Sanatate & frumusete...

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 15/5/2010, 14:33

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Ingrijirea parului
image
Nutritia

Nutritia este baza petru o buna sanatate a intregului organism, inclusiv parul. Desi tratamentele pentru par pot doar minimiza degradarea lui, facandu-l mai stralucitor, mai puternic, sau dandu-i o culoare mai intensa, numai o alimentatie corespunzatoare poate stimula cresterea sanatoasa a parului.

Substante nutritive de orice fel ajuta la mentinerea unui par sanatos, insa sprijinul principal il reprezinta proteinele. (parul contine 97% proteine si 3% minerale). Surse importante de proteine sunt ouale, fasolea, drojdia, alunele, produsele lactate. Drojdia de bere este si o importanta sursa de vitamina B, care ajuta in sinteza proteinelor. Pe de alta parte, zaharul distruge vitamina B. In cazul unui par cu probleme trebuie sa ne gandim si la deficientele nutritionale. De exemplu, un par subtire si uscat arata ca in organism exista carente de acizi grasi nesaturati, in timp ce matreata atrage atentia asupra unei lipse de vitamina A.

In general, o alimentatie bine echilibrata - continand o mare cantitate de fructe proaspete si legume, cereale si cantitati suficiente de proteine - este baza unui par sanatos si plin de vitalitate. Aerul curat, exercitiile fizice, odihna si alte obiceiuri de mentinere a sanatatii organismului sunt benefice, in acelasi timp si pentru par. Stresul, de exemplu, mai ales resimtit pe perioade lungi de timp, duce la deteriorarea parului.

Periatul

Desi vechiul regim "periatul parului de 100 de ori pe zi" a fost indelung dezbatut, ramane totusi un sfat sigur. Periatul parului distribuie uniform pe tot parul substantele uleiose naturale, stimuleaza cresterea, inlatura praful si impuritatile si imbunatateste elasticitatea parului. Parul trebuie periat regulat si cu atentie cu o perie cu peri naturali (cele cu perii din plastic fac ca firul sa se despice la varfuri, iar cele cu peri ascutiti il rup in timpul pieptanarii).

Periatul trebuie inceput cu varfurile, urcand usor si cu atentie pana cand parul este descalcit in totalitate. Apoi parul trebuie periat din crestet pana la varfuri. Pentru tonificare si conditionare, frecati putin peria cu un ulei esential cum ar fi cel de lavanda, busuioc sau rozmarin.

Tunsul

Tundeti varfurile parului de cate ori este nevoie. Scopul este indepartarea varfurilor despicate, care altfel vor inainta pe lungimea parului facand din ce in ce mai mult rau. Daca aveti un par sanatos nu este nevoie sa tundeti varfurile lunar, asa cum se recomanda. Daca doriti sa va mentineti parul la un anumit nivel, tunsul varfurilor lunar este cea mai buna solutie, pentru ca un par sanatos oricum creste repede.

Samponatul

Pe cand unele lucrari cu privire la ingrijitul parului recomanda samponatul parului o data pe saptamana, majoritatea oamenilor isi samponeaza parul o data la doua zile, fara a observa insa o deteriorare a parului. Regula de baza insa este urmatoarea: parul trebuie spalat destul de des cat sa se mentina scalpul curat, insa fara a exagera. Incepeti spalatul pe cap prin udarea parului si scalpului. Astfel se vor deschide porii si samponul va fi distribuit mai bine.

Folositi o cantitate mica de sampon si intindeti-l pe par pana obtineti o spuma, apoi masati usor. Masajul trebuie facut cu degetele ci nu cu unghiile. Clatiti bine pentru a indeparta samponul si impuritatile, altfel parul va ramane tern si cleios. Clatitul parului trebuie sa se incheie cu un jet de apa rece pentru a inchide porii. Aplicarea unei cantitati mai mari de sapon se poate face in cazuri exceptionale cand parul este foarte murdar.

Evitati sa pieptanati sau sa periati parul ud, pentru ca este delicat si se poate rupe foarte usor. De asemeni, este bine sa evitati uscatoarele de par sau alte produse de styling care folosesc caldura. Parul trebuie tamponat usor cu un prosop si lasat sa se usuce la temperatura camerei. Abia dupa ce s-a uscat poate fi pieptanat sau periat.

Conditionarea

Balsamul aplicat dupa clatire ajuta la refacerea parului deteriorat datorita folosirii uscatoarelor de par, solutiilor de permanent, vopselelor de par pe baza de amoniac, ondulatoarelor electrice sau expunerii excesive la soare si vant. Un par sanatos insa, nu are nevoie de un astfel de tratament. Este de ajuns sa se definitiveze clatirea cu o infuzie de plante si din cand in cand aplicata o masca hranitoare

Tratamente naturiste pentru par

- contra caderii parului: 2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vitamina C care intareste parul); apoi, omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 de minute, dupa care se spala cu sampon;
- contra caderii parului si a matretii: 500 gr praf de cedru (de la farmacie) + 2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului) + cateva picaturi de lamaie.
Se adauga pe radacini 15 minute, iar apoi se samponeaza. Se repeta o data pe saptamana/ 3 ori pe luna;
- pentru un par mai des si mai lucios: 1 galbenus de ou +1/2 pahar de chefir sau sana + 1 ceapa rasa fin + putin alcool alimentar. Se aplica pe par si se lasa 2 ore, se samponeaza si nu se usuca cu foehnul. Se repeta de 3 ori pe luna.
- pentru par subtire si deteriorat: balsam+ 2 linguri smantana + 1/2 lingura de ulei de germeni de grau + 1 lingura suc de lamaie.
Se omogenizeaza si se intinde pe parul umed dupa spalare, se acopera cu o casca de baie, se sta 15 min. si apoi se clateste. Se aplica 1 data pe saptamana.

Cresterea frumoasa a parului

- cate un pumn plin de urzici proaspete si frunze proaspete de nuc, mesteacan si soc si o tulpina de rostopasca, se introduc in apa rece si se pun pe foc pina ajung la punctul de fierbere. Repaos: 3 minute. Cu un sapun medicinal si jumatate din cantitatea de lichid obtinuta se spala bine parul, dupa care se clateste cu apa. Cealalta jumatate din cantitate este lasata sa actioneze citeva minute asupra parului si a pieiii capului, fara a mai clati o data parul cu apa simpla.

Impotriva caderii parului

Impotriva caderii parului foarte eficienta este tinctura de lavanda. Se realizeaza frectionarea la radacina parului cu tinctura de lavanda din abundenta, dupa care capul se acopera. Frictionarea cu tinctura, conform prospectului, se face o data pe zi, seara, se tine apoi acoperit 1-2 ore, dupa care se spala bine, de preferat cu sampoane naturale.

Alifie cu rostopasca
Amestecati 6 g suc de rostopasca planta, sapun alb si unguent camforat, pana obtineti o alifie omogena. Se spala parul, clatindu-se foarte bine, apoi se realizeaza o infuzie din frunze de rostopasca (1/2 lingurita de planta maruntita, peste care turnati 200 ml apa clocotita, acoperiti vasul pentru 8 ore, apoi strecurati). Dupa realizarea infuziei se aplica alifia la radacina firelor de par si se frictioneaza energic. Recomandari naturiste si eficiente pentru cresterea parului.

Tinctura de mesteacan
Se recomanda frectionarea usoara a radacinii parului, cu un amestec de tinctura de mesteacan si tinctura de ardei iute, in proportii egale.

Tinctura de urzica
Se frectioneaza radacina parului cu o combinatie in proportii egale de tincturi de urzica si tinctura de ardei iute.

Tinctura de usturoi
Se foloseste de 1-2 ori/saptamana, prin frectionarea radacinii firului de par. De asemenea, se recomanda folosirea unui sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului prezentate anterior (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului, etc)

Ceai de pedicuta
Spalarea capului cu decoct de pedicuta, ajuta la cresterea parului.

Intarirea firului de par

Pentru intarirea firului de par, la finalul spalarii, se clateste parul cu o lingurita de tinctura de pedicuta, diluata intr-o cana cu apa calda.
Impachetari cu ulei pentru parul uscat si tocit
Spalatul cu sampon, uscatul cu feonul, vantul, soarele si praful afecteaza parul, pierzandu-si din stralucire. Impachetarile cu ulei confera parului stralucire. Se aplica uleiul fie cu cateva ore inaintea spalarii, fie pe intreaga durata a noptii, spalandu-l apoi dimineata.
Stralucire deosebita
Este foarte important sa va clatiti foarte bine parul, pentru a elimina toate resturile de sampon sau balsam, caci altfel acestea il vor "imbacsi". Daca puteti, ultima clatire trebuie facuta cu apa rece, caci va conferi o stralucire deosebita parului.
Uscare delicata
Dupa ce v-ati spalat, nu incepeti sa va frecati puternic parul cu prosopul. Apa elimina orice urma de grasime de pe par, ceea ce il face extrem de friabil. Cel mai bine este sa il tamponati usor si apoi sa il infasurati intr-un prosop moale.

Cresterea si regenerarea naturala a parului

Pe langa produsele cu aplicare locala pentru cresterea si regenerarea parului este utila consumarea dejunului Kolath, zilnic.

Reteta este urmatoarea:
- se pun intr-un vas 3 linguri de faina integrala de grau, peste care se pun 5 linguri de apa si se lasa 6 ore (de seara pana dimineata) la fermentat;
- in alt vas se pun 2 linguri de stafide care se acopera cu apa si se lasa peste noapte;
- dimineata se amesteca continutul celor 2 vase, fara sa se arunce apa si se rad peste acest continut 2 mere, se adauga 2 linguri de miere, 2 linguri de nuci pisate si 2 linguri de suc de lamaie, 5-6 migdale rase; se mananca dimineata. Puteti consuma orice cantitate doriti, pastrand aceste proportii.
Parului ii este necesar un tratament deosebit. Aveti nevoie de: 1 capsula de vitamina E, 1 lingurita de miere.

Preparare:
Aceste ingrediente se amesteca cu o cantitate de sampon, dupa care se aplica pe parul umed, si se maseaza usor podoaba capilara, dupa care se clateste foarte bine. Sa nu se foloseasca la clatit apa foarte fierbinte, sa fie la temparatura camerei, este recomandat sa se clateasca la urma varfurile cu apa rece.
Pentru persoanele care prefera cosmetica naturista, se recomanda: ulei de parafina; ulei de ricin; vitamine uleioase A+E+F; 2 galbenusuri proaspete. Toate acestea se amesteca, iar continutul obtinut se aplica pe parul proaspat spalat si sters bine. Se acopera cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 30-60 minute, dupa care se degreseaza cu sampon, se clateste si se aplica balsamul necesar.

sursa:http://www.terapiinaturiste.ro/ingrijire-par-natural.php
 
Top
view post Posted on 26/5/2010, 22:03

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


cu si ...fara machiaj


cu si fara...photoshop:
 
Top
view post Posted on 14/6/2010, 22:07

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


cadou pentru...
image
image

idee-birou:
image
 
Top
view post Posted on 16/6/2010, 21:47

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.

- Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
- Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.
- Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
- Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.
Trimite, te rog, acest mesaj celor pe care ii cunosti...



Rolul unei aspirine

Recomandarile urmatoare se inscriu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luati in considerare si, mai cu seama, sa le respectati.
Cand am avut crizele cardiace, medicul care mi-a acordat ingrijirea de urgenta m-a intrebat daca luasem aspirina dupa ce simtisem durerea toracica. I-am raspuns ca nu aveam aspirina acasa. Si-atunci, mi-a dat urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce survine durerea in piept. Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca mi-as fi putut pierde viata daca n-as fi ajuns la timp la spital.
IN CONSECINTA: daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil. Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.


Atentie! Exista si alte simptome de atac de cord, insotiate de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.


Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti "criza cardiaca" si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.
 
Top
view post Posted on 25/7/2010, 18:20

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Ca tot imi caut pe net idei, va pun cateva din ce am gasit pe net:
Coafuri 2010
image
image
image
image
image
Parca-mi plac mai mult tunsorile scurte dar eu caut ceva lung.

Moda italiana:
image




Si cateva idei practice :


Coafor virtual
 
Top
view post Posted on 1/8/2010, 19:34

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:



Vin vremuri... ”NEGRE” pentru sănătatea noastră a tuturor ! Merită însă să... profităm din plin de ele !!

Dragi prieteni,
A sosit în sfârșit vara, anotimpul meu preferat ; și odată cu ea au început să apară fructele și legumele de culoare... NEAGRĂ (practic ceva intermediar între indigoul spre negru și vișiniul cel mai închis) !
De ce vreau să vă atrag extrem de serios asupra acestei minunății de culoare, o veritabilă binecuvântare a lui Dumnezeu ? Deoarece aceste fructe și legume de culoare NEAGRĂ conțin... un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiți este ”anti-cancer” (atât prevenție, cât și terapie naturală), anti-îmbătrânire și status antiinflamator ; dar nu numai atât !
Să nu cumva să uitați că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer și apoi de bolile cardio-vasculare!
Dar oare această minune a cerului (Resveratrolul) să știe să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună :
- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vișiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cireșe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar și albi), mure NEGRE, corcodușe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roșie, ceapa roșie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietățile de legume și fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conțin totuși Resveratrol într-o cantitate mică !
- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate
- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) și a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii și una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai știe să-l facă genisteina și daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in și sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii
- Este SINGURUL anti-oxidant care acționează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevității”) având capacitatea de a crește durata și calitatea vieții
- Are și efect de potențator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele și vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc
- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
-  nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
- Este un vasodilatator arterial
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
- ¬ elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât și în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea
- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
- Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative
- ¬ toleranța la efort, performanțele fizice și psihice
- ¬ durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)
Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind și combătând eficient osteoporoza
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viață a acestora + se opun apoptozei (morții) acestora !
g) Crește eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa și riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.
Alte surse de fitoestrogeni : spirulina, soia, frunzele de păpădie și de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grape-fruit- ul roşu
Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă și ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă nici unul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism) :
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) și de prostată, hormonul estrogen (dar NU și cel fito-estrogen !) fiind și hormon de creștere
b) Creșterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă, hormonul estrogen (dar NU și cel fito-estrogen !) fiind și hormon de creștere
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenția hidro-salină consecutivă
d) ¬ coagulabilității sângelui cu risc trombo-embolic
e) ¬ riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament
f)  fertilității masculine și a potenței

Nu aș dori să închei acest mesaj fără a le aduce la cunoștință tuturor prietenilor mei, cărora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii create de Dumnezeu (după părerea mea !), o bogăție de anti-oxidanți într-un singur produs : sucul de varză roșie.
Gustul acestuia va putea fi „dres”, la cei care nu-l prea suportă, adăugând peste el suc de morcov, iar datorită faptului că poate conține fibre celulozice dure va fi strecurat prin tifon ”în 4” (cvadruplu).
Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie :
- conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne ;
- conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora ;
- conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă ;
- conţine vitamina B 17 = produce distrugere tumorală directă
- reprezintă o sursă majoră de vitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că ea se oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după ce a fost preparat
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, 2 antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteină administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţ a maculară la persoanele diabetice.
...şi dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele efecte !

ATENȚIE !!!
- Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele menționate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol
- Însă persoanele care au în acest moment cancer le sfătuiesc să se abțină de la folosirea strugurilor negri (cresc nepermis de mult glicemia și pot  drastic imunitatea acelor persoane) și a oricăror alimente NEGRE dar acre (coacăze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate în organism, factor major stimulator al dezvoltării tumorale. Rețineți aceste precauții esențiale !!! Acestora din urmă le recomand sucul de varză roșie, dudele, cireșele, corcodușele NEGRE, afinele...
Vă doresc numai bine + să ne bucurăm de acest factor NEGRU pentru sănătatea noastră !

Cu drag,
Dr. Mărginean Călin
medic specialist medicina muncii
medic specialist medicina generală
competență în medicina de întreprindere
atestat nutriție
 
Top
view post Posted on 1/8/2010, 20:27

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


 
Top
view post Posted on 5/8/2010, 13:15

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Mărarul ajută la creșterea sânilor
Joi, 05 August 2010 10:12 | Scris de Luiza Diculescu ziarul Ora Romaniei
Folosită mai ales pe post de condiment, mărarul are puteri terapeutice nebănuite. Pe lângă faptul că stimulează glandele sexuale, această plantă ieftină poate ajuta și la creșterea sânilor.
Potrivit specialiștilor din domeniul medicinei naturiste, mărarul este una dintre cele mai folositoare plante pentru sănătate, în special pentru femei.

Astfel, pulberea și tinctura din semințele de mărar regelează circuitul hormonal, fiind o plantă cu acțiune mare mai ales la nivel endocrin. Specialiștii recomandă consumul regulat de mărar mai ales în sindromul premenstrual, când apar dureri de sâni sau abdominale. De asemenea, bufeurile de căldură de la începutul menopauzei pot fi eliminate tot printr-un consum regulat de mărar, și anume zilnic, două lingurițe de pulbere de mărar uscat.

Pentru a obține tinctura de mărar, care ajută mai ales la creșterea sânilor, trebuie macerate 15 linguri de pudră obținută din semințe de mărar în 100 de mililitri de alcool de 60 de grade. Compoziția se pune într-o sticlă care se închide foarte bine și se agită în fiecare zi, timp de două săptămâni. După scurgerea celor două săptămâni, amestecul se filtrează.

Un alt efect nebănuit al acestei plante asupra organismului este ceaiul de mărar care ajută și la pierderea de kilograme. Persoanele care doresc să slăbească, trebuie să bea două căni de ceai de mărar pe zi: una după masa de prânz și una după cea de seară. Pentru prepararea ceaiului de mărar trebuie fierte două lingurițe în 250 de mililitri de apă. Mărarul este indicat și în tratarea insomniilor.
 
Top
view post Posted on 6/9/2010, 21:23

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


 
Top
view post Posted on 6/10/2010, 17:05

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


 
Top
view post Posted on 24/10/2010, 23:02

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


image
 
Top
view post Posted on 7/4/2011, 00:09

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Ecco come la Cruz č tornata in forma dopo la gravidanza
Penélope Cruz non smette di stupire, e non solo per la sua bravura. Dopo aver sfoggiato, per la notte degli Oscar, un fisico invidiabile fasciato in un elegante abito rosso a soli 45 giorni dal parto, pochi giorni fa č apparsa raggiante e in splendida forma sulla Walk of Fame, la celebre passeggiata di Hollywood lastricata con i nomi dei big del cinema, prima attrice spagnola della storia a ricevere questa onorificenza.

Ma qual č il segreto di una remise en forme tanto rapida e sorprendente? Presto detto! Le bella Pen, subito dopo aver dato alla luce il piccolo avuto dal compagno Javier Bardem, si č rivolta al celebre nutrizionista francese Pierre Dukan per eliminare subito gli sgraditi 15 chili di troppo lasciati dalla gravidanza, senza rinunciare ad allattare suo figlio. E allora, perché non copiare l’idea?

La Dieta Dukan č un programma alimentare a basso apporto di grassi e ricco di proteine, che si struttura in quattro fasi.

1. Dieta iperproteica pura. Per cominciare, dieci giorni di dieta rigida senza grassi e a base di proteine (carne bianca, pesce, legumi), piů una buona dose di fiocchi d’avena e tanta, tantissima acqua.

2. Integrazione. Si introducono gli ortaggi, meglio se freschi e di stagione. Questa fase dura fino al raggiungimento del peso desiderato.

3. Consolidamento. L’obiettivo di questa fase č evitare il recupero del peso perso. Sono concesse due fette di pane integrale, la frutta e due porzioni di carboidrati al giorno, per esempio a colazione (cereali) e a pranzo (pasta o riso). Ma attenzione: questa fase deve durare almeno dieci giorni per ogni chilo perso. Nel caso di Penelope, quindi, almeno cinque mesi!

4. Stabilizzazione. Finito il consolidamento si torna alla dieta abituale, ma con un obbligo: seguire il menů della prima fase (proteine, fiocchi d’avena e acqua) per un giorno intero ogni settimana.

Al momento il metodo Dukan č in assoluto il piů popolare tra le star: oltre alla Cruz, lo stanno seguendo con successo - tra le altre - Jennifer Lopez e la madre di Kate Middleton, futura consuocera della regina Elisabetta d’Inghilterra.

Il successo di questa dieta č tale che pare che i fiocchi d’avena, consigliati per ridurre la fame e prevenire la stitichezza, stiano andando letteralmente a ruba in Europa e Oltreoceano! Naturalmente, come ha assicurato lo stesso Dukan, la dieta va accompagnata da una buona dose di movimento (almeno 20 minuti di passeggiata tutti i giorni) e da tanta, tanta costanza. Ma se c’č riuscita Pen, con tutti gli impegni che ha…

Dieta: 7 errori da non commettere
1. Diffida delle diete che promettono un calo ponderale eccessivo in tempi troppo rapidi. Come dicevamo, la perdita di peso deve essere sempre e comunque graduale.

2. Diffida anche delle diete che ti propongono di mangiare un solo cibo (per esempio la dieta del minestrone o quella del pompelmo) o che richiedono l’eliminazione totale di un’intera classe di alimenti (per esempio, i carboidrati). L’alimentazione, per garantirti salute e benessere, deve sempre essere equilibrata, anche se sei “a dieta”. Per esempio, un regime povero di proteine provoca sě un calo di peso, ma anche la perdita di massa muscolare. Al contrario diete iperproteiche, alla lunga, affaticano i reni e possono causare danni anche gravi.

3. Evita i sostituti dei pasti. In genere non funzionano soprattutto in quanto, privarsi del gusto, ossia dei cibi che ci piacciono, puň causare insoddisfazione e nervosismo. Alla fine, quindi, potresti trovarti nella condizione di aver investito tempo, soldi ed energie, senza aver ottenuto i risultati sperati.

4. Non saltare mai i pasti e soprattutto non saltare la colazione. Per dimagrire non bisogna digiunare, bensě mangiare meglio, rispettando la distribuzione dei pasti durante la giornata. Un buon approccio č quello di continuare a mangiare tutto, riducendo le porzioni.

5. Non privarti di tutti gli alimenti che piů ti piacciono. Per avere successo, una dieta dovrebbe essere anche palatabile, cioč gradevole al gusto.

6. Evita i farmaci dimagranti. Il piů delle volte non funzionano e possono nuocere gravemente alla salute.

7. Un buon progetto di dimagrimento non puň prescindere da un incremento dell’attivitŕ fisica. Se anche hai poco tempo, cerca di ritagliarti uno spazio per fare movimento.



Infine, soprattutto se sei notevolmente sovrappeso e il dimagrimento ti č indispensabile per motivi di salute, evita il fai da te; č importante che tu ti rivolga al medico curante o a un nutrizionista.



Margherita Russo

Come accelerare il Metabolismo per dimagrire
Eliminare lo zucchero bianco ed usare quello di canna: lo zucchero bianco infatti crea tensioni addominali e favorisce la produzione di gas con relativi processi fermentativi ed aumenta la glicemia che ostruisce i vasi. Č bene bere molta acqua e mangiare cibi piccanti che favoriscono la sudorazione, ma sempre in modo molto moderato. Con questi piccoli segreti č possibile salvaguardare la propria forma fisica e la propria salute.

La Dieta Urto per accelerare il Metabolismo
Se pensi che accelerare il metabolismo richieda tempo, ti sbagli: con questo rivoluzionario programma, basteranno tre giorni per dare la scossa al tuo organismo. La regola base, come sempre, č quella di non scendere mai sotto le 1200 calorie, per non impigrire ulteriormente il metabolismo ed evitare la trappola dell'effetto yo-yo.



Il programma-urto per risvegliare il metabolismo ti permetterŕ di evitare questo circolo vizioso, e in piů potrai sgonfiare la pancia e rigenerare l'intestino, rimodellando il punto vita senza fatica.



Vediamo insiene il menů, da seguire per tre giorni, sospendere per due settimane e riprendere per altri tre giorni.



Primo Giorno



Colazione: una tazza di tč verde, 4 crackers di riso, 2 cucchiaini di miele Spuntino: una mela e un cracker integrale


Pranzo: 80 g di riso con prezzemolo, basilico e due cucchiaini d'olio d'oliva crudo, 250 g di verdure cotte Merenda: 125 g di yogurt magro con un cucchiaino di miele



Cena: 150 g di pollo al cartoccio, 4 crackers di riso, 250 g di verdure cotte, una mela Prima di dormire: una tisana di finocchio e anice stellato


Secondo Giorno



Colazione: una ciotola di mele cotte alla cannella, 4 crackers di riso Spuntino: 125 g di yogurt magro con un cucchiaino di miele



Pranzo: 80 g di riso lessato con un cucchiaio di parmigiano grattugiato, 250 g di verdure cotte Merenda: una tisana di cannella e chiodi di garofano



Cena: 150 g di pesce al vapore con un cucchiaino di olio d'oliva e succo di limone, 50 g di riso lessato, 250 g di verdure cotte



Prima di dormire: una tisana di betulla e finocchio


Terzo Giorno


Colazione: una tazza di tč verde, 4 crackers di riso, 2 cucchiaini di miele


Spuntino: 4 mandorle



Pranzo: 80 g di riso con un finocchio tritato



Merenda: 125 g di yogurt magro con un cucchiaino di miele



Cena: 150 g di tacchino al forno con rosmarino e aromi



Prima di dormire: una tisana di cumino e anice verde
 
Top
view post Posted on 24/6/2011, 17:30

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


 
Top
57 replies since 6/10/2009, 17:00   4965 views
  Share