Pateuri cu branza ingrediente:aluatul:
* 250 gr.faina
* 125 gr.margarina
* 100 gr.smantana
* 1 ou
* 1 lingura otet
* un varf de sare
umplutura
* 80 gr.urda sau branza de vaci
* 100 gr.branza greceasca feta (sau telemea de oaie)
* 1 ou
* 3 linguri de parmezan ras
* sare * mac, susan.........................................
Se amesteca margarina moale(scoasa din frigider cu 1 ora), cu oul, smantana, otetul, varful de sare si la sfarsit se pune faina. Amestecam bine si framantam f. putin aluatul, in final devine compact, putin elastic si usor de intins. Cand am terminat aluatul de facut il punem in frigider, minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura, amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras (facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata. Dupa ce am scos aluatul din frigider ,il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, taiem patrate,punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in doua sau unim cele patru colturi , le ungem cu ou (sau lapte), deasupra presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu circa 180-200°C. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca. Se servesc caldute sau reci, ca aperitiv.
Sunt bune de mancat si a doua zi, aluatul ramane fraged, moale.
Din aceasta compozitie ies, 15 bucati, de marime potrivita.
Biscuiti gusto pizza Reteta (putin modificata )de pe blogul Monei -Poftiti va rog la masa!Ingrediente* 200 gr. faina
* 50 gr. pesmet
* 7 linguri branza parmigiano sau grana sau alta branza tip parmezan
* 1 lingura pasta de rosii
* 3 linguri Ketchup
* 100 ml. apa minerala
* 4 linguri ulei
* 1 lingurita oregano
* 1 varf de cutit bicarbonat
* sare si piper...............................................
Amestecam intr-un castron pasta de rosii, ketchup-ul, oregano, apa minerala, uleiul, sarea si piperul.
Amestecam faina , branza rasa , pesmetul si bicarbonatul iar deasupra turnam compozitia lichida de rosii si incepem sa framantam. Daca compozitia este prea tare, mai adaugam apa, iar daca este prea moale, adaugam faina. Aluatul trebuie sa fie omogen bun de intins. Acoperim cu o folie si lasam sa stea 30 minute.
Intindem o foaie de circa 2-3 mm, taiem cu rotita diferite forme...sau folosim formele de biscuiti.
Se pun biscuitii in tava tapetata cu hartie , se dau la cuptor 15-20 minute la foc potrivit 180°.
Edited by nicoleta_italy - 8/10/2010, 11:08