Reteta casei

« Older   Newer »
  Share  
icon10  view post Posted on 21/9/2010, 16:04

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Fiecare dintre noi cred are o "specialitate" a casei sau mai bine zis feluri de mancare care se alterneaza mai des....care sunt?
Noi de pilda saptamanal facem paste cu mazare (plac tare mult tuturor, in ciuda simplitatii), "bolognese" (chiar acum am facut-o) - mie imi fac o ciorba ca in fond cam aia e; sos de rosii cu masline si capperi, paste cu sunca si smantana...ragł duminica, peste fript sau la cuptor.
 
Top
view post Posted on 22/9/2010, 06:17

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


ce se gateste des la noi ? la inceputul casniciei cind nu stiam sa fac mai nimic asta ca sa nu zic chiar nimic , si imi dicta tata la telefon cum se face mamaliga :ya hehe: gateam des:
- friptura la cuptor de picior de curcan cu cartofi simpli la inceput si cu rozmarin cind l-am cunoscut ... :ride: . pe vremea aia se gasea la cOOP un picior intreg de curcan , lung cit tava mea cea mare ...
- musaca de cartofi cu cartofii fierti pe jumatate sau chiar si cu ei cruzi ..adica o musaca light dupa gustul meu nu cea traditioonala greceasca si nici macar cum se face in Ro

tot in acele vremuri luam uneori si cina pe la ora 18 cu pasta in brodo dar mie nu imi place in mod deosebit asa ca am eliminat obiceiul :ride:

acum rar mai fac aceeasi reteta la intervale scurte de timp .. asa se intimpla probabil cu cei care nu au curatat un cartof toata tineretea si au descoperit ca le place in bucatarie la batrinete :ya hehe: Insa ce-i drept inca mai intru in cite o peroada in care imi place un anumit lucru si il urmaresc de exemplu am avut perioade elenistice in care gateam reteta grecesti, o lunga perioata otomana cu retete turcesti , alta in care ma tragea ata la pasta facuta in casa si atunci am incercat sa fac cit mai multe feluri si retete din toata Italia ...

daca insa mar intreba cineva ce im place sa maninc si maninc cu drag este mamaliga, cartofii in toate felurile .. si varza . si nu in ultimul rind brinza

Edited by hoinara-italia - 11/6/2021, 08:56
 
Web|  Top
view post Posted on 22/9/2010, 15:47

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE
asa ca am eliminat obiceiul :ride:

:loll:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 25/9/2010, 21:34




Cateva feluri de mancaruri care le fac mai des ...nu chiar saptamanal : papricas , chiftele (nu prajite) cu sos de rosii, rulouri de carne cu sos de rosii, paste cu rosii si busuioc ,paste cu ulei,usturoi si peperoncino , paste cu ragł de carne, lasagne (mai putin vara) , pizza , salata cu orez si legume (vara), tarta sarata cu sunca, branza si rosii..eventual cu diverse variante , cotlet de porc cu rosii si ierburi aromatice ...sa zic cam astea...ah ..uitasem... acum ca a trecut vara ... tortellini ..nu-mi lipsesc din frigi ..de obicei ii fac cu supa dar si cu sos ..pentru mine. ;)
 
Top
view post Posted on 14/3/2012, 00:53

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Acum ca reciteam subiectul, ma gandeam ca noi facem destul de des cam aceleasi....pt ca alor mei nu le place "noul" si mai ales sa "testez" pe ei :D
Mie insa imi place si cred c-o sa reincep in ale bucataritului....c-am avut o perioada destul de lunga de lene :woot:
 
Top
view post Posted on 8/12/2012, 01:07

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Ormai a devenit reteta casei..pt ca mi-o fac eu singura saptamanal:
pane nero ai 7 cereali...faina se ia exact cu acest nume, ies si doua plicuri de drojdie uscata, adaug seminte de in, putina sare, miere, ulei si apa cat e nevoie. Foarte buna la orice fel de masa , dulce sau sarat ;)
novfin+(43)
novfin+(48)
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 9/12/2012, 17:49




Bravo Kris...pufoasa....sanatoasa si gustoasa !!
Am vazut mereu la Conad faina cu 7 cereale si imi venea sa iau si eu. Si mie imi place painea cu cereale si seminte de tot felul....imi cumpar chifle ...din cand in cand. Eu evit sa mananc zi de zi paine ..din cauza intolerantei la drojdia de bere...mi-ar place din cand in cand ...sa fac si eu o painica.
 
Top
view post Posted on 9/12/2012, 18:06

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Eu m-am obisnuit cu non dulce....desi mi-a placut mereu painea neagra. Semintele insa ii dau un gust foarte bun, imi pare rau insa pt intoleranta ta la drojdie...fara drojdie ai incercat sa faci paine?
 
Top
view post Posted on 10/12/2012, 09:08

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


mie nu imi place piinea neagra , adica maninc dar rar .. acum iau din aia intergrala uneori .. nu mi-a placit niciodata nici cind eram la Bucuresti.
 
Web|  Top
view post Posted on 10/12/2012, 21:02

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Era un tip de paine neagra la Imola...nu stiu cum era facuta ca nici mie nu mi-a placut..mai ales la mic dejun. Dar a fost singura exceptie...
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 10/12/2012, 21:48




CITAZIONE (nora_italy @ 9/12/2012, 18:06) 
Eu m-am obisnuit cu non dulce....desi mi-a placut mereu painea neagra. Semintele insa ii dau un gust foarte bun, imi pare rau insa pt intoleranta ta la drojdie...fara drojdie ai incercat sa faci paine?

Mie mi-a placut mereu painea neagra...si in tara . Kris ..nu am incercat sa fac paine fara drojdie . Inlocuiesc cu piadina ,creckers fara drojdie . Oricum as putea sa fac o painica acolo ..o tai felii si o bag la congelator . Eu nu pot sa mananc zi de zi paine ...ca imi apare pete rosii si imi vine sa ma scarpin. Mananc 1-2 felii ... maxim 2 zile ..si apoi fac pauza ..si imi decongelez cand vreau...restul feliilor. ;)

De mai mult 1 an mananc in acest fel ..cu pauza la produse cu drojdie de bere ..dar chiar nu stiu ..daca as manca o saptamana intreaga ...mi-ar aparea ceva?
Nu am incercat ..si drept sa -ti spun m-am obisnuit asa...mai bine asa...la urma urmei... inainte cam mancam multa paine .

Eu sambata ...de exemplu am mancat o pizza mare ..de la restaurant ..cum o fac deobicei...si duminica salata de vinete pe vreo 2 felii de paine ..si nu am avut nimic. :D

Gata ..imi cumpar si eu faina cu 7 cereale..si ceva seminte ...si fac paine .

CITAZIONE (hoinara-italia @ 10/12/2012, 09:08) 
mie nu imi place piinea neagra , adica maninc dar rar .. acum iau din aia intergrala uneori .. nu mi-a placit niciodata nici cind eram la Bucuresti.

Cris...paine cu soia ai mancat vreodata? ..este buna ..diversa de cea cu cereale sau integrala
..eu iau niste chifle de la Iper La Grande I ..le fac ei ..o bunatate...
 
Top
view post Posted on 10/12/2012, 22:59

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Nici eu nu mananc zilnic paine...m-am dezobisnuit mult in Italia. Stiu ca-n tara mancam mereu cu paine, orice, supa, fel doi etc. Aici de multe ori mananc fara....ACum cu painea neagra facuta de mine ma intind nitel mai mult..imi place. E foarte buna faina asta, cel putin mi-a iesit foarte bine si cerealele ii dau un gust mai dulce.
Te intrebam daca ai incercat fara drojdie pt ca pe net vazusem cu timp in urma paine fara drojdie...insa eu n-am incercat reteta, nu mai stiu pe ce forum sau site o vazusem.
 
Top
view post Posted on 11/12/2012, 10:09

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


n-am mincat cu soia.. nu cred ca m-ar atrage , zic eu ca nu-i numai gustul care nu.mi place in mod deosebit ci si culoarea :-)) in Bucuresti mincau colegele meie niste chifle de graham care aveau forma exectiva de caca de catel :-) erau niste suluri invirtite in spirala si parca aveau si motz :)) chiar si ele le ziceau caca de catel dar le mincau :-) oribile ...


eu am facut ieri musaca cu cartofi felii prjite , n.am mai facut as ade multa vreme de faot nici musaca .. asate era mincarea casei noastre la inceput ca eu numai musaca siam sa fac:-)) si F numai pui sau curcan la tava cu cartofi ..si el era mai avansat si la dulciuri ca stia sa faca ciambella .. :-))
 
Web|  Top
nicoleta_italy
view post Posted on 12/12/2012, 11:41




Chiflele astea cu soia care le iau eu...nu au niciun gust deosebit...depinde fiecare cuptor cum le face ...zic eu ;)
...nu au culore inchisa ..un bej palid ..asa ca idee...nu este ca cea integrala sau graham....


.. mai Cris..ce comparatie ai facut cu chiflele alea de graham ..ca nici prin cap nu-mi trecea... :ride:

..azi salata de boeuf...facuta ieri ...cu nitica carne de vita care aveam ramasa de la supa...

o supa cu ciuperci de padure ,dovleac si cereale..este din cea la plic ..de la Star ..am luat-o ca eram curioasa cum este ...cica nu are conservanti si glutamat ..nu stiu cat este adevarat...
de obicei fac ciorba eu ...cand vrem ceva zeama...

niste fenel cu sos de rosii pt diseara...
 
Top
view post Posted on 11/6/2021, 08:07

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


am recitit subiectul asta si m-am gindit sa adaug o reteta de piine arabeasca care noua ne merge la suflet si a devenit reteta casei

se face usor si cind piinile se racesc se pun in pungi si se congeleaza. Cind vreau sa le maninc le scot din congelator, le dezghet si apoi le incalzesc putin ori pe tigaie/ pe tabla pe aragaz ori in cuptor .. dar super rapid ..



piinea asta cu cartof este absolut minunata


si bonus o reteta de piine cu semola tot genul asta arabesc, facuta in tigaie.. la fel se poate congela
 
Web|  Top
14 replies since 21/9/2010, 16:04   189 views
  Share