Reteta zilei, idei noi, propuneri, incercari

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 5/5/2013, 18:20

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE (nicoleta_italy @ 5/5/2013, 17:51) 
ce aspectoasa este! ....umplutura este ca la torta pasqualina..mie si lui MArco ne place...

frolla cu ulei am tot zis sa fac...vad ca are si vin ..interesant ..pentru torte sarate ..o sa incerc si eu aluatul asta...

de asta am si pus link-ul..nu pare dificil de facut, e aspectuoasa si...cred si gustoasa! :ya ya:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 6/5/2013, 07:45




..apropo de incercari si propuneri in bucatrie...eu de azi ...trebuie sa fac minim o reteta ....cu mirodenii Cannamela...si gatita in pungi Cuki ..la cuptor...

mi-a propus una de la marketing..fara sa le scriu eu ...si dupa ce pun reteta pe blog la mine ...o trimit si pe pagina lor de pe FB ...
...mi-au trimis mirodenii diverse ...si pungi din alea pt.cuptor normal .dar si microunde...
..abia astept sa probez paprika afumata.. si lemon grass ..nu am facut nimic cu ele ..pana acum...
cu paprika afumata ..cred ca fac niste costite de porc ...ma gandeam...

 
Top
view post Posted on 6/5/2013, 11:26

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


bravoo Nico ..

buni si sacii si condimentele !

si lemon grass cica tot la carne merge pui sau porc. Nici eu nu am mincat pina acum.

nici paprika afumata nu am mincat dar mi-o inchipui , cred ca e moartea ei pe coaste de purcel dar merge si pe cartofi copti
 
Web|  Top
view post Posted on 6/5/2013, 13:06

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE
bravoo Nico ..

buni si sacii si condimentele !

:ya ya:
CITAZIONE
cu mirodenii Cannamela...si gatita in pungi Cuki ..la cuptor...

Sunt cele mai cunoscute si aici...desi mai nou iau la Deco, au de toate, mai ieftin, in pungulite mai mari. IN pungi Cuki n-am gatit niciodata...
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 8/5/2013, 17:44




Am in cuptor inventia..cu mirodenii si punga Cuki...chiftele de vita...in care am bagat paprika afumata ...in afara de usturoi ..ou ...si le-am pus cu sos de rosii ,ceapa tocata...erbe de provenza...si piper Melegueta..asa am folosit 3 mirodenii de la Cannamela...
..tineti-mi pumnii..sper sa le placa alor mei ..nu am pus multe mirodenii ...ca cantitate ...deci nu vad de ce sa strambe din nas... <_< ca chiftele cu sos le plac mult...

ma duc sa le scot ..sunt gata...
 
Top
view post Posted on 8/5/2013, 18:31

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


trebuie sa fie bun.. pofta mare !!!
 
Web|  Top
view post Posted on 8/5/2013, 20:26

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE
ma duc sa le scot ..sunt gata...

cum au fost? Cred ca buuun :)
Mie condimentele imi plac mult, evident nu e bine de exagerat ca si cu orice de altfel ;-)
Am facut orez cu sparanghel...nu cel din pungi ci cu ingrediente proaspete. Celor mici hamburgher si salata.
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 9/5/2013, 22:25




Le-a placut ..au fost bune ...le.am terminat pe toate aseara! In general nu pun multe mirodenii .
 
Top
view post Posted on 28/5/2013, 07:38

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


lonza, lombo, lombata, arista sau cum se numeste la voi cu cruista de rosii uscate si rozmarin .. pina acum una dintre cele mai bune combinatii

pozele mel sunt aici sper ca se deschide linkul
http://www.reteteculinare.ro/forum/discuti...e-11788/#147460

Am scris generic "porc" caci puteti face cu orice bucata de carne de porc preferati voi : cotlet dezosat cum am folosit eu, cotlet cu os, muschi, muschiulet dar si pulpa sau alta bucata de carne pentru friptura la cuptor .. Doar timpul de coacere o sa fie diferit.


Ingrediente:

o bucata de cotlet dezosat * (CCA 800 gr)
2 lingurite sos mexican ( un ketchup foarte iute)
6 rosii uscate in ulei
2 crengute de rozmarin verde
1 catel de usturoi ( sau mai mult dupa gustul vostru)
ulei, apa, sare marina nemacinata, piper macinat

2 morcovi


ata de bucatarie pentru legat carnea
folie de aluminiu
termometru pentru fripturi (optional)

* in Italia se numeste LOMBATA, LONZA sau ARISTA .
Arista vine din greceste si a fost folosit pentru prima oara in 1439 cu ocazia conciliului ecumenic intre biserica romana si cea greaca organizat la Florenta de Cosimo cel batrin . Aici a fost servita o friptura cu aceasta bucata de carne, este o reteta tipica florentina ( ei pun doar rozmarin, usturoi si piper in reteta originala ) iar Bessarion, mitropolitul de Niceea ar fi exclamat "ARISTOS" ( in greaca = cea mai buna ) pentru ca i-a placut in timp ce majoritatea florentinilor aflati de fata si care nu stiau greaca au crezut ca se referaq la numele bucatii de carne si au continuat sa numeasca aceasta bucata "arista ".


Rosiile uscate le taiem cu semiluna impreuna cu catelul de usturoi si acele de pe crengutele de rozmarin. Adaugam sare si piper macinat dupa gust .
Bucata de carne spalata si uscata cu un servet o ungem cu sosul mexican pe toate partile . O punem pe un fund de lemn sau o tava si o acoperim cu amestecul tocat de rosii uscate, rozmarit etc ... ca sa formeze o crusta . O legam cu ata de bucatarie - optional.

Apoi o asezam in tava in care o vom coace ( de preferat una cu peretii mai inalti si dimensiunea aproape de masura /marimea bucatii de carne , eu am folosit un vas de sticla pentru cuptor.

Alaturi asezam cei doi morcovi curatati si taiati felii mai groase si varsam apa de circa 1.5 cm pe linga bucata de carne ( NU peste carne).

Acoperiti cu folie de aluminiu fara ca aceasta sa se sprijine pe carne si lasind putin spatiu in lateral pe unde sa iasa aburii.

Coaceti in cuptorul gata incalzit la 170 °C cca 30-40 minute acoperit cu folia apoi scoateti foaia de aluminiu si lasati pina se rumeneste ( minim 1 ora pentru o bucata de carne de dimensiunea asta si la aceasta temperatura destul de mica ). Eu cind am scos foaia de aluminiu am infipt termometrul in carne si am lasat pina cind temperatura interna a ajuns la 77°C adica unde scria porc proaspat .

Lasati friptura sa se odihneasca si sa se raceasca, apoi taiati cu gija sfoara si feliati friptura de preferat rece ca sa se taie felii subtiri pe care le puteti incalzi din nou putin impreuna cu sosul iniante sa le serviti.

Este ideala pregatita cu o zi inainte.

Puteti sa o serviti simpla cu salata sau cu garnitura care va place sau simpla doar cu morcovii care au copt impreuna .. Puteti sa nu puneti morcovii in tava ci alte legume care va plac voua


aici gasiti exact care este bucata de carne folosita : numarul 5 ( lonza )
maiale
 
Web|  Top
nicoleta_italy
view post Posted on 28/5/2013, 08:41




...si eu cumpar des lonza...eu o fac inabusita la oala cu rosii proapsete ,usturoi sau ceapa si mirodenii ..

o sa fac si cu rosii uscate ....asa ca tine...si cu sos picant ..imi place
 
Top
view post Posted on 28/5/2013, 08:55

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


cred ca mergea si fara sosul ala mexican. dar i-a dat ceva in plus ...

vreau sa cumpar o gaina daca gasesc .. ar trebui sa gasesc si sa fac tonno di gallina ... e tipic piemontez se face cu gainile alea de saluzzo dar merge si cu altele :-) e simplu simplu ... i ma aleg si cu supa cu ocazia asta,,,

a facut sapt trecuta la prova del cuoco

aici aveti reteta originala aia piemonteza http://www.untoccodizenzero.it/index.php/r...maniera-antica/

aia de la prova era mai simpla , a pus baza pe garnitura mai mult .. in fine e buna rau precis ... si simplu de facut ...

stii ca eu lonza cu rosii proaspete nu am facut niciodatra ?? ... oare de ce ?? :-)) eu cu mustar, cu lapte, cu mere , simpla ca in toscana cu rozmarin --in ulei ... dae nu cu rosii uite ca abia acum mi-am dat seama ...poate pentru ca asa fac in general puiul ??
 
Web|  Top
nicoleta_italy
view post Posted on 28/5/2013, 09:08




CITAZIONE (hoinara-italia @ 28/5/2013, 09:55) 
cred ca mergea si fara sosul ala mexican. dar i-a dat ceva in plus ...

vreau sa cumpar o gaina daca gasesc .. ar trebui sa gasesc si sa fac tonno di gallina ... e tipic piemontez se face cu gainile alea de saluzzo dar merge si cu altele :-) e simplu simplu ... i ma aleg si cu supa cu ocazia asta,,,

a facut sapt trecuta la prova del cuoco

aici aveti reteta originala aia piemonteza www.untoccodizenzero.it/index.php/r...maniera-antica/

aia de la prova era mai simpla , a pus baza pe garnitura mai mult .. in fine e buna rau precis ... si simplu de facut ...

stii ca eu lonza cu rosii proaspete nu am facut niciodatra ?? ... oare de ce ?? :-)) eu cu mustar, cu lapte, cu mere , simpla ca in toscana cu rozmarin --in ulei ... dae nu cu rosii uite ca abia acum mi-am dat seama ...poate pentru ca asa fac in general puiul ??

..interesanta ...tonno di gallina ...nu am auzit de asa ceva...practica ..acum ca vine vara ..o pui la frigider ..si cu o garnitura langa...un piatto freddo...

eu am facut si cu lapte lonza ..lui Mauri nu i-a placut :angry: ..mie si lui MArco da..atunci fac mereu doar cu rosii ... macar asa le place la amandoi...
 
Top
view post Posted on 28/5/2013, 09:54

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


eu cred ca la tv am auzit prima opara ori la geo ori pe la mela verde sau alte emisiuni de genul cind a prezentat gaina asta piemonteza :-)

am facut mai demult cu pui doar ca e fiert in ulei de la inceput ... cu gaina insa se fierbe in apa separat si apoi se pune in ulei

www.reteteculinare.ro/forum/discutii/pui_in_ulei-8040/

si e una pe arta culinara care a facut cu iepure , trebuie sa fie bun si ala ...cum vad ca am zis atunci si pe mine ma batea gindul de urechila :-)) oricum reteta e mai veche pe blog ,
 
Web|  Top
view post Posted on 31/5/2013, 10:22

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


patate arrosto

Video

si toyt de la asta mai sunt si alte filmulete ... merita !
 
Web|  Top
view post Posted on 1/6/2013, 13:22

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


interesant video-ul, de retinut! :ya ya: :merci:
 
Top
96 replies since 30/7/2010, 14:54   5989 views
  Share