Idei pentru mese festive, aranjamente pt. sarbatori, arta culinara...

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 7/12/2009, 12:37

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,024

Status:


la noi nu va lipsi piftia dar facuta dupa moda siciliana, al meu deja se uita dupa picioarele de purcel prin supermarket :-))

in rest cum de Craciun suntem musafiri si de Revelion nu vom minca la miez de noapte decit ceva usurel, mesele cele mai importante vor fi in Ajun pe baza de peste si pe 1 ianuarie pe baza de purcel

 
Web|  Top
view post Posted on 7/12/2009, 18:14

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


pai si la noi cam la fel, adica sigur se organizeaza mare pranz in familie cu socrii si cel putin alti doi cumnati.
Eu ma gandeam ca ....am facut cozonac, si m-am cam saturat de el, sarmale am facut si iar m-am saturat, cred ca niste pifitii ar merge...cum e reteta siciliana? O fac si eu, sa fie altfel. Noi le zicem de fapt "racituri".
Si poate o salata de boeuf :P ca n-am mai facut de mult. Ma gandeam la o praji mai deosebita, ceva ce inca n-am facut (cred ca incerc ce mi-a zis Cri , a pus ea si un link) si ..sa nu uit de coji de portocale in cioco, imi plac tare mult si nu stiu de ce, dar tocmai la Craciun..ciudat, eh? :D
 
Top
view post Posted on 8/12/2009, 08:34

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,024

Status:


reteta de piftie siciliana e la subietul cu asemanarile intre bucataria ro si cea ot ... diferenta : noi punem usturoi in zeama ( de fapt tata il pune in strecuratiare si de cite ri vintura zeama o trece prin strecuratoarea cu usturoi strivit, nu ramine usturoiul in ea si nu miroase chiar asa de tare ) .. in vreme ce sicilienii adauga putin otet alb sau zeama de lamiie la alegere intre cele doua ... eu voi face cu otet imi place mai mult.

pai acum sunt bune portocalele .. le faci tu asa trase in cioco sau le cumperi ??

Eu am mincat anul trecut in loc de cozonac sau panettone un PANDOLCE ligure
reteta aici :
http://www.alimentipedia.it/ricette_italia...a_pandolce.html
sau in fine or mai fi si altele asta am gasit eu la prima cautare
E o piinica doar dulceaga si cu aroma de seminte de finocchio - asa o aroma delicata si cu multe stafide si fructe candite . Mie mi-a placut apoi e bun caci finocchio ajuta la digestie :-))


 
Web|  Top
view post Posted on 8/12/2009, 21:41

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE
le faci tu asa trase in cioco sau le cumperi ??

sunt si de cumparat, chiar le-am vazut, dar le pot face si eu, se spala cojile, se fierb in trei ape diferite, si in a patra se pun iar la fiert dar cu mult zahar. P'orma se trec prin ciocolata. Forma e lunguiata, aici sunt, da' cred si pe la voi.
 
Top
view post Posted on 15/12/2009, 15:38

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


si pentru cine are rabdare si vrea sa faca:


si braduleti:

cateva torturi de Craciun:


Biscuiti de Craciun (idei luate de pe net)
image

image
image
image
image
 
Top
view post Posted on 19/12/2009, 02:16

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


 
Top
view post Posted on 24/12/2009, 02:43

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Il pranzo di Natale ed il cenone della Vigilia a Napoli
Il Natale napoletano è caratterizzato oltre che dal presepe, dal gioco della tombola, dalle novene dei zampognari e dal “Natale in casa Cupiello” inevitabilmente anche dal menu natalizio che nelle famiglie più legate alla tradizione è un rito irrinunciabile. Sia il cenone della Vigilia che il pranzo di Natale assumono dei caratteri ben definiti, il primo dominato dal pesce, il secondo dalle verdure e la carne. Entrambi i menu sono comunque completati dai dolci natalizi, i cui colori e profumi accompagnano tutte le feste natalizie della famiglia napoletana.

Nella fotografia a lato, gli struffoli, il colorato dolce di origine antichissima, presenza obbligata su tutte le tavole campane nel periodo natalizio.
image


Cenone della Vigilia (24 Dicembre)
- Spaghetti con le vongole (o lupini)
- Baccalà e capitone fritto
- Insalata di rinforzo e broccoli al limone


Pranzo di Natale (25 Dicembre)
- Minestra maritata
- Gallina al brodo
- Insalata di rinforzo e broccoli al limone


Dolci di Natale (tutte le festività natalizie)
- Struffoli
- Roccocò
- Mustaccioli
- Susamielli
- Pasta di mandorle
(ricette e maggiori informazioni sui dolci di natale napoletani)

Per completezza va aggiunto che in molte famiglie si è soliti mangiare il giorno della Vigilia anche del pesce fresco (spigola o orata olio e limone spesso al posto del capitone, non gradito da molti), mentre a Natale si possono trovare anche dei maccheroni conditi col ragù napoletano (serviti subito dopo la minestra) ed ovviamente carne al ragu.
 
Top
view post Posted on 27/1/2010, 17:43

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


de pe blogul Lissei:
image
Mi-a placut, e tare dragut. Aici aveti si modul de preparare si alte bunatati :P
 
Top
view post Posted on 28/1/2010, 00:07

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Daca tot le caut le pun si aici: de pe cookaoround:
image
vezi Torta tramezzino

si pentru cei mici, pinguini:
image
vezi aici

mmm...ce dragut e si mega panini: :P
image

vezi aici
 
Top
view post Posted on 28/1/2010, 01:24

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


 
Top
view post Posted on 28/1/2010, 07:38

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
4,024

Status:


ei da cubul lui rubik in varianta asta l-as rezolva in 2 timpi si 3 miscari :-)
 
Web|  Top
Elena.Italia
view post Posted on 28/1/2010, 09:50




Pffffff,sa te chinui 7h si sa se manance in "2 timpi si 3 miscari " ?!? Nooooo... :laugh:
 
Top
view post Posted on 28/1/2010, 14:59

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


CITAZIONE (hoinara-italia @ 28/1/2010, 07:38)
ei da cubul lui rubik in varianta asta l-as rezolva in 2 timpi si 3 miscari :-)

:loll: :loll: :loll: si io :D
 
Top
view post Posted on 29/1/2010, 00:58

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


De ce numai pt 8 martie? Draguta ideea de pe acest blog:
Image and video hosting by TinyPic
vezi aici
 
Top
view post Posted on 30/1/2010, 11:54

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,190
Location:
Italia

Status:


Mi-a placut mult "porcusorul" facut de Lauret :felicitari: si ca sa nu-l pierd din vedere il pun si aici. (de vazut de fapt postul aici)

Reteta e din blogul hoinarei aici :bravo:
Bravo, fetele!!! :felicitari: :danke: :bravo: :bravo: :bravo:
 
Top
74 replies since 8/10/2009, 09:03   10844 views
  Share