Prajituri, fursecuri, biscuiti, checuri, etc

« Older   Newer »
  Share  
nora_italy
view post Posted on 5/6/2011, 09:20 by: nora_italy

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Retete sosite de la draga mea prof de engleza ;)
PRAJITURA IZAURA

BLAT : 1 marga
100 gr nuca prajita si taiata
4 oua
250 gr zahar
180 gr faina
8 linguri apa
1 praf de copt
1 lingurita ness, sare

SE BAT GALBENUSURILE CU ZAHARUL ,APOI APA ,NESS-UL SI LA URMA FAINA SI ALBUSURILE BATUTE SPUMA .
COMPOZITIA ACEASTA SE TOARNA INTR-O TAVA UN DE AM TOPIT MARGARINA SI AM PUS NUCA .SE COACE IN CUPTOR POTRIVIT INCALZIT .DUPA RACIRE ,SE RASTOARNA SI SE UNGE CU CREMA DE MAI JOS

CREMA : 3 OUA
3 LINGURI ZAHAR - SE FIERB PE ABURI
DUPA ACEEA SE RACESTE SI SE ADAUGA LA 250 gr UNT BINE FRECAT CU 100 gr ZAHAR SI NESS DUPA GUST ( O LINGURA SAU O LINGURITA )



REGINA

BLAT : 4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 praf de copt ,sare
BLAT : 6 oua
200 gr zahar
200 gr nuca prajita si taiata
1 lingura faina
1 praf de copt
CREMA :6 oua
200 gr zahar - se fierb pe aburi
Dupa racire se adauga la 200 gr unt
200 gr zahar - bine frecate
In jumatate din compozitia de crema ,se pune cacao fiert cu putina apa si zahar .
Asamblarea se face astfel : blat galben
crema cacao
blat nuca
crema galbena
Deasupra se pune o glazura din 150 gr zahar topit la care se adauga 100 gr nuca .Dupa racire se piseaza si se presara pe crema.
 
Top
104 replies since 26/9/2009, 17:36   3276 views
  Share