ia uite ca eu de subiectul asta uitasem ...
LAURA desi acum e foarte tirziu dar asa e cum zici tu mergeau capsunii chiar si intregi pusi pe crema sau taiati jumatati si asezayti ca solzii de peste ... in plus pe deasupra exista un fel de gelatina o gasesti in plicuri mici de dimensiunea celor de praf de copt.. e o gelatina usopr colorata si aromata care se topeste cum scrie pe plic si se toarna peste fructele din tarta .. cred ca se numeste mai repede jeleu decit gelatina ... e de la dr oetker cu siguranta
CHEC CU IAURT SI NESCAFE este faimosul chec in care totul se masoara cu paharul de iaurt ala mai mic din comert
ingrediente :
1 paharel de iaurt (200 ml masurat cu cana gradata )
2 oua mari
1 paharel de zahar
3 paharele de faina
1/2 paharel de ulei
1 plic de praf de copt
1 lingura de nesscafč
nuci coapte putin ca sa indepartati coaja /foita de pe miez si apoi macinate ( eu le-am batut in piulita de bronz dar merg strivite si intr-o punga legata la gura si batute cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul)
* paharelul de iaurt il veti folosi ca sa masurati si restul ingredientelor , eu am folosit iaurt gras grecesc
- incalziti cuptorul la 180 °C
- ungeti tava cu unt si presarati faina
- amestecati ingredientele mai putin ness-ul
- tineti separat 4 linguri din acesta aluat in care adaugati lingura de cafea solubila si amestecti bine pina se topeste
- varsati in tava compozitia alba si este ea cea cu ness apoi cu o scobitoare sau o furculita amestecati usor
- presarati deasupra nuca macinata
- coaceti in cuptorul deja cald la 190° primele 10 min si la 170° restul de 30/40min ( faceti proba cu scobitoarea inainte sa scoateti checul din cuptor)
http://lacucinadicrista.blogspot.com/2010/...fe-chec-cu.html