Reteta zilei, idei noi, propuneri, incercari

« Older   Newer »
  Share  
nicoleta_italy
view post Posted on 10/1/2011, 21:51 by: nicoleta_italy




Pizza cu aluat fara drojdie
(pentru cei care au intoleranta la drojdia de bere)



I varianta
sursa: www.veganblog.it/2010/04/11/pizza-senza-lievito/
eu am pus in plus la aluat si ulei

Ingredienti:
pentru 2 pizze

- 200 g. faina alba *
- 50 g malai macinat fin *
- apa calduta
- sare
- un varf lingurita de bicarbonat de sodio
- 2 linguri ulei masline

* pentru prepararea aluatului este nevoie de 3 parti faina alba si 1 parte malai ..deci proportia trebuie sa fie 3:1

.........................................................................
Uniti faina ,sarea si bicarbonatul . Adaugati uleiul si apa calduta ,amestecati pana cand devine un aluat compact , nici moale, nici tare . Se framanta putin si se imparte aluatul in doua ,intindeti cu facaletul in foaie rotunda alta circa 0,5 cm . Coaceti blaturile de pizza pe ambele parti cam 3-4 minute pe o tabla -tigaie din teflon incalzita bine. Apoi le puneti in tava de cuptor , puneti sos de rosii, mozzarella si alte ingrediente care doriti , le coaceti in cuptorul deja incalzit (la foc mediu ) pana se topeste bine mozzarella.















II varianta



La 500 gr. faina se pune apa calduta ,cata trebuie sa iasa un aluat nici moale ..nici tare , 3-4 linguri ulei , sare , un plic de praf de copt pentru aluaturi sarate( eu folosesc cel de la paneangeli). In Romania nu stiu ce produse sunt dar se poate folosi praful de copt clasic dar fara vanilie.




Edited by nicoleta_italy - 10/1/2011, 22:34
 
Top
96 replies since 30/7/2010, 14:54   5989 views
  Share