Prajituri, fursecuri, biscuiti, checuri, etc

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 25/4/2010, 18:59

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Ce bine a iesit!!! :ouk: Felicitari sotiei si bineinteles La multi ani cu sanatate baiatului! :happy birth: :bacioamor: :happy birth:
 
Top
Giovanni63
view post Posted on 25/4/2010, 20:06




Intradevar a iesit foarte bine ne pare rau ca nu putem sa te servim :pupic: :pupic: :foame: :noroc: :noroc:

Multumesc ptr urare
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 26/4/2010, 15:28




Giovanni , la multi ani baiatului! :noroc:

Arata bine prajitura ...sunt siguar ca era si buna .Imi plac prajiturile cu cocos :foame:
 
Top
view post Posted on 26/5/2010, 11:25

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


niste biscuitei draguti...biscuiti "tabla de sah" ;)
 
Top
lauret_italy
view post Posted on 27/5/2010, 17:27




Am facut zilele trecute,la insistentele colegului marochin...care ar vrea sa''spozeze'' o romanca,o tarta cu capsuni,a iesit buna dar ar fi trebuit mai multe capsuni si poate niste gelatina,nu stiu.
Reteta e simpla:
-pandispan normal
-crema pasticcera
-capsuni
Image and video hosting by TinyPic
 
Top
view post Posted on 21/9/2010, 13:33

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


ia uite ca eu de subiectul asta uitasem ...

LAURA desi acum e foarte tirziu dar asa e cum zici tu mergeau capsunii chiar si intregi pusi pe crema sau taiati jumatati si asezayti ca solzii de peste ... in plus pe deasupra exista un fel de gelatina o gasesti in plicuri mici de dimensiunea celor de praf de copt.. e o gelatina usopr colorata si aromata care se topeste cum scrie pe plic si se toarna peste fructele din tarta .. cred ca se numeste mai repede jeleu decit gelatina ... e de la dr oetker cu siguranta


CHEC CU IAURT SI NESCAFE

este faimosul chec in care totul se masoara cu paharul de iaurt ala mai mic din comert

image

ingrediente :

1 paharel de iaurt (200 ml masurat cu cana gradata )
2 oua mari
1 paharel de zahar
3 paharele de faina
1/2 paharel de ulei
1 plic de praf de copt
1 lingura de nesscafč
nuci coapte putin ca sa indepartati coaja /foita de pe miez si apoi macinate ( eu le-am batut in piulita de bronz dar merg strivite si intr-o punga legata la gura si batute cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul)

* paharelul de iaurt il veti folosi ca sa masurati si restul ingredientelor , eu am folosit iaurt gras grecesc

- incalziti cuptorul la 180 °C
- ungeti tava cu unt si presarati faina
- amestecati ingredientele mai putin ness-ul
- tineti separat 4 linguri din acesta aluat in care adaugati lingura de cafea solubila si amestecti bine pina se topeste
- varsati in tava compozitia alba si este ea cea cu ness apoi cu o scobitoare sau o furculita amestecati usor
- presarati deasupra nuca macinata
- coaceti in cuptorul deja cald la 190° primele 10 min si la 170° restul de 30/40min ( faceti proba cu scobitoarea inainte sa scoateti checul din cuptor)


http://lacucinadicrista.blogspot.com/2010/...fe-chec-cu.html
 
Web|  Top
view post Posted on 21/9/2010, 13:37

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


:pupic: :ouk: :danke: :mersi: :pupicei:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 25/9/2010, 22:15




Ciambella (chec) cu mascarpone si ciocolata cu aroma de rom

Reteta luata de pe un blog italian dar putin modificata de mine .



Ingrediente:
250 gr faina
250 gr mascarpone
100 gr unt topit
180 gr zahar
3 oua
1 plic vanilie
1 plic praf de copt
100 gr di lapte
100 gr ciocolata sau picaturi de ciocolata
seminte de pin
rom sau aroma de rom

Mod de preparare:

Se bat bine ouale cu zaharul ,se adauga vanilia , 1 lingura rom sau cateva picaturi esenta rom, mascarpone ..se amesteca bine. Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt ... cernuta. Daca vi se pare prea tare aluatul ,adaugati iar putin lapte. La sfarsit se pun picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata bucatele mai micute.
Se pune compozitia intr-o forma de ciambella sau in forma de chec . Deasupra se pun semintele de pin . Se coace in cuptorul deja cald ,la o temperatura medie 180° circa40- 45 minute... se face proba cu scobitoarea .
Cand este rece se pudreaza. Un chec gustos si pufos.




Edited by nicoleta_italy - 25/9/2010, 23:39
 
Top
view post Posted on 26/9/2010, 08:53

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


ce bine arata .. mi-am pus semn sa fac si eu reteta asta ...
 
Web|  Top
view post Posted on 26/9/2010, 11:43

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


:felicitari: :buun: :bravo:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 14/10/2010, 08:56




Prajitura cu mere

Reteta luata de pe http://surac-suromania.blogspot.com


Ingrediente
4 oua
15 linguri zahar
8 linguri ulei de masline,
10 linguri de lapte,
10 linguri de faina,
1/2 praf de copt,
1,5 kg mere
scortisoara
1 lingura de cacao,
20 g migdale...eu am pus alune maruntite (Rebecchi)
........................................
Merele rase se fierb cu putin zahar, se adauga scortisoara.
Se amesteca, 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar, 8 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, 10 linguri de faina(Pline), praf de copt, 1 lingura de cacao ,migdalele compozitia se coace 15 minute. In compozitie am pus eu niste vanilie desi in reteta nu este.
Intre timp se bat 4 albusuri si cand sunt bine batute se adauga 7 linguri de zahar
Se scoate tava din cuptor(a mea avea 21/29 cm) se pun merele si albusul batut spuma .
Se mai pune 15 minute la cuptor.

Deasupra am presarat putine alune maruntite si am pus doar 2 albusuri ..toate mi se parea cam mult.


 
Top
view post Posted on 14/10/2010, 09:23

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


ce frumos arata ....

 
Web|  Top
view post Posted on 2/11/2010, 16:41

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Fantasmini facuti ieri, o reteta simpla, rapida, buna!
image
Reteta luata de pe GialloZafferano
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 6/11/2010, 22:46




Reusite si sigur gustoase fantomele tale!
 
Top
view post Posted on 6/11/2010, 22:47

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


N-am crezut dar s-au terminat imediat
 
Top
104 replies since 26/9/2009, 17:36   3274 views
  Share