Azi mi-a atras atentia reteta aceasta de pe
blogul lui Radu...la noi crevetii sunt masa de pranz mai ales duminica si de sarbatori, serviti in felul acesta inca nu i-am intalnit...
Creveti cu cartofi si busuioc
Crevetii marinati si prajiti rapid se potrivesc bine cu cartofii fragezi, crocanti la exterior, si cu busuiocul aromat. Serviti preparatul ca gustare calda la o masa festiva; il puteti lua in calcul si pentru masa de Revelion.Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Preparare: 5 minute + marinare
Gatit: 32 minute
Ingrediente:12 creveti decorticati (se pastreaza coditele, daca se doreste)
sare
piper negru, proaspat macinat
2 catei de usturoi, pisati
1 lingura de suc proaspat de lamaie
5-6 linguri de vin Rose by Enira 2010
3 cartofi medii
3-4 linguri de ulei de masline extra virgin
frunze proaspete de busuioc (sau patrunjel)
1/2 lingurita de boia iute
1 lingurita de boia dulce
rondele de lamaie, pentru servit
Instructiuni:
Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se adauga usturoi, suc de lamaie si vin si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se amesteca cele doua tipuri de boia.
Intre timp se pun la fiert cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Se fierb molcom 10-12 minute, sau pana ce sunt facuti pe trei sferturi. Se scot cu o spumiera si se lasa sa se raceasca putin. Se taie apoi felii de 8 mm grosime.
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge un platou cu putin ulei. Se asaza in platou feliile de cartofi. Se ung cu putin ulei, apoi se sareaza si se pipereaza.
Se coc cartofii 15-20 de minute, sau pana ce sunt fragezi si rumeniti la muchii. Se pun deoparte.
Cat se coc cartofii, se scot crevetii din marinada. Se incinge intr-o tigaie mare restul de ulei. Se prajesc crevetii 2 minute, apoi se adauga marinada si se continua alte 2-3 minute, pana ce lichidul se reduce si se ingroasa putin.
Se servesc crevetii asezati pe feliile de cartofi, stropiti cu sos, presarati cu boia si ornati cu frunze de busuioc, alaturi de rondele de lamaie si de un pahar de vin Rose by Enira 2010.
Vin pentru servit: Rose by ENIRA 2010