Posts written by nora_italy

view post Posted: 23/10/2014, 23:08 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti
Mai tineti minte oxalis? Luasem manunchiuri gasite prin parc - era vorba de Oxalis pes-caprae ( Acetosella gialla) dar acum le-am luat chiar din vivaio, sunt superbe, cu frunze mari, colorate si...mi-au si inflorit :) (mi-au zis ca nu fac flori, dar eu ....le stiam deja familia!)
view post Posted: 20/10/2014, 11:21 Retete pentru copii - Bucatarind
Ce bine seamana fasolea verde in aluat cu dovleceii facuti tot asa..si ce buni sunt ;)
view post Posted: 20/10/2014, 11:18 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
Da, l-am lasat asa...am de gand si sa-l pun cam oriunde :) :D
view post Posted: 20/10/2014, 11:17 La dieta del finocchio - Sa vorbim despre....
Contro il gonfiore addominale
Se soffrite di gonfiore addominale la dieta del finocchio è la più indicata per voi. Il finocchio ha un effetto depurativo sull’organismo ed è quindi perfetta in questi casi per sgonfiare l’addome. La dieta del finocchio contro il gonfiore addominale indicata è organizzata in un programma settimanale, può essere seguita da chi vuole mantenere un giusto apporto di calorie e non ha problemi di salute. La dieta del finocchio contro il gonfiore addominale può essere arricchita anche con due spuntini, uno a metà mattina e l’altro a metà pomeriggio; per questi potete scegliere in alternativa tra uno yogurt magro alla frutta, un centrifugato di finocchio oppure una tisana drenante. Ecco il programma settimanale della dieta contro il gonfiore addominale:
La colazione per tutti i giorni di dieta
Una tazza di caffè d’orzo e un bicchiere di latte parzialmente scremato (200 ml) con 30 gr di cereali

Lunedì
Pranzo: lasagne condite con tritato di manzo, finocchi sottili, pomodorini e una sottiletta (1 porzione), biete lesse, un frutto. Cena: consommè di asparagi, finocchi gratinati al forno con pangrattato e grana (20 gr), 150 gr di ricotta al forno

Martedì
Pranzo: 50 gr di riso con zucchine e menta, cruditè di finocchi e asparagi lessi, una coppa di mirtilli al naturale. Cena: passato di verdure finocchi e piselli (30 gr), spigola al caroccio con cipolla e pomodorini, insalata di verdura mista.

Mercoledì
Pranzo: 50 gr di pasta ai finocchi e 30 gr di taleggio, 100 gr di pollo in umido e un kiwi. Cena: minestrone di verdure senza legumi, 120 gr alla pizzaiola e insalata di finocchi.

Giovedì
Pranzo: 150 gr di gnocchi di patate conditi con pomodoro fresco e basilico, 60 gr di bresaola e rucola a volontà, un finocchio in insalata. Cena:1 hamburger (120 gr di manzo tritato) condito con olio, limone, prezzemolo, sale e pepe e un passato di finocchi e patate lesse (100 gr) macedonia di fragole, kiwi e ananas naturale.

Venerdì
Pranzo: crema di cavolfiore e patate (100 gr), petto di pollo alla piastra, insalata di verdura mista con finocchi tagliati sottili. Cena: 50 gr di pasta al radicchio, finocchi saltati alla margarina (7 gr), una coppa di fragoline di bosco al succo d’arancia naturale, insalata di verdura mista.

Sabato
Pranzo: 50 gr di pasta al pomodoro fresco e basilico, funghi champignon tagliati sottili con i finocchi e scagliette digrana (45 gr), un’arancia. Cena: passato di verdure carote e patate (100 gr), frittata al forno con 1 uovo e finocchi tagliati a julienne, insalata di pomodori.

Domenica
Pranzo: 50 gr di spaghetti alle vongole (100 gr senza guscio), finocchi al vapore, 200 gr di altre verdure a piacere. Cena: 35 gr di riso allo zafferano e insalata di polpo condito con olio, limone, prezzemolo, sale e peperoncino e una pera.
view post Posted: 18/10/2014, 22:04 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
CITAZIONE
oare congelat nu isi pierde din iuteala ?

banuiesc ca ceva tot pierde....Azi l-am cules dar se uscase aproape pe planta...asa ca va ramane asa ;) Multam tare mult de info' :salutari:
view post Posted: 17/10/2014, 07:53 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
Multam de idei, eu citisem de congelat, asa pastreaza cel mai mult din vitamine etc....o sa-mi fac timp sa vad mai bine si sa-i...si culeg :) Inca mi-au ramas pe plante :)
view post Posted: 14/10/2014, 13:38 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
Multam de retete, imi plac amandoua :)
Azi cautam sa vad cum se conserva cel mai bine ardeiul iute...il am pe doua plante care sunt aproape uscate si ceva tre' sa fac cu el....
view post Posted: 27/9/2014, 17:10 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
Ce pofte mi-ai facut!!! :P :D Ai devenit o experta in retete internationale, cred ca nu te mai intrece nimeni!! :D :occhiol:
N-am avut timp de bucatarie, multe zic ca fac si nu mai fac si uite asa...timpul tace si trece de fapt tare trece ca nu gasesc timp sa fac mai nimic...
Mi-a placut si acordeonul cu dovlecei, sigur il voi face ca place si alor mei...Si cum moro paste nu mai vrea orice idee de secondo e binevenita! :)
view post Posted: 27/9/2014, 17:00 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti


Settembrini - Aster - o floare care mi-au zis ca dureaza mult, incepe sa infloreasca din luna aceasta (de aici numele) si...inca mai citesc despre ea...sunt superbe floricelele!
view post Posted: 20/9/2014, 21:40 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
Pare foarte interesanta reteta si mi-a placut si blogul, am dat asa o raita scurta ;)
CITAZIONE
kris nu cred .. ia incearac sa cauti retetele alea din carte in engleza

mi-ai dat o idee, multam...in engleza nu m-am gandit :)
view post Posted: 19/9/2014, 20:59 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti
CITAZIONE
mie melograno imi pace .. face niste flori bestiale

cred ca-i trecusera florile...am luat un ibisco nou (in vacanta mi-au murit amandoi.... :( si am facut un tris de mini-rose :)
[


Edited by nora_italy - 6/11/2014, 18:18
view post Posted: 18/9/2014, 19:27 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
CITAZIONE
dovleacul ala portocaliu , da?? si care gratar kris ?? ala ca o tigaie groasa care se pune pe flacara aragazului ??

exact, il fac pe flacara aragazului, in tigaia pentru carne aia mai groasa.

CITAZIONE
la noi acasa se taiau felii de dovleac mari , bucati ca palma si se coceau in cuptor pina continutul ala devine cremos

si noi il faceam asa si tare mult imi placea...era sarbatoare cand aveam dovleac la cuptor :)
CITAZIONE
eu nu mai vreau sa aud de carti de bucate, pe net gasesti tot ce prin vis nu visexzi :-) acum caut reteta cu ciuperci ..

Asa-i, pe net acum gasesti ce vrei dar mai profit cand o carte efectiv imi place si costa putin (mi-am luat o colectie la 1 euro volumul, e vorba despre multe alimente luate separat si tot ce se poate face din ele). Plus ca vazusem la Pescara o carte "cum sa gatesti verdeturi copiilor" si mi-au placut tare mult retetele , prezentarea; costa insa multicel si n-am luat-o, m-am gandit ca tine:"gasesc eu pe net". Dar uite ca nu, nu gasesc exact retetele vazute in carte...dar din categoria respectiva gasesti oricum material destul pe net intr-o gramada de limbi...
ps. dar daca voi gasi cartea la Napoli vreau totusi s-o iau....cred.
view post Posted: 17/9/2014, 18:01 Gradina/uta noastra - Relax : de toate pentru toti
Si cum am promis, september garden... :)
1. avonia
2q16qo5
22qbdmhe
3 un nume ciudat si lung: echinofossulocactus
2mr61w7
4. tradescantia...e tare dragutica planta aceasta grasa, prima oara s-o vad

5. sa iau sa nu iau, m-am lasat tentata de fragilitatea lor :)

6 grasele au ajuns si pe celalalt balcon...se pare ca le merge bine,sunt toate "bucati" din alte plante :)

7melograno

Si mai sunt pe fb ;) :salutari:
view post Posted: 17/9/2014, 13:21 Ce gatim zilnic? - Bucatarind
Nu stiu daca v-am mai scris, dar mai nou imi place...dovleacul la gratar. Imi fac mai des si simplu, fara sare fara ulei...parca ar fi chipsuri :) Tai subtirel, cu tot cu coaja si...le mananc pe loc :))
Am luat o carte ieri, numai clatite....mi-a sarit in ochi o reteta cu umplutura de pere si nuci parca si fara sa o citesc pe toata, cartea costa putin, am luat-o. Cum am timp si chef fac, poate chiar azi ;) Si voi pune si reteta.
view post Posted: 10/9/2014, 19:52 Ardei, gogosari - peperoni - Retete in functie de ingrediente
A, trebuie sa fie buni, o sa-i fac si asa , thanks ;)
5468 replies since 25/9/2009