stai ca pe asta cu muffinsii in conuri de inghetata de pe dc am copiat-o ca e mai usor asa :
Reteta:
12 conuri de inghetata cu fundul plat
3/4 cana (175 ml) zahar
1/2 cana (125 ml) cacao
1 cana (250 ml) lapte
1 ou
1/2 cana (125 ml) unt topit
2 lingurita (10 ml) extract de vanilie
1-3/4 cani (425 ml) faina
1-1/2 lingurita (7 ml) praf de copt
1/4 lingurita (1 ml) sare
Crema de ciocolata:
3/4 cana (175 ml) bucatele de ciocolata
2 linguri (30 ml) lapte
1/4 cana (50 ml) smintina (nu degresata!)
bombonele pentru decorat
Mod de preparare:
- incalziti cuptorul la 350 F sau 180 C
- dintr-un sul de folie de aluminiu taiati 12 fisii cam de 10 cm, impaturiti fisia pe lungime, pe mijloc si apoi infasurati conul in asa fel incit sa fie imbracat pe lateral pina aproape de buza. asta ca precautiune sa nu se arda conul si mai ales daca se prelinge un pic de mix pe margine cind se coace, se taie frumos lava vulcanului si conul ramine curat
- intr-un bol amestecati zaharul si cacaoa, adaugind treptat laptele pina la omogenizare.
- adaugati oul, untul si esenta de vanilie, amestecati pina se obtine o pasta uniforma.
- puneti amestecul cu lingurita in fiecre con, lasind gol un deget pina la baza de sus a conului, sa aiba loc sa creasca fara sa dea pe afara
- dati la cuptor cam 30 min sau faceti testul cu betisorul.
- lasati la racit complet in tava sau pe sita de racit.
Crema:
- intr-un vas care se poate folosi in microunde amestecati bucatile de ciocolata cu laptele.
- Dati la microunde la puterea medie (50%) pentru 1 min sau 2 pina cind ciocolata este topita. (puteti topi ciocolata in lapte si pe baie de aburi la aragaz)
- amestecati bine ciocolata cu laptele
- adaugati smintina
- lasati sa se raceasca.
Puneti crema de ciocolata peste conurile de inghetata coapte si decorati cu bombonele.
Pentru crema alba puteti folosi ciocolata alba.
***Pentru mamicile care vor sa impresioneze, dar care sint limitate de timp: recomand cu caldura mixul gen Betty Crocker si cremele lor gata facute cu arome diferite. Le-am facut sint sint ok.
Reteta originala si pozele:
www.dairygoodness.ca/recipes/ice-cream-cone-cupcakes.
sfaturi:Ca sa faceti cupcake de vanilie: omiteti cacaoa, folositi numai 2/3 cana (150 ml) de zahar, cresteti esenta de valilie la o lingura (15ml) si cresteti faina la 500 ml sau 2 cani.
Ca sa faceti crema de vanilie: bateti 1/4 cana (50 ml) unt, 2 linguri (30 ml)de lapte, 1 lingura (5 ml) esenta de vanilie si 1-1/2 cana (375 ml) zahar pudra pina devine o crema usoara. Daca este prea tare, mai adaugati un pic lapte, dar foarte atent si numai un pic, cu lingurita
sursa si mai multe idei si comentarii aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146790cine a scris reteta le-a facut cu mix gata cumparat pentru prajituri , se gasesc si aici alea la punguta de le tai si le torni in tava sau maxim altele pe care le mai amesteci cu lapte sau oua ...
Daca nu vrei sa faci ornamente din mmf sau pasta de zahar si alte ceva .. poti orna cu crema de unt ( buttercream icing ) in care pui colorant
uite aici un exemplu mai usurel (decit altele :-) )
www.easy-birthday-cakes.com/birthday-cake-pictures.html sau ca asta :
http://sweetcakeshi.com/images/Sheet%20Cak...ball%20cake.jpgin relief ... asa semisferic nu e greu de facut dc gasesti o forma ( si merge orice in care pui folie transparenta ca la torta zuccotto sau poti face tort din rulade in forma semisferica
ata e un exempolu dar sunt multe retete, era si acum multi ani in practic in bucatarie
www.dolciedolci.com/FotoJPG/146/dolci146_39.jpgsau ca tortul tenis de pe blogul tau cu ceva modificari pe ici pe colo