara si atunci il versi in supa ( de preferat sa fie supa strecurata ca sa iti fie mai usor ca dupa ce fierbe chimionul in ea vreo 5*-10 minute o strecori iar ca sa il arunci si poti pune inapoi legumele . merge cu cartof in loc de piine chiar si supa crema ( dupa ce fierbi apa doar cu chimionul si strecori ) .. Se poate pune si ou in supa asta cu chimion.. am facut eu acum duminica . Am trintit un ou de poortie, spart si pus asa nebatut in supa clocotita, se incheaga ca la ochiuriel romanesti si gata .. sau bati oul cu sau fara putina faina si faci zdrente ...

in supa de varza se pune chimion ... asa intreg ( dupa ce il incalzesti separat ca sa poata dea gustul bine ) sau macinat ...

daca vrei sa pui intrehg si te deranjeaza dar nu poti strecura pune boabele incalzite in o bucata de tifon legat sau in chestia aia cu gaurele de inox de facut ceai, ii dai drumul in supa si cind e gata o recuperezi si o arunci dupa ce o storci bine

in sarmalele astea lenese http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/0...kie-titeni.html


in reteta asta de dovlecei cu beshamel

http://lacucinadicrista.blogspot.it/2015/0...e-al-forno.html

in carnea tocata de facut musaca greceasca sau cu care umplii dovlecei sau ardei dupa retetele arabesti sau turcesti, grecesti
uite ardei umpluti
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2015/0...epper-bell.html
musaca greceasca
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2008/0...elanzane-e.html
chiftele grecesti
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2010/0...e-nel-sugo.html



In rest eu pun chimion macinat e cumparat asa ca e mai comod de folosit in sosuri, mincaruri indiene in special .. Se pune chimion in mincarea de fasole boabe de ex chili americanesc ( asta se poate face si cu carne macinata sau carnea din cirnat ) e fff buna si simpla.
www.reteteculinare.ro/forum/discutii/chili_con_carne-947/

se mai pune in chiftelele din linte,. hamburger vegetarian
reteta ae asta desi in ea nu apare pudra de cumin iti spun sigur ca merge, am facut alte dati si am pus http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/1...s-cous-con.html

in toate chiftelele astea arabesti, indiene din naut sau linte merge sa pui cumin

daca gasesti radacina de taro, e la magazinel alea etnice si nu costa deloc mult, poti pune pe ea , uite reteta http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/1...gu-varuval.html
view post Posted: 26/1/2015, 13:30 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti
da exact asa acum zice kris.,. cica cind au frunzele mai moi nu le merge bine, adiuca in general au prea multa apa... le place umezeala pe frunze la nebunie dar nu apa la radacini, se uda putin, rar , eu o ud ff rar chiar , cit timnp e pamintul umed nu trebuie udate ... dar le place la nebunie baia pe frunze, ploaia si umezeala ...


ii place temperatura mai rece , kris cum le tine afara sau in balcoane si iarna dar nu e frig la ea e perfect,. la mine n.a facut multe flori anul asta ca n-a fost suficient de frig .. eu mi-o amintesc de la servici unde era un frig crincen in birou, mai statea si pe pervaz linga niste geamuri cit peretele.. noi stateam cu poaltoanele si scriam cu minusile in miini si Schlumbergera inflorea ca nebuna :-)
view post Posted: 26/1/2015, 10:23 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti
da ... cu apa mai la temp. camerei si in special pe frunze, cica ii place in plaoie . Eu nu o ud normal. o stropesc la chiuveta sau chiar si cu dusul mai moale .. apoi o las sa se curga bine ...
Nu cred ca merita sa pui IN ghiveci mai mare, nu le cresc radacinile mult.
view post Posted: 19/1/2015, 10:17 FAI DA TE - HOME MADE - Curiozitati
pietre de riu - pe care au lipit bucati de pinza decupate

4e9243a76f3285a224028b69658d5fc2

http://www.riciclo-creativo.com/2012/09/ma...bomboniere.html

bufnitele astea sunt destul de la moda .. si usor de facut, lipit apoi pe pungute


560e95d58ac2c63e77cff47757390890

http://media-cache-ec0.pinimg.com/original...47757390890.jpg
view post Posted: 19/1/2015, 09:48 FAI DA TE - HOME MADE - Curiozitati
CUM SA FACI CUTIUTE DIN CARTOANE COLORATE, DIVERSE FORME


2b9f23107fb629ec989cfec9971861d9

TRANSFORMI O BRATARA VECHE IN UNA MODERNA ( MERGE SI CU O BUCATA DINTR-UN SIRAG DE PERLE SAU ALTE MARGELE)

5d195e848d01a61aed7626edf4039a5b

SURSA http://www.berrilla.com/2012/04/diyrhinest...l-bileklik.html

SACULETI DIN DANTELA

Portaconfetti%2Bsacchettino%2Bpois


portaconfetti%2Bpila1
view post Posted: 9/12/2014, 07:48 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti
ptiiuuuu sa nu fie de deochi ce de flori !!si au si cite doi boboci pe ramura .. dementiale!
view post Posted: 10/11/2014, 09:46 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti
aici ar cam fi soare ca e la vest insa na in curte jos mai e si gardul viu stii cum e la curte chiar si la vest nu te opareste soarele ca intr-un balcon

nu cred ca hiberneaza ca am vazut-o eu si cind era mai frig anul trecut ca bintuia afara din apa , sa vad dc pot face poza

eu stiu planta asta care traieste asa aiurea. se hraneste cu umezeala din aer si cu nu stiu ce unde ca o aveau cumnatii nostrii pusa pe televizor sau linga el ca cica acolo de la radiatiile alea se fce mare si curata si camera de energii :-)) la mexicani cica creste pe linga stilpii de curent
1409 replies since 28/9/2009