Reteta zilei, idei noi, propuneri, incercari

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view post Posted on 1/6/2013, 18:56

HOINAR de-al CASEI
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azi am luat fettine di reale bovino .. de la dico
miine le fac alla pizzaiola

http://www.gustoblog.it/post/27817/le-fett...secondo-gustoso

fettine-di-carne-alla-pizzaiola-586x390

Quello che vi suggeriamo oggi è un secondo piatto sfizioso, un classico della cucina tradizionale italiana: le fettine alla pizzaiola con contorno di patate. Questa è una ricetta che fa sempre felici anche i bambini di casa, un secondo veloce da preparare, perfetto per la cena settimanale. Ci sono diversi modi di cucinare la carne alla pizzaiola, questo è un piatto nazionale con ricette però che variano leggermente da regione a regione, io ho imparato a fare questa ricetta direttamente dalla mia nonna del sud, palermitana DOC, quindi la mia è una variante golosa che attinge dalla ricca cucina siciliana. Un passo fondamentale è la scelta della carne, le fettine alla pizzaiola si possono fare sia con la lonza di maiale che con il petto di pollo, oggi scegliamo di fare la ricetta con la carne di manzo.

Gli ingredienti per fare le fettine alla pizzaiola con patate sono: 4 fette di reale di Manzo da 200 g., 800 g. di conserva di pomodoro fresca, olive nere snocciolate, sale e pepe q.b., farina bianca, origano, olio d’oliva, cipolla, mozzarella. Patate per il contorno.

Come si preparano le fettine di carne alla pizzaiola: prima di tutto infarinate la carne di manzo, bene da tutte due i lati. In una padella bassa e ampia, versate un filo d’olio d’oliva extra vergine. Tritate la cipolla e soffriggete. Aggiungete la carne di manzo e rosolatela a fuoco alto da entrambi i lati, aggiungere la conserva di pomodoro, il sale, il pepe, l’origano, e infine le olive nere e terminate la cottura della carne a fuoco basso per far amalgamare i sapori. Un tocco in più che rende questa ricetta buonissima anche per i bambini è aggiungere a fine cottura una mozzarella tagliata a fiocchi, da servire calda e filante sopra la carne, come quella della pizza.

Per le patate: mettete in una padella un filo d’olio, quando è caldo aggiungere le patate tagliate piccole (cottura più veloce) e se volete dare una nota in più di gusto un fiocchetto di burro. Lasciate cuocere a fuoco dolce per venti minuti, girando solo alla fine per non rompere le patate. Salare e servire come contorno con la carne alla pizzaiola.
 
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view post Posted on 1/6/2013, 23:31

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mmm...ce bine arata :buun:
 
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view post Posted on 2/6/2013, 08:14

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soi acum fac asta
http://zsuzsaisinthekitchen.blogspot.it/20...oi-galuska.html

doar ca am facut blaturile separat
fiecare blat din 2 oua+2 lg faina+1 lg zahar si deci primul asa simplu al doilea cu cacao si unul cu nuci macinate

o sa pun reteta mea pe blog diseara
 
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view post Posted on 2/6/2013, 20:30

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Am vazut-o pe fb...mmmm , cred ca a iesit foarte buna!!
 
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view post Posted on 28/11/2015, 17:17

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Folosiți chimion în bucătărie? Rețete? Azi fac una a mamei, supa de pâine. Ceai din semințe de chimion, rântaș, ceaiul și bucăți de pâine prăjită cubulete.
 
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view post Posted on 30/11/2015, 12:42

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eu, da dar nu cu rintas, e buna cu el dar eu am facut criza de bila de la ultima supa ardeleneasca cu rintas acum 22 ani si imi e frica ) adica supa e simpla faci o supa din ce vrei tu carne sau nu separat, apoi intr-o tigaie fara ulei prajesti /incazlesti chimionul pina cind incepe sa sara si atunci il versi in supa ( de preferat sa fie supa strecurata ca sa iti fie mai usor ca dupa ce fierbe chimionul in ea vreo 5*-10 minute o strecori iar ca sa il arunci si poti pune inapoi legumele . merge cu cartof in loc de piine chiar si supa crema ( dupa ce fierbi apa doar cu chimionul si strecori ) .. Se poate pune si ou in supa asta cu chimion.. am facut eu acum duminica . Am trintit un ou de poortie, spart si pus asa nebatut in supa clocotita, se incheaga ca la ochiuriel romanesti si gata .. sau bati oul cu sau fara putina faina si faci zdrente ...

in supa de varza se pune chimion ... asa intreg ( dupa ce il incalzesti separat ca sa poata dea gustul bine ) sau macinat ...

daca vrei sa pui intrehg si te deranjeaza dar nu poti strecura pune boabele incalzite in o bucata de tifon legat sau in chestia aia cu gaurele de inox de facut ceai, ii dai drumul in supa si cind e gata o recuperezi si o arunci dupa ce o storci bine

in sarmalele astea lenese http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/0...kie-titeni.html


in reteta asta de dovlecei cu beshamel

http://lacucinadicrista.blogspot.it/2015/0...e-al-forno.html

in carnea tocata de facut musaca greceasca sau cu care umplii dovlecei sau ardei dupa retetele arabesti sau turcesti, grecesti
uite ardei umpluti
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2015/0...epper-bell.html
musaca greceasca
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2008/0...elanzane-e.html
chiftele grecesti
http://lacucinadicrista.blogspot.it/2010/0...e-nel-sugo.html



In rest eu pun chimion macinat e cumparat asa ca e mai comod de folosit in sosuri, mincaruri indiene in special .. Se pune chimion in mincarea de fasole boabe de ex chili americanesc ( asta se poate face si cu carne macinata sau carnea din cirnat ) e fff buna si simpla.
www.reteteculinare.ro/forum/discutii/chili_con_carne-947/

se mai pune in chiftelele din linte,. hamburger vegetarian
reteta ae asta desi in ea nu apare pudra de cumin iti spun sigur ca merge, am facut alte dati si am pus http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/1...s-cous-con.html

in toate chiftelele astea arabesti, indiene din naut sau linte merge sa pui cumin

daca gasesti radacina de taro, e la magazinel alea etnice si nu costa deloc mult, poti pune pe ea , uite reteta http://lacucinadicrista.blogspot.it/2014/1...gu-varuval.html
 
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view post Posted on 4/12/2015, 09:29

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wow, câte rețete! ! Multam frumos de tot, nu le știam. .
 
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96 replies since 30/7/2010, 14:54   5989 views
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