Cartofi

« Older   Newer »
  Share  
nora_italy
view post Posted on 15/3/2012, 11:57 by: nora_italy

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Si cum mi-a placut reteta hoinarei, o rescriu aici ca sa n-o pierd, in plus o fac chiar azi:
Ii fac eu "botezul", dar puteti schimba daca vreti:
Cartofi cu sunca la cuptor :)
deci modific, titlul original e Pizza di patate"

"stai sa iti zic reteta lu' bunica lui fabio


deci pt 6 pers modifici tu sa faci portie mai mica

1 kil de cartofi
prosciutto cotto (300 gr ) merge si bacon , pancetta felii si crudo
brinza din aia felii ( nu topita ) ci aia stil svaiter etc taiata subtire ca pentru toast 250-300 gr


beshalmel din 50 unt, 50 faina, 500 ml lapte+ 2 linguri parmezan ras

sare, condimente dupa gust
pui un strat de cartofi curtati si taiati transpaenti, apoi sunca si brinza si beshamel si iar cartofi si iar restul .. termini cu cartofii , pui pe ei niste bucatele de unt sau un fir de ulei si dai la cuptor intii acoperit si apoi descoperiti putin .. nu tb sa aiba mare crusta la final .. nu scrie timpul dar eu zic ca depinde de cantitate in general dupa 20 min verifici ... in final eu juma' de portie am tinut la cuoptor 1 ora si 10 minute cu tot cu gril , cartofii poate nu erau destul de subtiri insa sau pote nu era sioiul bun , poate erau prea tari "

Edited by hoinara-italia - 20/3/2012, 10:25
 
Top
7 replies since 15/3/2012, 11:57   265 views
  Share