Link-uri delicioase

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 23/2/2010, 20:50

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


wow, sunt 75! Brava! :felicitari:
 
Top
view post Posted on 26/2/2010, 14:41

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Azi m-am "lovit" de un blog superb, pacat ca e doar in germana (desi autorul e roman), retete minunate si niste forme...perfecte!
Cateva poze din blogul sau:

Schoko Tiramisu
image
Walnusskipferl-Tiramisu
image
image
Fantaisie Schnitten
image
Bananentorte mit Vanille und Birne
image
image
Ce sa zic, m-a lasat fara cuvinte! Complimente, likul e aici
 
Top
view post Posted on 5/9/2010, 19:57

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


O frumoasa initiativa, sper sa va placa:
GastroWiki
 
Top
view post Posted on 6/10/2010, 12:50

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


 
Top
view post Posted on 8/10/2010, 10:38

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Un site interesant cu retete, poze, manifestari gastronomice (cu un drum am citit despre "le cesarine"):HomeFood
 
Top
view post Posted on 8/10/2010, 13:44

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,024

Status:


pe mine ma enerveaza jacktel ala ca nu are retete ḷa toate cele prezentate si cind le are unele sunt scrise asa ca pe eticheta de la magazin fara cantitati .. .. on rest are niste poze de inund tastaura de fecare data cind le vad ...
 
Web|  Top
view post Posted on 12/10/2010, 10:35

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


a...si pe mine m-au atras imaginile...da' cand le-am vazut asa perfecte am zis ca nu-s de mine :ride:
 
Top
view post Posted on 14/10/2010, 06:01

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,024

Status:


cornulete cu untura


www.e-retete.ro/retete/cornulete

pentru poza clic pe link... ca are protectie la poze si bine face :-))


Ingrediente

Aluat

200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
460 gr faina alba
2 pliculete praf de copt
2 linguri otet
9-10 linguri apa
150 gr zahar pudra vanilat

Umplutura

dulceata de prune (silvoita)
nuca cu zahar si scortisoara (+cateva stafide)
rahat
marmelada de gutui etc...

Bucati: 60

Preparare

1.Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.
* in prima poza vedeti consistenta unturii folosita de mine, e destul de tare, ca am vazut in comert untura mai moale, asta e insa de la bunica-mea, asa e indicat sa fie ca sa nu aveti probleme cu aluatul
2.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Daca aluatul e faramicios si simtiti ca nu se "leaga" cand il framantati, adaugati 1 lingura de apa. Framantati apoi macar 5 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.
* aluatul NU contine zahar
3.Impartiti aluatul in 4 bucati.
4.Pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica. Decupati marginile ca sa obtineti un dreptunghi mare.
5.Pe latura mica, la 2 cm de margine puneti umplutura (in cazul meu dulceata) folosindu-va de o lingurita. Umplutura sa fie de vreo 2 cm. Rulati dinspre capat aluatul peste umplutura si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit ascuti taiati foaia chiar pe langa zona de suprapunere. Trageti ruloul obtinut putin mai in spate si apoi taiati cu un cutit subtire si ascutit bucatele de cca 2-3 cm. Asezati cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt. Repetati pana terminati dreptunghiul. Apoi repetati cu celelelate 3 bucati de aluat.
* eu am ales aceasta metoda de formare a cornuletelor pentru a obtine procentaj optim de aluat si umplutura; prin formarea dupa metoda clasica (taiem patrate cu latura de cca 7 cm, punem o jumatate de lingurita de umplutura la un colt si rulam catre coltul opus) , vom obtine cornulete cu mai mult aluat si prea putina umplutura dupa gustul meu; dar am facut poze cum se ruleaza cornuletele clasice, pentru cine doreste sa respecte traditia
6.Despre umpluturi:
- orice fel de dulceata folositi aceasta trebuie obligatoriu sa fie foarte tare/groasa, sa nu curga de pe lingurita, silvoita de prune este cea mai indicata; sau marmelada este potrivita; eu am frecat silvoita doar cu o dusca de rom ca sa aiba aroma mai buna, imi place combinatia
- daca le umpleti cu nuca, amestecati nuca macinata cu zahar si scortisoara dupa gust, eventula adaugati si stafide inmuiate in rom cu apa calduta; apoi adaugati spuma albus de ou batut spuma tare pana nuca se leaga, nu mai mult; sau mai simplu, puteti amesteca nuca cu dulceata de prune ca in aceasta reteta de prajitura cu nuca si dulceata
- le mai puteti umple cu bucatele de rahat sau marmelada
7.Dati la cuptor la 180C pentru 30 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca. daca iese putina umplutura afara la margini (mai ales la dulceata) e ok, dupa ce le pudrati cu zahar vor arata bine Cand le scoateti din cuptor, le treceti fierbinti prin zahar pudra vanilat.

Edited by hoinara-italia - 14/10/2010, 07:23
 
Web|  Top
view post Posted on 14/10/2010, 06:27

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,024

Status:


prajituri ardelenesti

aici
www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8612&mode=linear


numele lor nu stiu daca e mereu acelasi si pentru voi eu pe rodica aia o stiam de gheorghe .. dar in fine :-) era normal sa o stiu asa caci purta numele unchiului meu , era prajitura preferata si de la "facem prajitura lui Gheorghe" s-a ajuns incet incet LA NOUL NUME .. :ouk:
 
Web|  Top
view post Posted on 25/11/2010, 01:37

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


mai mult decat deliciose, opere de arta extraordinare!!
Christopher Garren
 
Top
view post Posted on 17/6/2011, 14:11

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


 
Top
view post Posted on 29/11/2011, 12:25

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


 
Top
26 replies since 10/11/2009, 10:30   364 views
  Share