Reteta zilei, idei noi, propuneri, incercari

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 20/11/2011, 20:16

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Azi am dat peste aceasta, o reteta de pe blogul lui Edith:

SCallion Pancakes
4127337419_0303f7fe14
Ne trebuie:
400 gr faina
250 gr apa clocotita
codite ceapa verde (de la 2 legaturi)
sare
ulei

Cum se fac:
Facem un aluat din faina si apa pe care o fierbem in prealabil (imediat ce o incepe sa fiarba o adaugam treptat treptat peste faina) si amestecam initial cu lingura de lemn,
dupa care incepeti sa framantati pana obtineti o biluta elastica .
Infasuram biluta in folie alimentara si o lasam pe masa intre 30- 45 minute astfel incat glutinele sa aiba timp sa se dezvolte.
Dupa 45 minute desfasuram biluta o pudram un pic cu faina

si rupem din ea bilute mai micute (100 gr maxim o biluta)
Luam bilutele pe rand, o aplatizam cu palmele pe suprafata infainata
Intindem cu facaletul o foaie cat de subtire putem.
Dupa ce am intins foaia o pensulam cu ulei, o pudram cu sare, si cu coditele tocate de ceapa verde.

Rulam foaia pe lungime si strangem bine capetele, si o rulam din nou in forma de cochilie,

pudram suprafata de lucru cu faina, aplatizam cochilia cu palmele

si apoi o intindem cu facaletul la o grosime de 0,5 cm

Aici erau gata mai multe:

Incingem bine de tot o tigaie teflonata, o ungem cu ulei si cand sfaraie adaugam primul pancake,
micsoram focul astfel incat sa nu fie nici prea puternic dar nici prea slab si prajim 3-4 minute pe fiecare parte.
Va asigur ca in bucatarie o sa miroasa taare bine...
Sectiune:

Sunt foarte foarte bune, iar o portie nu va va ajunge!
 
Top
view post Posted on 26/11/2011, 00:07

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Prăjitură cu bezea de cacao şi nuci
prajitura+cu+beyea+de+cacao+si+nuca
Ingrediente

Blat:

* 300 g făină
* 250 g margarină Unirea
* 200 g zahăr
* 6 gălbenuşuri
* 1 păstaie de vanilie
* coaja rasă de la o lămâie
* 1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

* 6 albuşuri
* 200 g zahăr
* 2 linguri cu cacao neagră
* 100 g nucă măcinată

Mod de preparare

Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace timp de 20 de minute la foc mic.

Pentru bezea se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se încorporează cu grijă cacaoa cernută şi nuca măcinată.

După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate tava cu blatul din cuptor şi se întinde deasupra bezeaua. Se mai coace 25 de minute la foc mic, dintre care ultimele 10 minute cu uşa cuptorului întredeschisă.

Se lasă până a doua zi în tava neacoperită după care se poate porţiona. Astfel stratul de deasupra se va întâri şi va fi crocant şi delicios.
 
Top
view post Posted on 30/11/2011, 13:46

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Azi mi-a atras atentia reteta aceasta de pe blogul lui Radu...la noi crevetii sunt masa de pranz mai ales duminica si de sarbatori, serviti in felul acesta inca nu i-am intalnit...
Creveti cu cartofi si busuioc

creveti-cu-cartofi-si-busuioc
Crevetii marinati si prajiti rapid se potrivesc bine cu cartofii fragezi, crocanti la exterior, si cu busuiocul aromat. Serviti preparatul ca gustare calda la o masa festiva; il puteti lua in calcul si pentru masa de Revelion.Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Preparare: 5 minute + marinare
Gatit: 32 minute

Ingrediente:
12 creveti decorticati (se pastreaza coditele, daca se doreste)
sare
piper negru, proaspat macinat
2 catei de usturoi, pisati
1 lingura de suc proaspat de lamaie
5-6 linguri de vin Rose by Enira 2010
3 cartofi medii
3-4 linguri de ulei de masline extra virgin
frunze proaspete de busuioc (sau patrunjel)
1/2 lingurita de boia iute
1 lingurita de boia dulce
rondele de lamaie, pentru servit

Instructiuni:
Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se adauga usturoi, suc de lamaie si vin si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se amesteca cele doua tipuri de boia.

Intre timp se pun la fiert cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Se fierb molcom 10-12 minute, sau pana ce sunt facuti pe trei sferturi. Se scot cu o spumiera si se lasa sa se raceasca putin. Se taie apoi felii de 8 mm grosime.

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge un platou cu putin ulei. Se asaza in platou feliile de cartofi. Se ung cu putin ulei, apoi se sareaza si se pipereaza.
Se coc cartofii 15-20 de minute, sau pana ce sunt fragezi si rumeniti la muchii. Se pun deoparte.

Cat se coc cartofii, se scot crevetii din marinada. Se incinge intr-o tigaie mare restul de ulei. Se prajesc crevetii 2 minute, apoi se adauga marinada si se continua alte 2-3 minute, pana ce lichidul se reduce si se ingroasa putin.

Se servesc crevetii asezati pe feliile de cartofi, stropiti cu sos, presarati cu boia si ornati cu frunze de busuioc, alaturi de rondele de lamaie si de un pahar de vin Rose by Enira 2010.

Vin pentru servit: Rose by ENIRA 2010
 
Top
view post Posted on 31/1/2012, 16:08

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Polenta con formaggio e funghi

Ingredienti :

500 di farina di mais bramata (macinata a pietra)
2 litri d’acqua
sale grosso
300 gr. di funghi porcini freschi
300 gr. di finferli
una cipolla
uno spicchio d’aglio
mezzo bicchiere di vino bianco
prezzemolo
olio d’oliva extravergine
burro
sale e pepe
12 fette di formaggio, (a voi la scelta)
L1110953



Preparazione:

1. Pulite i funghi e tagliate i porcini a fettine mentre i finferli potete lasciarli anche interi ;

2. soffriggete la cipolla e l’aglio con il burro e l’olio ;

3. aggiungete i funghi ;

4. bagnate con il vino bianco e cuocete per un paio di minuti a fuoco vivace ;

5. abbassate la fiamma e continuate la cottura ;

6. dopo una ventina di minuti aggiungete il prezzemolo, aggiustate di sale e pepe e tenete da parte al caldo;

7. mettete la pentola con l’acqua sul fuoco ;

8. salate e poco prima che inizi a bollire aggiungete la farina un po’ alla volta onde evitare che si formino dei grumi ;

9. mescolate facendo attenzione ad amalgamare lo strato superficiale con quello sul fondo della pentola ;

10. continuate a mescolare per minimo 50 minuti finchč la polenta sarŕ pronta ;

11. scaldate le fette di formaggio in una padella antiaderente finchč saranno quasi fuse ;

12. versate la polenta nei piatti calda, con i funghi e le fette di formaggio!



Ricetta di Thomas Quintavalle.


 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 15/2/2012, 18:32




Prajitura cu gris si branza de vaci

O prajitura practica si simpla, reteta luata de pe Reteteculinare .ro
Eu am facut cu ricotta in loc de branza de vaci si nu am pus stafide iar deasupra am pus niste bilute colorate din zahar.


Ingrediente:
-220 g gris
-800 ml lapte
-500 g branza de vaci, scursa
-5 oua
-200 g zahar
-50 g faina
-50 g unt
-50 g pesmet
-1- 2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la 1 lamaie
-stafide, dupa gust
-rom pentru stafide
-1 praf de sare
-2 linguri zahar pentru gris
-zahar pudra / zahar pudra vanilat
.........................

Puneti stafidele in rom.
Fierbeti laptele cu 1 praf de sare si 2 linguri de zahar.
Adaugati grisul in ploaie si fierbeti in continuare pana se ingroasa, amestecand continuu.
Turnati intr-un strat, intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Separat, bateti bine branza de vaci sfaramata, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit inglobati faina si stafidele scurse.
Bateti spuma tare albusurile si inglobati-le in amestecul cu branza.
Turnati peste stratul de gris racit si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc moderat sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Lasati la racit.
Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.
Eu am copt prajitura intr-o forma rotunda ..de tort... dar se poate pune si intr-o tava clasica de cuptor.


 
Top
view post Posted on 15/2/2012, 21:55

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


:merci: :merci: :merci:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 23/7/2012, 13:33




Prajitura cu cocos si ciocolata (gust gen Bounty)
reteta luata de pe un blog italian , myricettarium.blogspot.com


Am facut-o prima oara ...este foarte pufoasa, delicioasa ,simplu de facut .
Merita facuta pentru cine iubeste cocosul..ca mine.:buun:


Ingrediente:

3 oua
100 gr. de ciocolata neagra/menaj
100 gr. cocos ras deshidratat
100 gr. faina
80 ml. ulei de floarea soarelui
100 gr. zahar
ľ pahar lapte soia sau normal
putina scortisoara rasa
˝ praf de copt
1 plic vanilie
un varf de sare


Mod de preparare:
Topiti ciocolata cu laptele pe bain-marie Frecati bine galbenusurile cu zaharul. Cand devine o spuma cremoasa , adaugati ciocolata topita si racita , uleiul, faina ,cocosul, vanilia, scortisoara , praful de copt. Incorporati toate si amestecati bine cu mixerul. Bateti albusurile cu un varf de sare ..suficient…,aproape ca la bezea. Incorporatile in restul compozitiei, amestecand incet cu lingura , de jos in sus. Puneti compozitia intr-o tava captusita cu hartie. Eu am pus intr-o forma rotunda cu diam. de 24-26 cm. dar puteti pune si intr-o tava normala de cuptor. Coaceti prajitura la circa 160 °-180° , in cuptorul deja incalzit ,circa 40 minute. Cand se vede gata , probati cu scobitoarea. Cand este rece, presarati dulcele cu zahar pudra si eventual cu cocos ras .





 
Top
view post Posted on 23/7/2012, 15:05

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


uh, ce pofta..e ceva timp ca nu mai pap asa ceva... :buun: :buun: :buun:
 
Top
view post Posted on 12/12/2012, 21:25

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


O reteta cu philadephia...de pe site-ul lor probabil ;)
Patate fritte con tre salse

Ingredienti

200 g di Philadelphia Light in vaschetta
4 patate
0.5 peperoni rossi
1 mazzetto di basilico
1 pezzetto di scorza di limone
1 cucchiaino di pasta di rafano
0.5 spicchi di aglio
olio per friggere
sale
pepe

Preparazione
1.
Usando un frullatore a immersione, frullate 1/3 di Philadelphia con il peperone a pezzetti; a parte frullatene ancora 1/3 con una manciata di foglie di basilico, un pezzetto di scorza di limone e l’aglio. Incorporate al resto di Philadelphia la pasta di rafano. Regolate tutte e tre le salse di sale e pepe.
2.
Pelate le patate (o lasciatele con la buccia e lavatele se sono patate novelle) e tagliatele nel formato desiderato.
3.
Scaldate l’olio e friggetevi le patate, rigirandole con una paletta forata fino a che saranno dorate; scolate su carta per fritti, salate e servite accompagnando con le salse.

Informazioni Nutrizionali per razione:
361 kcal
 
Top
view post Posted on 27/4/2013, 14:48

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


O reteta care mi-a "sarit" in ochi:
Gnocchi di ricotta e ortiche


500g di ortiche lesssate e sgocciolate (vedi qui le foto)

300g di ricotta

100g di parmigiano reggiano gratugiato

100g di farina integrale piů la quantitŕ che serve per infarinare gli gnocchi

Per condire burro, salsa di soia e parmigiano

Dopo aver lessato le ortiche lasciatele scolare l'acqua in eccesso mettendole in un colino, compattatele e poi tagliatele grossolanamente a pezzetti. Impastate la farina con i formaggi e aggiungete le ortiche. Se non utilizzate farina integrale, probabilmente ve ne serviŕ un po' di piů per raggiungere una consistenza solida dell'impasto che vi permetta di formare degli gnocchi (io li ho fatti rotondi, vedete coi dimensioni e forma), con le mani ben infarinate. Poi disponeteli uno ad uno su un piatto infarinato. Ne ho fatti talmente tanti che la metŕ li ho surgelati...
Cuoceteli in acqua bollente e raccoglieteli con la ramina quando vengono in superficie e conditeli con il burro, il formaggio e la salsa di soia. Per questo non ho messo sale nell'impasto.

Buon appetito!

Isy
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 27/4/2013, 15:17




urzici... nu ma apuc sa culeg pe aici.la mine...sunt pe canal...printre iarba...
...le-as face cu spanac sau foi de sfecla...
nu-i rea reteta...poate o incerc...
 
Top
view post Posted on 4/5/2013, 16:57

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


o idee isteata si cred si gustoasa ;-)
931193_464121653662937_169055836_n
 
Top
view post Posted on 5/5/2013, 00:46

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Torta rustica spinaci
TORTA RUSTICA di SPINACI

DSCF3362

INGREDIENTI

Per la pasta:

500 g di farina
90 ml di olio extra vergine di oliva
200 ml di vino bianco secco tiepido
10 g di sale

Per il ripieno:

350 g di spinaci lessati
350 g di ricotta
1 uovo
100 g di parmigiano o grana padano grattugiato
sale e pepe
pangrattato
 
Top
view post Posted on 5/5/2013, 10:17

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


asta ultima merge si pentru pasca , evident cu aluat tot asa stil frolla nu ala de cozonac sau de cozonac dar intins foarte subtire sa nu se umfle ňprea tare

merge incercata
 
Web|  Top
nicoleta_italy
view post Posted on 5/5/2013, 16:51




ce aspectoasa este! ....umplutura este ca la torta pasqualina..mie si lui MArco ne place...

frolla cu ulei am tot zis sa fac...vad ca are si vin ..interesant ..pentru torte sarate ..o sa incerc si eu aluatul asta...
 
Top
96 replies since 30/7/2010, 14:54   5989 views
  Share