Asemanari intre bucatariile diferitelor tari; CURIOZITATI, retete asemanatoare din diferite tari; Stiati ca?

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 25/11/2009, 15:25

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE
o oala cu fund gros eu am facut in tuci .

deci nu merg in oale normale? Ca si astea au un fund gros, da' acuma depinde....
 
Top
view post Posted on 25/11/2009, 15:37

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


nu stiu ce sa zic poate merg dar sa pui ceva dedesubt cum e tabla aia speciala care se foloseste cind fierbi in oala de pamint ( se gaseste de cumparat la orice magazin de menaj )

dar nu asta de plasa ca e cam subtire
image
sunt unele pe care nu le gasesc acum in poza , dintr-un material ca de tabla si cu gaurele facute din loc in loc .. alea sunt mai bune
 
Web|  Top
view post Posted on 25/11/2009, 21:25

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


eu am o plita pe care o folosesc zilnic, la sosuri si in general. Dar nu are gauri, si e o tabla groasa.
 
Top
view post Posted on 26/11/2009, 06:22

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


pai e buna dc ai deja o pui pe ea sub cratita chiar si fara gaurele ca si noi in Ro fara gaurele aveam insa aici la magazin se gasesc cu gaurici mici :-)
 
Web|  Top
view post Posted on 25/12/2009, 22:22

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


asta e de fapt..cozonacul nostru: "gubana"
Gubana
Categoria: Gubana
Articolo: Gubana Classica
Descrizione:

Prodotto Agroalimentare Tradizionale. Ricetta depositata al Ministero delle Politiche Agricole e Forestali.
Dolce tipico delle Valli del Natisone (zona di confine con la Slovenia), prodotto artigianalmente secondo l'antica ricetta tradizionale popolare.

La Gubana č fatta di pasta lievitata farcita con abbondante ripieno in cui si trovano noci, uvetta, pinoli e nociole per ben il 30% del peso totale del prodotto. E' ideale per i Vostri regali.
image

aici, Gubana day

image
 
Top
view post Posted on 10/1/2010, 21:43

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


China radio international
Specialităţi culinare din oraşul Zhengzhou
image

Bună seara, dragi prieteni! În ediţia de astăzi a rubricii noastre vă voi prezenta trei specialităţi culinare specifice oraşului Zhengzhou din provincia Henan. Este vorba despre colţunaşul lui Cai, plăcinta lui Ge şi tăiţeii lui He, considerate cărţi de vizită a oraşului. Să mergem acum să le gustăm. La microfon, Zhang Xue.

Vorbind despre cele trei specialităţi, mulţi localnici în vârstă nu-şi pot ascunde emoţia. Lian Chunrong, un localnic bătrân, ne spune:

„Acum câteva zeci de ani, erau doar ceva mai bine de 10 persoane la restaurantul lui Cai, recunoscut pentru colţunaşi. Oamenii de atunci nu prea aveau bani şi se duceau o dată la o săptămână sau la două săptămâni la restaurant."

Odată cu îmbunătăţirea vieţii localnicilor, oamenii merg din ce în ce mai des la restaurant, iar aceste trei restaurante au început să facă afaceri tot mai prospere.

Sunt multe povestiri interesante legate de cele trei specialităţi culinare. Cel care a inventat colţunaşul lui Cai, Cai Shijun, a fost bucătar al familiei imperiale. Iar Ge Minghui, autorul unei plăcinte gustoase, a lucrat la Beijing, la reşedinţa unui prinţ. Până la urmă, aceşti bucătari renumiţi au plecat din capitala ţării şi s-au stabilit în oraşul natal şi au început propriile afaceri.

Mulţi oameni care au vizitat oraşul Zhengzhou l-au denumit „oraşul tăiţeilor." Dar puţini cunosc că modul de preparare a tăiţeilor a fost inventat de bucătarul Zhao Rongguang. Legat de modul de preparare, patronul restaurantului „Tăiţeiul He" ne spune:

„În Războiul de rezistenţă împotriva agresiunii japoneze, când avioanele japoneze bombardau oraşului Zhengzhou, toată lumea fugea din oraş şi se întorcea din nou după bombardament. Odată, bucătarul Zhao Rongguang a aflat, la întoarcere, că făina rămasă la fermentat nu era încă alterată. El a adăugat puţine condimente şi a făcut tăiţei din această făină şi toată lumea a apreciat foarte mult gustul acestora."

Cele trei specialităţile culinare sunt agreate nu numai de localnici, ci şi de multe personalităţi. Fostul preşedinte al Chinei, Mao Zedong, a făcut în 1960 o inspecţie în sudul Chinei şi a comandat, pe când a trecut prin oraşul Zhengzhou, colţunaşul lui Cai. Se spune că mulţi alţi lideri de stat de atunci şi personalităţi din diferite domenii au frecventat restaurantele renumite pentru aceste specialităţi.

Un localnic numit Lian Chunrong a scris un articol solicitat de o revistă chinezească despre specialităţile municipiului. El ne-a spus:

„Eu am menţionat în articolul meu că serviciile oferite în restaurantele cunoscute pentru cele trei specialităţi sunt foarte bune. Aici se acordă mare atenţie calităţii şi igienei mâncărurilor oferite."

Cai Heshun, urmaşul din cea de-a 3-a generaţie a bucătarilor care pregătesc colţunaşul lui Cai, ne-a spus:

„Strămoşii mei mi-au spus că oamenii de afaceri trebuie să pună accent pe onestitate. Noi toţi, eu, fraţii mei şi surorile mele, suntem foarte oneşti în afaceri."

Colţunaşul devine din ce în ce mai renumit. În prezent, mulţi turişti vin în oraşul Zhengzhou special pentru a gusta colţunaşul lui Cai.

Desigur că au fost adăugate multe elemente noi în specialităţile tradiţionale. Plăcinta lui Ge a însuşit unele caracteristici din şcolile gastronomice Yue şi Chuan. Patronul restaurantului lui Ge ne-a spus:

„Am inventat multe moduri de preparare a plăcintei şi am introdus legume şi carne pe timpul preparării."

Şi tăiţeii lui He a cunoscut multe înnoiri, precum tăiţeii cu carne de pasăre, cu fructe de mare. Se poate găsi chiar şi un fel de tăiţei preparaţi special pentru musulmani.

Patronul restaurantului lui Cai ne-a relevat dorinţa sa:

„Noi ne vom strădui să menţinem afacerile începute de strămoşii noştri şi să le facem tot mai prospere."

Cu aceasta, dragi prieteni, am încheiat ediţia de astăzi. Realizatoarea şi prezentatoarea Zhang Xue vă mulţumeşte pentru atenţie! La revedere!
 
Top
view post Posted on 5/4/2010, 22:43

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


El triunfo del 'kozonac'
Todo comenzó por un regalo imposible de envolver. A Cornelia Luminita Tecu, traje negro entallado y labios rojos, le cedió su padre un terreno en Bucarest. Pero sin casa. Un problema, porque Tecu, entonces enfermera, no tenía dinero para construirla. En 1997 decide emigrar a Espańa con su marido y una nińa de cuatro ańos. Tenía 28 ańos.

image
"La idea era ahorrar y regresar", se ríe ahora junto al escaparate de su tienda de bollería rumana, "entre otras cosas ricas". Ahorró, pero no ha vuelto. Empezó como asistenta en casa de una anciana con cáncer de huesos. Después limpió de casa en casa durante cinco ańos. Hasta 2001. Entonces, con el dinero arańado a cada mota de polvo recogida, abrió su primer establecimiento. "Era una tienda pequeńita", explica Luminita Tecu -usa su segundo nombre de pila-. Ahora ya piensa en alquilar una nave industrial para distribuir productos rumanos. Al otro lado de la calle, el dueńo de un bar le hacía la vida imposible: "Le molestaban los rumanos". Al final "quien tuvo que cerrar su negocio fue él", comenta con una sonrisilla reivindicativa. Tecu emplea a otros cuatro trabajadores rumanos en su tienda de Coslada.

La especialidad de la casa es el kozonac, un bizcocho alto, rectangular y relleno de cosas. "En las fiestas especiales vienen a buscarlo desde Valencia o Toledo", cuenta orgullosa. En esas fechas, Tecu mantiene "el horno abierto toda la noche". La reforma de la tienda, para la que ha solicitado un crédito de 60.000 euros, la ha ideado ella "solita".

Luminita Tecu ya no piensa en regresar a Rumania. Su hija es ahora una adolescente. "ˇSabe pronunciar la zeta!", dice su madre con asombro.
 
Top
view post Posted on 4/7/2010, 18:16

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Hai sa va vad cu comentarii :loll: :loll: :loll:
New York orasul in care localnicii se lauda ca au cele mai bune restaurante si o mare diversitate de preparate. O data pe an, Big Apple este gazda unei cine unice, pe care chiar si localnicii o gasesc socanta - Gala Anuala A Exploratorilor. Bucatari sunt bucurosi sa accepte provocarea de a transforma creaturile in delicii culinare...dar asta nu inseamna ca le place. Ce consuma ei si cine gateste aceste specialitati veti vedea in videoclipul urmator:
 
Top
angelique_italy
view post Posted on 4/7/2010, 21:14




nici nu reusesc sa ma uit la tot filmatul ...bleah
 
Top
view post Posted on 4/7/2010, 21:48

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


:loll: :laugh: :donald hah:
 
Top
view post Posted on 17/9/2010, 21:42

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


supa din gamberi...e pentru prima oara ca vad asa ceva:
image
(img net)
 
Top
view post Posted on 10/1/2011, 13:14

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,022

Status:


Subiectul asta sa zapacit de tot de la asemanari cu ňalte bucatarii am ajuns la curiozitati si crocobauri fripti :donald hah:



eu insa am mai adus o asemanare ...

bulzul romanesc ( mamamliga umpluta cu brinza de burduf sau cui brinza in coaja de brad .. deci picanta, aromata de felul ei ) si balotele friulane

reteta aici
traditionala
http://www.saporetipico.it/tradizione981/f...lia/balote.html

in engleza
http://rubbahslippahsinitaly.blogspot.com/...to-do-with.html

 
Web|  Top
view post Posted on 10/1/2011, 15:19

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE
Subiectul asta sa zapacit de tot de la asemanari cu ňalte bucatarii am ajuns la curiozitati si crocobauri fripti :donald hah:

ooops :D
 
Top
view post Posted on 10/3/2011, 12:07

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Caffč: espresso all'italiana, il migliore viene realizzato a Firenze da un leccese
Massa Carrara, 9 mar. - (Adnkronos) - Preparare un buon caffč o un vero cappuccino italiano č un'arte. Ma anche una sfida. Il miglior barista italiano č, per il secondo anno consecutivo, Francesco Sanapo, leccese, trapiantato a Firenze dove lavora presso la caffetteria Corsini (torrefazione di Arezzo). Sul podio della finale del Campionato italiano baristi caffetteria che si č svolta a Tirreno Ct, Salone nazionale per alberghi, caffč, bar, gelaterie, pasticcerie, pizzerie, panifici, ristoranti e comunitŕ al in corso di svolgimento a Carrarafiere, Elisa Molle di Rossasecca (Fr), seconda, e Eddy Righi di Modena, terzo.

Al campionato hanno preso parte 250 baristi italiani, dei quali soltanto 24 hanno potuto accedere alle finali in Toscana. La gara ha previsto la preparazione, in massimo 15 minuti, di quattro caffč espressi, quattro cappuccini e di quattro bevande analcoliche a base di caffč espresso.

La prova di ciascun concorrente č stata giudicata da un panel di giudici accreditati, quattro dei quali sensoriali, due tecnici e un presidente di giuria.
 
Top
28 replies since 25/11/2009, 09:47   485 views
  Share