Prajituri, fursecuri, biscuiti, checuri, etc

« Older   Newer »
  Share  
nora_italy
view post Posted on 12/11/2011, 09:38 by: nora_italy

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Nu stiu de ce "baclava" mi se parea altceva....pana am vazut reteta lui Edith:
Pare foarte buna, inca n-am facut-o dar cum am chef ma pun s-o fac :ya ya:

"Comparativ cu cea din comert (care mie nu imi place deloc) este delicioasa!!
Desi pare un desert pretentios si greu de facut, nu este.


Ne trebuie:
1 pachet de foi de placinta
(am pus Bella - 14 foi)
cca 150 g unt (ulei)
400 g nuci macinate
300 g zahar
400 ml apa
esenta de rom

Cum se face:
Se da nuca prin masina.
Topim untul (eu am folosit jumate unt, jumate ulei in amestec).
Operatiunea de asamblare urmeaza sa se desfasoare in tava mare a aragazului.
Ungem tava cu unt/ulei (amestec), impartim cantitatea de foi in jumatate.
Eu am avut la pachetul de Bella 14 foi.
Deci vor veni 7 foi, nucile apoi celelalte foi.
Foile de placinta le punem pe rand, cate una, o ungem cu o pensula cu ulei.
si tot asa pana ce le terminam pe cele 7.
Punem apoi nucile macinate, si din nou restul de 7 foi, unse individual cu ulei/unt topit.

Manevrati cu grija foile pentru ca sun foarte firave si se rup repede. Daca se intampla sa se rupa
nu este nicio tragedie. Le puneti asa.
Eu cat timp ungeam foaia pusa in tava, clelalte foi le tineam acoperite cu un prosop
sa nu se usuce prea tare si sa se crape rupa bucatele cand le pun in tava.
Buun. Am terminat cu foile.
Taiem toata baklavaua patratele (sau romburi - dupa preferinta si indemanare) cu un cutit bine ascutit.

Punem tava la cuptorul incins pt cca 30 min.
Facem un sirop din apa si zahar, lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Stingem focul si adaugam romul.
Scoatem tava de la cuptor si turnam siropul fierbinte.
acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca
(eu am pus intai hartie de copt deasupra, apoi prosopul pentru a nu se murdari de sirop).
Asa arata gata: IMGP9765
Se consuma de preferat rece (daca aveti rabdare), dupa ce se lasa 2-3 ore sa se intrepatrunda aromele.
A doua zi este si mai buna!"
 
Top
104 replies since 26/9/2009, 17:36   3276 views
  Share