Vinete

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 14/3/2012, 01:00

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Si uite ca astept...poate vin idei chiar maine ;) :salutari:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 14/3/2012, 10:30




Am pe blog ceva retete cu vinete ..nu multe ...o sa le pun si aici. :)


VINETE CU TON SI MOZZARELLA



Ingrediente:

pentru 4 persoane

* 2 vinete mai maricele
* 100 g -150 g ton conserva in ulei
* 100 g. mozzarella
* capere
* origano
* ulei de masline sau alt ulei pt. prajit
* sare
......................................
Vinetele se taie felii circa 1 cm. ,se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti , in ulei de masline (arachide,floarea soarelui) bine incalzit.
Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. .Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Intr-o tava, puneti un strat de vinete ,deasupra ton maruntit (scurs de ulei) , felii subtiri de mozzarella, oregan , capere tocate , sare iar apoi un alt strat de vinete+ton+mozzarella+oregan+capere+sare. Daca preparati cu vinete la gratar ,cand puneti tonul adaugati si putin ulei in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie ,sunt suficient de grase. Dati la cuptor circa 10 -15 minute …pana cand s-a topit bine mozzarella. Se servesc caldute sau reci .


VINETE UMPLUTE CU CARNAT





Ingrediente:


* 2 vinete mari rotunde circa 900 gr.(am folosit din acelea de culoare violet)
* 200 gr. carnat proaspat
* 120 gr. mozzarella
* 80 gr. parmezan ras
* 20 gr. capere
* oregan
* 300 ml. sos de rosii
* busuioc
* 1 lingurita usturoi granulat
* ulei de masline
* sare si piper

....................

Se taie vinetele in doua pe latime,se pun in cuptor circa 15-20 minute,la o temp.200°C. Le scoatem ,lasam sa se raceasca nitel si cu o lingura scobim continutul in interior, lasand intreaga coaja si cam 1 cm. de vanata pe ea. Taiem marunt vanata coapta scoasa si o amestecam intr-un castron cu mozzarella cubulete,carnatul scos din mat si faramitat,caperele tocate ,oreganul,un fir de ulei de masline,jumatate din parmezan, sare si piper.
Separat intr-o craticioara punem sosul de rosii ,busuiocul, putina sare si lingurita de usturoi granulat. Lasam pe foc sa i-a gust cateva minute( sa nu scada mult) iar la sfarsit ,dupa ce am stins focul, adaugam un fir de ulei de masline.
Umplem vinetele cu compozitia de carnat si mozzarella iar deasupra punem o lingura din sosul de rosii si restul de parmezan ras. Restul de sos de rosii il punem intr-o cratita, deasupra punem vinetele umplute si le bagam in cuptor. Le tinem circa 20-25 minute (depinde cat sunt de groase vinetele)la o temperatura de 200°C.



CRUMBLE SARAT CU VINETE, DOVLECEI SI TON



Ingrediente:

* o vanata mare
* 2 dovlecei mai mari
* 2-3 catei usturoi sau ½ ceapa
* 150 gr. ton in conserva
* 60 gr. faina
* 60 gr. branza gen parmezan ras (parmigiano, grana)
* 60 gr. pesmet
* 80 gr. unt sau 40 unt si 40 margarina
* ulei de masline
* oregan sau patrunjel
* sare , piper
unt mi s-a parut cam mult …50 gr.era suficient
....................................................
Se taie vanata felii circa 1-1,5 cm. si se coace pe gratar , se condimenteaza cu sare si putin ulei. Se taie dovlecelul rondele si se caleste in circa 2 linguri ulei ,cu ceapa sau usturoiul ,se pune sare ,piper si oregan .Se face aluatul. Se amesteca faina, pesmetul , parmezanul ras si la sfarsit se amesteca cu untul putin moale …nu tare din frigider. Se pun feliile de vanata pe fundul tavii (a mea avea 24 cm. diametru ) ,deasupra dovleceii caliti , apoi tonul scurs de ulei sau sucul propriu si maruntit. Deasupra se acopera totul bine cu aluatul faramicios. Se pune in cuptorul incalzit la o temperatura medie de circa 180 °, circa 20-25 minute ,pana se rumeneste . Se serveste caldut sau rece .

make an avatar

http://picasion.com/



VINETE UMPLUTE CU CARNE




Ingrediente:

* 2 vinete mari
* 200-300 gr.carne tocata vaca,amestec sau pui
* 1 ou
* usturoi
* patrunjel
* oregan
* parmigiano ras(cascaval,parmezan)
* sos de rosii
* ulei de masline sau floarea soarelui
* sare si piper

----------------------------------------------------------------------
Se curata vinetele de coaje , se taie circa 1cm in lungime si se pun la oparit in apa fiarta(sarata) pana se inmoaie putin. Se lasa putin sa se scurga de apa si sa se raceasca.
Separat, se amesteca carnea tocata cu oul, usturoiul, patrunjelul, putina sare si piper.
Feliile de vinete se aseaza intr-o tava,deasupra se pune putina carne tocata,sos de rosii, parmigiano ras, oregan si se stropesc putin cu ulei de masline.
Se pun in cuptorul incalzit circa 20-25 minute. Este important sa nu se usuce prea mult carnea.

Aceasta reteta, se poate face si cu dovlecei. Se taie in doua dovlecelul, dupa ce s-a oparit, se scobeste putin in lungime si se pune carnea tocata deasupra.
Cateodata, cand prepar cu dovleci, prepar direct pe aragaz. Pun in cratita, sos de rosii diluat cu putina supa de legume(din cuburi concentrat),apoi pun dovleceii umpluti. Stropesc dovleceii cu putin ulei si presar oregan, acopar cu un capac si apoi ii fierb incet,incet la foc potrivit.




VINETE CU SOS DE RICOTTA




Ingrediente:

*2 vinete mari
* 150 gr. urda - ricotta
* ½ mozzarella
* 1 lingura de ulei masline
* 1 ceapa mica
* 200gr. sos de rosii
* parmezan
* busuioc
* sare

Vinetele se curata de coaja ,le taiem in felii de circa 1cm, le saram si le lasam ½ ora deoparte. Dupa aceea, le punem pe hartie de bucatarie absorbanta , asa incat sa absoarba lichidul lasat si le coacem,pe ambele parti, pe gratar sau in tigaie de teflon. Punem intr-o craticioara ceapa tocata si lingura de ulei , rumenim putin si adugam putina apa, lasam sa se inmoaie ceapa si dupa aceea adugam sosul de rosii, lasam sa scada putin si apoi adaugam , busuioc si ricotta , sare .Dupa 1 minut stingem focul .
Punem putin din sos cu ricotta pe fundul unei forme, adaugam un strat de vinete si deasupra sos cu ricotta, un strat de vinete si altul de sos , asa pana cand am terminat cu vinetele. Deasupra se termina cu putin sos , cubulete de mozzarella si putin parmezan ras …daca dorim. Introducem in cuptorul incalzit, 30 minute minute. Lasam cateva minute sa se mai raceasca si apoi servim.

Daca vi se pare mult sos ,nu este necesar sa-l folositi pe tot. Puteti sa faceti cateva paste fierte si apoi condimentati cu el.














Edited by nicoleta_italy - 14/3/2012, 10:50
 
Top
view post Posted on 14/3/2012, 12:33

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Super retetele si nu le stiam....fac prima azi, m-a inspirat din start :merci:
 
Top
view post Posted on 14/3/2012, 16:00

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


ce miros in toata casa!!! Acum le degust ;-)
 
Top
view post Posted on 14/3/2012, 22:20

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


excelente!!! :merci: :noroc: :mangio:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 15/3/2012, 09:23




CITAZIONE (nora_italy @ 14/3/2012, 22:20) 
excelente!!! :merci: :noroc: :mangio:

Cu placere! :) Adevarat ..sunt tare bune ..rapid de facut ! :ya ya: O sa le fac si eu cu prima ocazie . ;)
 
Top
5 replies since 14/3/2012, 01:00   80 views
  Share