Sanatate & frumusete...

« Older   Newer »
  Share  
view post Posted on 27/1/2010, 15:57

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Ciocolata nu îngraşă.

Da, este adevărat, dar cu condiţia să consumăm câteva bucăţele şi nu o tablă întreagă. Doar ciocolata amăruie (neagră) are valori nutritive, ea conţinând mari cantităţi de magneziu, cu efect antistres, şi antioxidanţii de care are organismul atâta nevoie. Ciocolata, conform dieteticienilor, este cel mai sănătos desert.
:ouk:
 
Top
view post Posted on 29/1/2010, 12:45

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Zece alimente pentru o vedere buna

Ceea ce respiri, bei si mananci influenteaza modul de functionare al organismului. Apa ar trebui sa fie cel mai important element in orice dieta. Este indicat sa bei cel putin 6 pahare de apa pe zi, reducand consumul bauturilor bogate in zahar si al cafelelor. Din cauza degradarii solului contaminat de pesticide si variate ingrasaminte chimice, fii foarte atent privind alimentele pe care alegi sa le mananci. Cele mai indicate alimente care te ajuta sa reduci riscul confruntarii cu afectiunile oculare sunt urmatoarele:

Pestele - este o sursa excelenta ce furnizeaza suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru tratarea degenerescentei maculare si pentru pastrarea sanatatii ochiului.

Spanacul, varza si salata - aceste plante sunt bogate in caroteni, in special in luteina. Luteina, un pigment galben, protejeaza macula de arsurile solare si de lumina fosforescenta.

Oul - este bogat in cisteana, sulf, lecitina, amino-acizi si luteina. Aceste componente previn formarea cataractei.

Usturoiul si ceapa - prezinta, de asemenea, un continut bogat de sulf, necesar producerii de glutemina, un important antioxidant atat pentru ochi, cat si pentru intregul organism.

Soia - scazuta in grasimi, bogata in proteine, soia este elemetul de baza ce nu lipseste din nici o dieta. Soia contine acizi grasi esentiali, vitamina E si agenti antiinflamatori.

Fructele si legumele - contin vitamina A, C, E si beta-caroten. Legumele de culoare galbena, precum morcovul, sunt foarte importante pentru vederea diurna.

Afinele si strugurii - aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne. O ceasca plina de afine, gem de coacaze sau un supliment nutritiv format din struguri si afine te ajuta sa-ti adaptezi vederea la intuneric, in mai putin de 30 de minute.

Vinul - pe langa efectul cardioprotectiv, vinul contine nutrienti esentiali care protejeaza vederea. Bineinteles, nu mai trebuie adaugat faptul ca numai un consum moderat are urmari benefice pentru organism.

Alunele si stafidele - sunt unele dintre cele mai concentrate alimente in vitamine. Continutul ridicat de acizi grasi omega-3 contribuie la mentinerea colesterolului la un nivel scazut si stabilizeaza membranele celulare.

Uleiul de masline - acest tip de ulei monosaturat este o alternativa sanatoasa a untului si a margarinei.
sursa:aici

Edited by nora_italy - 26/2/2010, 15:54
 
Top
view post Posted on 5/2/2010, 12:10

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" ne tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri. Afla care sunt acestea:

1. Mananca mai multa coaja de paine! Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
2. Fa sport cu greutati! Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
3. Liber la ulei de masline si otet! Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.
4. Ia un supliment de magneziu zilnic si vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica..
5. Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.
6. Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure. Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.
7. Razi mai mult! Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
8. Casatoreste-te! Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.
9. Nu mai duce boala pe picioare! Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!
10.. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
11. Stinge focul din stomac! Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.
12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit. Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi. Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.
14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi, iar sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!
15. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala. Daca adaugam si fumatul la aceasta formula ne putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.
16. Nu te mai stresa la munca! 70% dintre sinucigasi au ales sa?si ia viata din cauza stresului de la serviciu. Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze! Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!
18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!
19. Bea ceai de menta pentru ca el contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.
20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet. Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!
21. Renunta la fumat! Un pachet de tigari fumat zilnic, timp de 10 ani, iti reduce viata l




 
Top
lauret_italy
view post Posted on 10/2/2010, 20:47





Remediu simplu pentru rinita alergica

Am suferit personal de rinita alergica. Aveam nasul infundat ori de cate ori se schimba vremea si foloseam multe batiste, ziua si chiar noaptea. Am scapat de acest neajuns cu urmatoarea reteta: Se fierbe un litru de apa potabila, se lasa sa se linisteasca dupa fierbere si, cand inca este calda bine, i se adauga o lingurita cu varf de sare grunjoasa de bucatarie. Se agita bine continutul pentru a se dizolva sarea complet. (Acesta este serul fiziologic.) Se umple o ceasca (cu gura mai larga) de 100-150 ml cu apa de mai sus, cand este calduta (nu calda). Deasupra unui lighean-chiuveta etc., cu capul aplecat in fata, se introduce nasul in lichid si cu degetul aratator se astupa prin apasare o nara, iar pe nara libera se trage apa incet si cu atentie, pana se simte cum patrunde apa in sinusuri. Cand simtiti ca apa trasa pe nas vine in gura, se va scuipa si se va sufla usor nasul. Se repeta operatia cu nara cealalta. Procedeul se repeta de 5-6 ori intr-o sedinta si se face de 6-7 ori intr-o zi, timp de 4 zile la rand. Se mai repeta la nevoie.
Prin acest tratament se vindeca: sinuzite, memorie inceata, nas infundat, circulatia in zona creierului, a nervilor optici, rinite alergice.
(Nu folositi Rinofug, Bixtonim, Fedrocaina, deoarece duc la pierderea mirosului si la alergii.)
GHEORGHE AFLOREI - str. Herculane nr. 5, ap. 7, Cluj-Napoca
 
Top
view post Posted on 17/2/2010, 15:10

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Vitamina C ne menţine tineri
Este un antioxidant care întârzie înbătrânirea, previne varicele şi scurtează convalescenţa. Fiindcă nu avem capacitatea de a sintetiza vitamina C, singurele surse le reprezintă hrana şi suplimentele alimentare.

Cunoscută şi sub numele de acid ascorbic, vitamina C este vitală în organismul uman, fiind implicată în metabolismul glucozei, colagenului, acidului folic şi în neutralizarea radicalilor liberi.


În plus, facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv, prevenind anemiile. Unui copil ar trebui să-i parvină peste 35 de miligrame zilnic, iar adulţilor şi adolescenţilor peste 60 de miligrame pe zi.

Menţine elasticitatea tendoanelor

O parte din efectele îmbătrânirii manifestate prin limitarea mişcărilor şi aspectul ridat al pielii pot fi întârziate cu ajutorul vitaminei C. Acest lucru se datorează în parte efectului antioxidant, exploatat de multă vreme în industria cosmetică şi, pe de altă parte, implicării în sinteza colagenului.

Majoritatea produselor antiaging au printre ingrediente această vitamină deoarece, fiind antioxidantă, conferă o rezistenţă crescută pielii şi previne deteriorările produse de agresiunile externe precum poluarea, împiedicând inflamaţiile. Iar implicarea vitaminei C în sinteza coleganului, prezent în ţesuturile întregului organism, nu doar în piele, o fac utilă în prevenirea îmbătrânirii în general.

Organismul tinde să producă mai puţin colagen odată cu înaintarea în vârstă, iar calitatea fibrelor descreşte şi ea. De aceea, un aport normal de vitamina C asigură un proces firesc de sinteză a colagenului, fără de care elasticitatea pielii şi, de asemenea, calitatea cartilajelor, tendoanelor şi vaselor de sânge, scad.

Combate fragilitatea capilară

Persoanele care au carenţe de vitamina C se învineţesc mai uşor atunci când se lovesc, sunt predispuse la deformări venoase şi au adesea capilarele în formă de „pânză de păianjen", adică vizibile prin piele. Cu vitamina C se pot opri din evoluţie aceste procese cauzate de fragilitatea pereţilor vaselor.

Dar şi calitatea sângelui, adică numărul de globule roşii care transportă oxigenul către ţesuturi, este influenţată de aportul de vitamina C din organism, ajutând la absorbţia fierului din alimente şi la înmulţirea globulelor roşii.

SCURTEAZĂ RECUPERAREA DUPĂ BOLI

Specialiştii avertizează asupra faptului că, deşi majoritatea persoanelor cred că vitamina C este eficientă în profilaxia unor infecţii respiratorii precum aceea cu virusul gripal, ea are doar rol de a scurta convalescenţa, singura profilaxie în aceste cazuri fiind vaccinarea.

„Nu există dovezi care să susţină rolul profilactic al vitaminei C în privinţa infecţiilor virale şi nici dovezi că ar trata răcelile, singurele indicaţii fiind acelea în care există avitaminoze şi în perioadele de convalescenţă", explică medicul primar Sandra Adalgiza Alexiu, specialist în medicină de familie.

Reprogramează celulele stem

Celulele stem adulte se pot transforma într-un număr limitat de celule specifice, dar reprogramarea genetică, ajutată şi de vitamina C, le face capabile să devină celule de orice fel.

Au reuşit acest lucru cercetătorii de la Institutul pentru Medicină Regenerativă din China, adăugând vitamina C în soluţiile nutritive în care erau menţinute celulele stem. Efectul a constat într-o rată de succes crescută în privinţa reprogramării genetice, comparativ cu celulele netratate cu vitamina C.
 
Top
view post Posted on 22/2/2010, 17:08

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


si un blog care poate fi interesant de citit:
MENS SANA IN CORPORE SANO
 
Top
view post Posted on 26/2/2010, 15:54

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Persoanele care mananca multe masline sau folosesc ulei de masline din plin au un risc mult mai mic de a se imbolnavi de cancer; este rezultatul unui studiu al cercetatorilor danezi. Voluntarii au baut zilnic un sfert de ceasca de ulei, iar dupa doua saptamani, substanta numita 8oxodG, care arata distrugerea celulelor, s-a redus cu 13 la suta. Pe langa ulei de masline, dieta trebuie sa cuprinda fructe, legume, cereale integrale si peste. Va feriti astfel de cancerul de san, ovare, colon si prostata.


NETMEDIC . ro
Portal de cultura medicala

Reteta de slabit:
Dietele de o zi sunt indicate pentru cei care vor sa piarda repede 1-2 kilograme. In plus, ele au avantajul ca spala corpul de toxine si zgure, elimina depunerile de apa, regleaza activitatea intestinului gros. Respectati urmatoarele reguli: beti zilnic 2-3 litri de apa minerala neacidulata, ceaiuri de plante fara zahar, cafea - maximum 1-2 cani pe zi.
Ziua de fructe
Mancati pe zi 1 - 1,5 kg fructe, impartite in portii mici. Nu conteaza daca alegeti un singur soi sau varietati diferite.
Ziua de orez
Mancati trei portii de orez fiert pe zi (150 g orez fara sare). Orezul se poate prepara cu verdeturi. Intre mese, puteti manca salate de legume crude: telina, ardei, rosii etc.
Ziua de lapte
Beti toata ziua numai lapte. Maximum 3 litri.Cine nu suporta laptele dulce sa bea lapte acru, chefir sau iaurt. Maximum 3 litri.
Ziua de sucuri
Beti toata ziua sucuri de fructe stoarse in casa sau de legume. Cel mai bun gust il au fructele coapte: piersicile, nectarinele, caisele.
Ziua de legume
Mancati urmatoarele legume fie in salate de cruditati, fie fierte: sfecla rosie, conopida, fasole verde, broccoli, gulii, morcovi, ardei, praz, rosii. Salatele pregatiti-le cu suc de lamaie si iaurt; legumele fierte se prepara fie pe bain-marie, in sita speciala, cu gauri, fie fierte intr-o cratita cu putina apa. Se mananca asortate cu iaurt si foarte multe verdeturi.


Intr-o saptamana se poate slabi intre 4-5 kg.

retete de slabit.ro

Stiu ca e mai mult de citit dar gasesc articolul f.interesant:


Dr. Yollok este vestit la ora actuală in America. In anul 1991 a fost promovat pentru acordarea premiului Nobel. Ceea ce o să aflaţi din aceasta broşura vă poate schimba total părerile despre medicina actuală si astfel va poate schimba radical soarta, la fel si celor apropiaţi.

"Sunt foarte bucuros ca ne-am întâlnit astăzi. Eu am crescut la o ferma, la sud de Saint–Louis. In anii 50 am inceput cu creşterea vitelor pentru carne. Daca sunteţi in domeniu in ceea ce priveşte creşterea si inmultirea bovinelor, atunci, probabil stiti ca singura cale de a castiga bani la tara este de a cultiva singuri hrana. Noi tocam porumbul, boabele si faina la moara si adăugam in acest conţinut vitamine si minerale. Aşa preparam noi hrana bovinelor. Deja după 6 luni aceste vite puteau fi expuse la piaţa si vândute. Noi efectuam o selecţie păstrând cele mai mari cornute. Si ce-i interesant, făcând acest lucru pentru vite, noi insine, va imaginaţi, nu foloseam nici un fel de minerale si vitamine, insa eram tineri si doream sa trăim pana la vârsta de 100 de ani fara nici un fel de boli si neajunsuri. Acest lucru m-a frământat foarte mult si l-am întrebat pe taica-meu :”Tata, spune-mi de ce nu faci si pentru noi acelaşi lucru pe care-l faci pentru vite ?”. Atunci tata m-a făcut sa gândesc corect, spunându-mi:”Mai bine taci; tu trebuie sa pretuiesti faptul ca zilnic mănânci produse proaspete de la ferma, sper ca intelegi acest lucru?" Eu desigur n-am mai întrebat nimic pentru ca nu voiam sa mă lipsesc de prânz sau de masa de seara. Mai târziu am intrat la Şcoala Agricola si primind un nivel stiintific, o diploma, m-am specializat in domeniul zootehniei, culturilor de câmp si a solului. Ulterior am plecat pentru 2 ani in Africa. Acolo mi-am realizat visul din copilărie de a lucra cu Maur Parkins. Mulţi dintre voi il tineti minte după cartea sa. Este un om extraordinar. După 2 ani am primit o telegrama si o invitaţie de a lucra la Gradina Zoologica din Saint–Louis. Institutul Naţional al Sanatatii a oferit Grădinii Zoologice o suma in valoare de 78000 $ si ei aveau nevoie de un veterinar care sa facă autopsii animalelor ce mureau de moarte naturala. Eu am fost de acord, dar desigur eram nevoit sa fac autopsii la animalele care mureau nu numai in aceasta gradina zoologica ci si in grădinile zoologice din Brukuds, Chicago, New-York etc. Sub răspunderea mea era nu numai autopsia animalelor decedate pe cale naturala, ci si sa găsesc si sa urmăresc speciile (exemplarele) suprasensibile la poluarea mediului înconjurător, deoarece la începutul anilor 60 nimeni nu ştia nimic sigur despre problemele ecologice si despre catastrofe.

Urmărind cauzele deceselor oamenilor si ale animalelor eu am efectuat 17.500 autopsii si am ajuns la următoarea concluzie :”Fiecare om sau animal decedat pe cale naturala a murit din cauza hranei sărace, adică din cauza deficientei substanţelor nutritive”. Rezultatele analizelor chimice si biochimice cu exactitate documentara (informativa) arătau ca moartea pe cale naturala este cauzata de alimentaţia incorecta, si acest lucru ne-a uimit atât de mult incat m-am întors la istorioara cu vitele.
Am scris 75 de articole si teze, 8 manuale in colaborare cu mai mulţi autori si o carte singur. Cartea a fost vânduta cu 140 $ studenţilor de la medicina. Mi-am tipărit tezele in 1700 de ziare si reviste, am participat la câteva emisiuni TV, etc. Dar in aceasta perioada lucrările mele referitoare la nutriţie ii interesa pe foarte putini. Ce-mi rămânea de făcut?
Am fost nevoit sa mă întorc la invatatura si sa devin medic, iar acest lucru mi-a permis sa folosesc toate cunostintele despre nutriţie acumulate si din sfera veterinara. Si acum, nu-i de mirare, totul a început sa funcţioneze. Am petrecut 15 ani la Torekmint, Statul Oregon si mă ocupam cu practica medicala clasica.
Astăzi vreau sa va împartasesc si dvs. cunostintele capatate, deductiile si rezultatele la care am ajuns in aceşti 10-12 ani si, daca luaţi din aceasta lecţie măcar 10% din ceea ce o sa citiţi, o sa va puteţi păzi de multe neplăceri, suferinţe, o sa economisiţi o grămada de bani si o sa va prelungiţi cu mulţi ani viata. Voi n-o sa reusiti acest lucru, adică n-o sa castigati aceşti ani suplimentari, n-o sa atingeţi potenţialul dvs. genetic fara nici o straduinta din partea dvs.

Acum vreau sa va spun ceva foarte important:
POTENTIALUL GENETIC AL LONGEVITATII VIETII ESTE DE 120 -140 DE ANI.

In momentul actual putem enumera doar 5 naţii, reprezentanţii cărora trăiesc pana la vârsta de 120-140 de ani: in Orient, in Tibet si in China de Sud. Aceşti oameni au fost enumeraţi inca in anul 1964 de către Djemson Hilton care a scris cartea „Orizontul pierdut”. Cel mai bătrân om, conform datelor acelei carti (deşi nu neg ideia unei exagerări), era doctorul Li din China, născut in Tibet. La vârsta de 150 de ani a primit de la conducerea Chinei un act care adeverea faptul ca avea acea vârsta si ca s-a născut in anul 1677. Când a împlinit vârsta de 200 de ani el a primit al doilea Certificat. Acest act adevereşte faptul ca el a decedat la vârsta de 256 de ani, in anul 1933, despre acest lucru scriindu-se in „New-York Times” si „London Times” unde totul era foarte bine argumentat si demonstrat prin acte.
In Pakistanul oriental locuia un grup de oameni care erau numiţi Bogazi. Aceşti oameni erau vestiţi prin longevitatea vieţii lor. Ei trăiau 120-140 ani.
In anul 1973, in numărul din ianuarie al revistei „National Geographic” s-a tipărit un articol aparte despre oamenii care au trăit peste 100 de ani. Aceste materiale erau insotite de fotografii extraordinare prin calitatea cărora era vestita acea vârsta. Din acea multitudine de fotografii am memorat 3 din ele. Pe una din ele era ilustrata o femeie de 136 de ani. Ea şedea in fotoliu si fuma o ţigara cubaneza, bea vodca si lua parte la o petrecere. Se distra de minune fara a fi legata la pat intr-unul din acele aziluri pentru bătrâni unde trebuia sa platesti 2000$ din contul tău bancar. Ea se bucura de viata la cei 136 de ani. In alta fotografie erau ilustrate doua cupluri sărbătorind 100 si respectiv 115 ani de la casatorie. Pe a treia fotografie era arătat un bărbat care culegea ceai in munţii Armeniei ascultând un mic aparat de radio. Conform mărturiei lui si ale inscrisurilor datelor de naştere ale copiilor lui, el avea vârsta de 167 de ani – fiind cel mai bătrân om de pe planeta in acea perioada.
In emisfera de sud indienii sunt recunoscuţi prin longevitatea oamenilor săi fiind vestiţi printre oamenii Ecuatorului care au locuit in Anzi, la sud-est de Peru, la fel sunt vestite si teritoriile Titi-Kaka si Machu-Picchu. Reprezentanţii celui mai vechi trib Titi-Kaka trăiesc 120 de ani.
Margaret Pich, de origine americana din statul Virginia, este înscrisa in cartea recordurilor „GUINESS BOOK” ca fiind cea mai bătrâna americanca. Ea a decedat la vârsta de 115 ani din cauza alimentaţiei insuficiente. Mai exact ea a murit in urma unei căderi. Care din voi îmi va spune din ce cauza putea ea sa moara? Corect, din cauza osteoporozei. Femeia a murit din cauza deficientei de calciu in organism. Ea nu era bolnava de vreo boala cardiovasculara si nici de cancer si nici de diabet. Ea a murit la 3 saptamani după cădere deoarece in organismul ei nu era suficient calciu. Fiica ei ne-a spus un lucru foarte interesant: înainte sa moara M. Pich avea o insistenta atracţie fata de dulciuri. Aceasta boala este cunoscuta sub numele de Panica. Despre acest lucru vom vorbi un pic mai târziu. Dar de obicei daca va rasfatati prea mult cu ciocolata sau dulciuri, aceasta înseamnă ca organismului dvs. nu-i ajunge Cromul si Vanadiul. In una din tarile lumii a treia, in Nigeria, conducătorul tribului Baule a decedat la vârsta de 126 de ani. La înmormântare una din soţiile sale se lauda ca, atunci când i-a murit soţul, el avea toţi dinţii la locul lor si toţi erau dinţii proprii, nici unul nefiind schimbat iar aceasta a fost posibil datorita faptului ca si celelalte organe isi îndeplineau funcţiile in limitele normale.
Un bărbat din Siria a decedat la vârsta de 133 de ani in iulie 1993. El a fost înscris in cartea recordurilor „Guiness Book” nu datorita vârstei si nici pentru ca la vârsta de 80 de ani s-a casatorit pentru a patra oara, ci pentru ca incepand cu acea varsta a devenit tata a 9 copii. Daca o sa calculaţi ca pentru fiecare copil e nevoie de 9 luni plus un an pentru alăptare si inca un an pana la urmatoarea sarcina, o sa rezulte ca acest barbat a devenit tata si după vârsta de 100 de ani. Acesta a fost motivul pentru care a fost înscris in cartea recordurilor „Guiness Book”. Aşa ca sa nu va scadă moralul baieti, deoarece mai este o speranţa !

Iar acum putina stiinta !

In noiembrie 1993, in Arizona, s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani in izolare unde se hrăneau cu alimente si hrana sănătoasa, inspirau aer curat si beau apa curata fara impuritati. Când s-a încheiat experimentul, au fost examinaţi de medicii gerontologi din Universitatea Californiana din Los Angeles. Toate datele analizelor sângelui si a altor funcţii vitale ale organismului au fost introduse in computerul Universitatii din Los Angeles. Prognoza computerului a fost următoarea: daca aceşti oameni ar continua sa trăiască in acest regim, atunci ei ar putea trai pana la vârsta de 165 de ani. Si toate acestea demonstrează ca sa traiesti 120-140 de ani e posibil. Astăzi longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani. Aşa ca, daca doriţi sa castigati de la viata inca 20 de ani (statistic vorbind), nu intraţi la facultatea de medicina. Sunt doua lucruri esenţiale care trebuie urmărite pentru a face parte dintre longevivi. Daca intr-adevăr doriţi sa ajungeţi pana la vârsta de 100-140 de ani este foarte important sa:
- In primul rând trebuie sa va feriţi de pericole, sa nu calcati pe „grenade”, adică sa va feriţi de pericolele pentru care nu merita sa riscaţi. Desigur, daca jucaţi ruleta ruseasca, fumaţi, beţi, va avantati spre mijlocul autostrăzii cu mare viteza in timpul orei de vârf, atunci puţine şanse aveţi sa ajungeţi la vârsta de 120 de ani. Toate acestea suna hazliu caci nici nu va imaginaţi ca mii de oameni mor din aceasta cauza anual. Si eu vreau ca voi sa va ganditi asupra acestui lucru. Cu alte cuvinte, daca aveţi ocazia sa preintampinati boala, in special aceea incurabila, trebuie neapărat sa va folosiţi de ea.
- In al doilea rând voi trebuie sa faceţi numai acele lucruri care va fac bine. Organismului dvs. le sunt necesare 90 suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de baza si proteine si 3 acizi graşi. In total 90 suplimente in dieta zilnica. In caz contrar, in organismul dvs, vor apărea bolile cauzate de insuficienta acestora. Astăzi despre aceste lucruri scrie in ziare, se vorbeşte la TV si la posturile de radio. Medicii discuta permanent cu noi despre aceste lucruri numai ca nu datorita obligaţiei profesionale ca medic. Sa nu credeţi ca medicii sunt aceia care cer revistelor sa publice aceste materiale, nu. Acest lucru se întâmpla deoarece aceasta informaţie contribuie la vânzarea revistelor.

Articolul meu preferat a apărut in revista „Times” in data de 06.04.1992 si daca nu l-aţi citit va recomand insistent sa faceţi rost de acest articol din orice biblioteca, sa faceţi câteva xerox-uri si sa le atarnati pe uşi, pe frigider si la baie. In acest atotcuprinzător reportaj se spune ca vitaminele sunt in stare sa stagneze cancerul, bolile cardiovasculare si acţiunea distrugătoare – imbatranirea. In acest articol de 6 pagini este doar o singura fraza negativa spusa de medicul căruia autorul reportajului i-a adresat următoarea întrebare: ”Ce părere aveţi despre vitamine si minerale, ca suplimente alimentare pentru hrana noastră ?” Si iată ce răspunde acest medic: „Folosirea vitaminelor nu aduce nici un folos”- părerea medicului Victor Huby- profesor al Scoliii de Medicina Manksinai, „...toate vitaminele si mineralele ca suplimente fac doar ca urina noastră sa fie mai scumpa” Daca am traduce aceste cuvinte pe intelesul tuturor atunci rezulta ca noi mergem afara (urinam) dolari, adică cheltuim dolarii fara nici un folos. Si daca aceasta s-a publicat înseamnă ca este ceva. Dar iată ce aş vrea sa spun referitor la acest lucru după ce am efectuat 17.500 de autopsii la 14.500 de diferite animale din toata lumea si la 3000 de oameni care intotdeuna doreau sa fie sanatosi, personal avand copii si nepoţi: „Daca nu investeşti in tine însuti minerale si vitamine atunci vei investi in bunăstarea oamenilor din domeniul medicinei”
Eu sunt ferm convins de faptul ca noi contribuim la imbogatirea medicilor. In perioada dintre anul 1776 si cel de-al doilea război mondial, SUA a cheltuit aproape 8 miliarde $ pentru menţinerea sanatatii, pentru cercetările stiintifice din domeniul sanatatii. Acum insa pentru studiile in domeniul sanatatii se cheltuiesc 1,2 miliarde $ anual si tot nu e suficient. Si fiecare vrea ca asistenta medicala sa fie gratuita. Eu vreau sa va spun ca daca noi am folosi in gospodăriile agricole, mai concret in fermele pentru creşterea si inmultirea animalelor, sistemul din medicina de tip uman, piftelele dvs. va vor costa 275 $ pentru 0,5 kg de piftele, iar daca dvs. va veţi folosi de sistemul gospodăriilor agricole care la noi foloseşte in zootehnie asigurarea unei familii de 5 persoane ar fi de 10 $ pe luna.
Aşadar puteţi sa faceţi alegerea. Eu sunt sigur ca, deoarece noi contribuim la imbogatirea medicilor prin intermediul asigurărilor, taxelor guvernamentale, la fel si ei noua ne datorează cate ceva. Ei ar trebui sa ne trimită măcar scrisori cu caracter informaţional despre rezultatele ultimelor cercetări (descoperiri) medicale.
Măcar unul dintre dvs. prezenţi aici in sala a primit vreodată o asemenea informaţie de la medicul sau? Nu. Interesant, nu-i aşa? Insa eu am o cantitate mare de informaţii pe care ati putea s-o primiti. Vreau s-o împart cu dvs.

Prima informaţie: ULCERUL GASTRIC
Unii dintre dvs. au auzit ca ulcerul gastric este cauzat de stress, insa cu 50 de ani in urma noi medicii veterinari ştiam ca ulcerul gastric la porci apare din cauza bacteriilor. Noi nu ne putem permite o operaţie costisitoare la stomacul porcului si chiar daca ne-am fi permis atunci cotletele dvs. de porc v-ar fi costat 275 $ / 0,5 kg. Cu ajutorul medicamentului bizmar noi am putut preîntâmpina si trata ulcerul gastric la porci fara nici o implicaţie chirurgicala. Noi aşa am si făcut si tratamentul ne costa aproximativ 5$ pentru un porc. Este o tratare cu ajutorul bizmarului, a altor minerale si tetraciclinei. Instituţiile naţionale au declarat doar din februarie 1994 ca ulcerul gastric este cauzat de bacterii si nu de stresuri si ca poate fi tratat. Insa cercetătorii de medicina de obicei spuneau „ne arata un rezultat promitator care ar putea fi benefic”, iar acum institutele naţionale folosesc anume cuvântul „tratare” fara subantelesuri. Ei spun „tratata” prin metoda combinării mineralului bizmar si tetraciclinei. Celor care nu ştiu ce inseamna bizmar e suficient sa intre in orice magazin alimentar sau farmacie si sa cumpere cu 2 $ o sticluţa cu un conţinut de culoare roz. Acest produs se numeşte Peptobizmar. Aşadar folosind mineralul denumit mai sus puteţi trata ulcerul gastric. Si iarasi aveţi in fata o alegere: sa va trataţi cu 5 $ sau permiteţi sa va taie. Alegerea va aparţine.
In continuare, care-i a doua cauza a mortalitatii la americani? Da, este o boala inspaimantatoare: CANCERUL
In septembrie 1933 la Institutul Naţional Oncologic al Scolii de Medicina din Boston in urma urmăririlor bolnavilor de cancer s-a înaintat o declaraţie despre descoperirea dietei antimicotice. Deducerile au rezultat pe baza cercetarilor care se efectuează in CHINA. Ca regiune de cercetare a fost aleasa provincia chineza Xinai deoarece acolo s-a înregistrat cel mai înalt nivel de îmbolnăviri de cancer. Timp de 5 ani au fost cercetaţi 29.000 de oameni. Li se administrau vitamine si minerale in doze de doua ori mai mari decât normele recomandate la americani, adică, daca doza zilnica recomandata de Vitamina C era de 60 mg, bolnavii primeau 120 mg.
Alan Poll - omul căruia i s-au acordat 2 premii Nobel, spunea ca, daca vreţi sa preintampinati bolile cancerigene cu ajutorul Vitaminei C, atunci trebuie sa folosiţi 100 mg zilnic. Si iată rezultatele: Medicii care se opuneau acestei idei nu erau de acord cu Allan Poll sunt deja pe lumea cealaltă (sa le fie tarana uşoara!), iar Alan Poll traieste si petrece. El are 96 de ani, lucrează cate 14 ore/zi, 7 zile/saptamana, locuieşte la o ferma in California si preda la Universitatea californiana din San Francisco. Dvs. va ramane sa alegeţi: sa ascultaţi de sfatul medicilor decedaţi sau sa tineti cont de părerea dr. Poll. Aşadar e normal sa primeşti Vitamina C in cantitate dubla, Vitamina A in cantitate dubla. Nu se întâmpla nimic rău. La fel de important e sa primeşti si Zinc, Riboflavina, Molibden, Calciu, etc.
Insa o grupa de substanţe este extrem de importanta: Vitamina E, Beta-carotenul si Seleniul. Aceste 3 elemente trebuie primite in doza dubla zilnic. Daca prin aceasta o sa aveţi numai 50 % beneficii, deja e bine. In grupul pacienţilor cărora li se administrau vitamina E, Beta-carotenul si Seleniul timp de 5 ani mortalitatea in toate cazurile a scăzut cu 10%, adică 10 oameni din fiecare 100 de bolnavi care erau condamnaţi la moarte au supravieţuit, iar in situatia bolnavilor de cancer care urmau sa moara si au primit aceste 3 componente, 13 din 100 au supravieţuit.
In provincia Xinai predominau bolile de cancer stomacal si al tractului digestiv. Dintre bolnavii care au luat parte la experiment au supravieţuit 21 de oameni din 100.
Si in acest caz medicul dvs trebuia sa va trimită aceasta informaţie, daca nu dorea sa-si asume răspunderea atunci putea măcar sa va informeze ca sa puteţi alege singuri. Din acest motiv un asemenea comportament fata de pacienţi mi se pare pur si simplu ridicol, iar pe de alta parte este o dovada a indiferentei din partea lor.


In continuare, ARTRITA
Din septembrie 1993 in Institutul de medicina Harward si in Spitalul din Boston s-au efectuat tratamente cu proteine de găina asupra bolnavilor cu articulaţiile tumefiate in urma artritei. Erau selectaţi bolnavii cei a caror stare nu se imbunatatea in urma tratamentului medicamentos. Acestor bolnavi li se administrau injecţii de aspirina, mezotrixida, prednisolon, cortizon, diferite metode ale fizioterapiei. Unicul lucru care rămânea de făcut era intervenţia chirurgicala pentru înlocuirea articulaţiei. Atunci eu am spus ”Asculta-mă un pic, aceşti oameni au suportat dureri atât de mult timp si daca ei vor fi de acord sa sufere inca 90 de zile, doar 3 luni, eu voi face un mic experiment care ar putea sa-i ajute” Au fost de acord 29 de oameni. Aceşti 29 de oameni pentru care toate posibilitatile au fost epuizate, au fost supuşi următorului tratament: li se dădea in fiecare dimineaţa cate o linguriţa plina cu cartilaj de găina, maruntit, amestecat cu suc de portocale.
Toţi pacienţii erau sub urmărirea Scolii de medicina Harward. După 10 zile toate durerile si simptomele au dispărut; după 30 de zile ei isi permiteau deja cate ceva, iar după 3 luni funcţiile articulaţiilor s-au restabilit total.
Iar acum o sa radeţi un pic. Partea comica este legata de părerile doctorului care efectua aceste cercetări in şcoala de medicina din Harward. El a numit cartilajul de găina medicament deoarece o anumita premisa ajuta la tratarea bolii si ar trebui sa fie prescris de către medici. Se putea observa cu ochiul liber ca creierul lui începea sa numere obsedant „….300 $ capsula si doar 25 de pacienţi ….” s.a.m.d.
Dar daca nu aveţi chef sa va complicaţi cu toate astea puteţi merge la farmacie sa cumparati direct produsul pe baza de cartilaj. Femeile cunosc foarte bine acest produs. Este folosit pentru întărirea unghiilor si a parului. Componentul de baza este cartilajul de vita, care la rândul sau este substanţa care imbunatateste si intareste considerabil cartilajul si oasele. Preparatul este compus din cartilajul si ligamentele cornutelor si daca dvs. o sa folosiţi cate o jumătate de linguriţa zilnic cu suc de portocale in corelaţie cu minerale coloidale, pai sa stiti ca data viitoare când voi veni aici, veti urca pe scara si veti incepe sa mă pupaţi si sa ma strangeti in braţe, daca cumva va veti mai aminti de artrita.

Cine dintre voi a auzit de boala ALZHEIMER ? (dementa senila – cu pierderea memoriei). Acum toţi ştim de ea dar când eu eram copil aceasta boala pur si simplu nu exista. Insa acum este una din bolile răspândite care apare la 1 om din 2. Datele sunt suficient de inspaimantatoare. Cum sa depistam si sa tratam boala Alzheimer in stadiu incipient la animale?
Imaginaţi-va ce pierderi ar avea fermierii daca scroafa ar uita de ce s-a apropiat de troaca? Din acest motiv in zootehnie de aceasta problema au început sa se ocupe inca cu 50 de ani in urma. Iar acest lucru il făceau cu ajutorul dozelor mari de vitamina E.
Voi trebuia sa primiţi o scrisoare de la medicul dvs. in iulie 1992, deoarece Şcoala Californiana de Cercetare Stiintifica a Universitatii San Diego a inaintat un anunţ in 1992 precum ca vitamina E incetineste pierderea memoriei in cazul bolii Alzheimer. Si in aceasta problema ei au rămas cu 50 de ani in urma fata de medicina veterinara. Poate de aceea ar fi mai bine sa mergeţi la un veterinar.

Iar acum spuneţi-mi va rog, cine dintre dvs. a avut aşa o problema neplăcuta ca PIETRELE LA RINICHI ? Da, iată ca vad câteva mâini ridicate. Bine. Spuneţi-mi de ce anume v-a spus medicul sa va feriţi in dieta dvs. in primul rând? De calciu si de orice fel de produse lactate ce conţin calciu, pentru ca exista credibilitatea ca anume, calciul depus in rinichi provine din calciul din „produsele care le foloseşti in alimentaţie”. De fapt calciul din rinichi apare din propriile dvs. oase. Când simţiţi deficitul de calciu chiar atunci se formează pietrele la rinichi. Cu 100 de ani in urma noi ştiam deja ca pentru a preîntâmpina apariţia pietrelor la rinichi la animalele domestice era necesar sa le dam cat mai mult calciu, magneziu si bor. Taurii, berbecii, bovinele pentru lapte au o astfel de anatomie ca atunci când se îmbolnăvesc de aceasta boala mor imediat. Insa la noi când apar pietrele la rinichi iţi vine sa mori de durere. Noi ştim cum sa preîntâmpinam aceasta boala. Voi trebuia sa primiţi de la medicul dvs. o scrisoare inca din anul 1993 si in acea scrisoare trebuie sa se vorbească despre faptul ca, CALCIUL MICSOREAZA RISCUL DE FORMARE A PIETRELOR LA RINICHI.
Au fost studiaţi aproape 4000 de pacienţi, impartiti in 5 categorii. In grupul care primeau cea mai mare cantitate de calciu nu s-a înregistrat nici un caz de pietre la rinichi. Mai tineti minte, eu va spuneam ca medicii trăiesc pana la 58 de ani, iar noi oamenii de rând (pacienţii) pana la 75,5. Deci grupul de oameni profesionisti care va spun cum sa traiti si susţin ca voi nu trebuie sa folosiţi sare, cofeina, sa nu mancati unt, ci margarina, sa nu faceţi diferite prostii, mor la vârsta de 58 de ani, in timp ce oamenii in varsta de 120-140 de ani isi pun in cana de ceai o bucata de piatra de sare si beau cate 4 căni zilnic, adică folosesc cate 4 bucati de sare/zi, prepara mâncarea in unt topit in loc de ulei de măsline si trăiesc pana la 120 de ani. Oare voi o sa-i credeţi pe cei care trăiesc pana la 58 de ani? E alegerea voastră!
Si cu atât mai mult eu ii respect pe unii dintre ei. Intre aceşti oameni e doctorul Stupre Cartred. El are 38 de ani, este medic de familie si se ocupa de problema anevrismului. Aceasta e tumefierea arterei slăbite din cauza pierderii elasticitatii ţesutului. In anul 1957 noi am aflat ca motivul aparitiei anevrismului este insuficienta de Cupru in organism. Noi atunci lucram asupra proiectului unde urmăream 200 mii de curci. Acestora li se dădea o raţie speciala in care erau incluse 90 de substanţe nutritive, in primele 13 saptamani murind exact jumătate. Mărind de 2 ori doza de Cupru in raţia alimentara, fermierii au crescut 500 mii de curci si nici una nu a murit din cauza anevrismului. Acest experiment a fost efectuat pe cobai pisici, câini, porci si alte animale. Si noi am ajuns la concluzia ca deficienta de cupru este motivul aparitiei acestei boli.

CHELIA timpurie este primul simptom al faptului ca aveţi insuficienta de cupru in organism. Pielea devine mai ridata deoarece se dereglează elasticitatea ţesuturilor. Apar cearcăne la ochi, linii pe fata si incepeti sa semanati cu o pruna uscata. In afara de aceasta exista inca o problema cum ar fi dilatarea varicoasa a venelor, acest fapt datorindu-se dereglarii elasticitatii ţesuturilor, tot organismul începand sa atârne pe mâini, piept, burta, obraji. Si voi mergeţi la cosmetician ajungând la operaţie plastica. De fapt mai practic si mai sigur ar fi sa primiţi minerale coloidale.

Iar acum o sa va fac cunostinta cu un alt medic – Martin Carter. El a decedat la varsta de 57 de ani. El a primit titlul de vraci in Şcoala de medicina Harward si titlul de doctor in medicina in Yale. Când i-au făcut autopsia s-a dovedit ca moartea i-a fost cauzata de anevrismul aortei, el murind din cauza unui deficit de cupru. Si acesta avea urina nu prea „scumpa”.
Iată un alt exemplu: Un avocat foarte vestit din Detroit, Elen Djoree a murit la 44 de ani. Ea frecventa unul din cele mai moderne cluburi sportive (stiti acum toate femeile doresc sa aibă oasele cele mai rezistente cu puţine cheltuieli). Cu toate acestea ea tot a decedat din cauza anevrismului. După rezultatul autopsiei, simptomele aduceau aminte de paralizii sau hemoragii. Cauza acesteia este tot deficitul de Cupru. Si ea avea urina „ieftina”.
Sora este una din cele mai vestite personalitati ale medicinei din Boston. Cartile lui conţin diete pentru scăderea in greutate. El a scris aceste carti pentru cei in vârsta de 20 de ani si mai mici, insa el a murit la vârsta de 40 de ani. Aţi dori oare sa urmaţi exemplul si dieta acestui om? El a murit la vârsta de 40 de ani din cauza cardiomiopatiei, boala aparuta datorita deficitului de Seleniu. Unii fermieri vin pur si simplu la magazinul unde se vinde hrana pentru animale si cumpăra Seleniu injectabil sau pastile pentru animale ca sa preîntâmpine aceasta boala.
Doctorul Stuart Burker, omul care a scris 5 carti despre produsele alimentare, a murit la vârsta de 40 de ani din cauza deficitului de Seleniu din hrana sa. Si el avea urina „ieftina”. Credeti-ma, voi puteţi sa preintampinati cardiomiopatia doar cu 10 cenţi/zi si daca nu stiti acest lucru sunteţi pur si simplu nişte prostuţi. Ce fel de oameni sunteţi voi daca nu doriti sa primiţi seleniu de 10 cenţi/zi ca sa va salvaţi propria viata?
Mulţi dintre voi poate o cunosc pe aceasta doamna ce se numeste Iheil Clark, in vârsta de 47 de ani, ea fiind cardiologul general al ţinutului Saint Louise. Ia ghiciţi din ce cauza a murit? A murit de la un atac cardiomiopatic. Si voi, cu siguranţa, aţi văzut nu o data, cum vacile care dau lapte pierd intens o cantitate mare de calciu, ling pietrele, oasele, se străduiesc sa rumege lucrurile străine, acoperişul grajdurilor. Aceasta se numeşte Panica. Unui fermier bun ii e necesar sa asigure raţia animalelor cu minerale, in caz contrar, ele pot sa mănânce întregul grajd. La oameni acest fenomen se intalneste des. Femeile gravide se diferenteaza, cum stim cu toţii, prin aceea ca ele tot timpul doresc ceva. Inghiontindu- si soţii ele spun: ”Trezeşte-te, vreau inghetata cu castravete murat”. Acest fapt se întâmpla deoarece pruncul ia din organismul mamei mineralele de care el are nevoie.
Un mic sfat: uitaţi-va la mâinile dvs. si daca o sa vedeti pe ele pete de culoare roz aceasta denota deficitul timpuriu de seleniu. In cazul dereglării incepeti sa primiţi seleniu coloidal timp de 6 luni. Totul va disparea. In acest timp de 6 luni o sa scapati definitiv de aceasta afecţiune. Daca petele vor disparea de pe exteriorul pielii înseamnă ca vor disparea si de pe organele interioare, creier, inima, ficat si rinichi.

Dar la care dintre voi este coborat nivelul de zahar din sânge cu aproximativ 10%?. Probabil aţi avut ocazia sa vedeţi copii care sunt innebuniti dupa dulciuri. Deficitul de crom si vanadiu duce la conţinutul scăzut de zahar in sânge. Daca nu vom acorda atenţie acestui fapt, atunci vor exista toate premisele pentru a se dezvolta boala cunoscuta de toţi sub numele de diabet. In ceea ce priveşte deficitul de minerale din organism acesta se manifesta intr-un sir de cazuri (inclusiv de chelie la barbati) chiar la mulţi dintre cei prezenţi datorita deficitului de Plumb. Iar daca nu suplimentaţi acest deficit atunci începe sa cedeze timpanul urechii.

Urmează deficitul de Bor in organism. Femeile trebuie sa respecte si sa cunoască Borul. El ajuta la menţinerea in oase a calciului utilizat, preintimpina osteoporoza. Borul ajuta la secreţia estrogenului, iar barbatilor la prelucrarea testosteronului. Daca nu utilizaţi o cantitate suficienta de Bor, voi doamnelor veti suferi foarte mult in timpul menopauzei, suportând toate consecinţele neplăcute ale acestei perioade. Iar barbatii in cazul neajunsului de testosteron, in genere, vor da de dracu’ deoarece ii paste impotenta timpurie.

Primul simptom al insuficientei de Zinc in organism se manifesta prin pierderea simtului olfactiv si simtului gustativ, când barbatilor nu le place hrana preparata de soţie si se plang ca nu-i simt gustul: „Cum, eu am petrecut toata ziua la bucătărie ca sa prepar un prânz delicios si nici măcar nu mă saruti pentru asta?”, „Interesant, eu am intrat in bucătărie si nu am simţit nimic”. Aceasta se produce datorita insuficientei de Zinc.

In experimentele de laborator asupra animalelor s-a dovedit ca sunt necesare aproximativ 7 minerale pentru mărirea de 2 ori a longevitatii lor. Mai tineti minte ca eu va spuneam ca noi avem nevoie de 90 de elemente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi si 3 acizi graşi? Noi avem un noroc extraordinar deoarece plantele au capacitatea de a produce aminoacizii, vitaminele si acizii graşi de care avem nevoie. Plantele sunt in stare sa facă acest lucru. Noi trebuie sa folosim in hrana noastră 15-20 de componenţi de provenienţa vegetala zilnic, in proporţii echilibrate, corecte, pentru ca sa primim aceste 90 de elemente. Teoretic e posibil, insa majoritatea americanilor nu fac acest lucru. Americanul mediu socoate ca daca el a mâncat putini cartofi in forma de cips-uri, el a umplut norma leguminoasa zilnica. E necesar sa facem acest lucru corect.

Aşadar neluand in seama faptul ca e posibil teoretic, practic, putini dintre noi primesc cantitatea necesara de vitamine, aminoacizi, acizi graşi in corelaţia necesara, in dieta noastră. Si de aceea, daca va e scumpa viata aşa cum e a mea pentru mine, a copiilor, a nepoţilor si voi trebuie, singuri, sa aveţi grija sa primiţi cantitatea necesara de vitamine, aminoacizi, acizi graşi. In caz contrar, daca nu veti face acest lucru, eu nu garantez ca veti trai pana la 120-140 de ani.

O alta istorie o constituie mineralele. Cu acestea e o istorie tragica deoarece vegetaţia deja nu mai conţine minerale sub nici o forma. Ele nu mai sunt de găsit in sol si nici in plante. Noi am pregătit pentru dvs. o copie a actului Senatului SUA, actul 264 din cea de-a doua serie al celui de-al 74-lea Congres. In el se spune ca conţinutul de minerale in solul fermelor noastre este total sărăcit si de aceea roadele strânse de pe câmp, fie ele cereale, legume, fructe, nuci, etc., nu conţin minerale. Oamenii care nu folosesc aceste produse, capata automat bolile legate de insuficienta mineralelor si unica metoda de a preîntâmpina si trata- este aceea de a folosi in hrana suplimentele minerale. Aceasta se spune in actele semnate de Congresul SUA in anul 1936. S-a schimbat oare situaţia de astăzi spre bine? Nu. Nu e mai bine. Din păcate e mai grav. Iar cauza este in aceea ca fermierii imbogatesc solul numai cu natriu, fosfor si calciu. Trei componenţi in diferite corelaţii si echilibre. Si nimeni nu-l va obliga pe fermier sa adauge acolo 60 de minerale deoarece de ele nu depinde cantitatea roadei. De aceea, de fiecare data, când strângem roada, adică plantele care absorb din sol mineralele, din mulţi „founds” la fiecare acru vor lipsi aceste minerale din sol. Si daca voi puneţi înapoi 3 minerale dar luaţi 60 situaţia ne aduce aminte de contul dvs. din banca când puneţi lunar in cont 3 $ si luaţi 60 $. Va puteţi imagina ce se va intampla cu contul dvs.!
Eu va pot spune ca sănătatea voastră si a noastră este pe marginea prăpastiei, catastrofei, deoarece nu mai sunt minerale in solul nostru si de aceea: noi împreuna si fiecare in parte e răspunzător de sănătatea sa si de utilizarea mineralelor.

De multe ori sunt întrebat : „Dar ce făceau oamenii acum 1000 de ani când neavand ingrasaminte cu toate acestea trăiau mai mulţi ani? Si ce părere aveti despre egipteni, chinezi si hinduşi? Ei trăiau in jurul celor mai mari fluvii: Nil, Gange, Fluviul Galben (China) care practic se revărsa anual si inunda totul in jur. Si ghiciţi ce se întâmpla de fiecare data in timpul inundaţiilor? Apa aducea mal si nisip din munţi pe distante de mii de mile iar oamenii se rugau la Dumnezeu mulţumindu-le pentru inundaţii.
Regele Filip, tatăl lui Alexandru cel Mare s-a casatorit cu o fetita de 12 ani, regina Cleopatra. Ea nici pe departe nu era o Elizabeth Taylor folosind cosmetica si ţoale scumpe. Era o creatura cu sanii plaţi, slaba, care nu se evidenţia prin sexualitate, senzualitate. De ce oare regele s-a casatorit cu ea? Deoarece in ţinuturile ei erau cele mai bune pământuri pentru cereale. Toţi ştiau ca soluri mai bune pentru cereale nu se găseau nicăieri in afara de Egipt, iar armata gigantica in frunte cu Alexandru cel Mare aveau de gând sa cucerească lumea. Era nevoie de faina extraordinara calitativ pentru ca soldaţii sa poată parcurge 20 de ore, sa lupte 6 ore si sa castige. Daca ei ar fi folosit cereale din soluri sărace in minerale, ei n-ar fi rezistat nici măcar 20 de minute si ar fi strigat :”Mama, ia-mă acasă!” Ei ştiau ca Egiptul este cel mai bun loc unde se pot găsi culturi de cereale. Inundaţiile asigurau solul cu minerale extraordinare si toate culturile mondiale au dat lumii aceasta arta si tehnologii care provin din aceste locuri. Ei mânuiau cu un mare potenţial mental datorita faptului ca hrana pe care o cultivau era bogata in conţinutul mineralelor .

Acum o sa fac următorul lucru: am sa iau câteva minerale. Doar câteva, ca voi sa aveţi idee despre aceasta, dar ceea ce spun se refera la toate mineralele, fara excepţie. Haide sa luam cel mai răspândit mineral: CALCIUL. Deficitul de calciu este cauza a 147 de boli diferite. Uneori aceste boli sunt denumite după numele oamenilor. Exemplu: Bill Spolzi – se intampla atunci când o parte a fetei dvs. se strâmba. Aceasta nu-i paralizie. Este doar pareza nervului facial. Aceasta stare este cauzata de deficitul Calciului in organism.

OSTEOPOROZA este boala care ocupa locul 10 ca mortalitate la populaţia in vârsta, aceasta boala fiind foarte costisitoare. Operaţia pentru înlocuirea colului femural sau articulaţiei coxo-femurala costa 35.000 $ si daca este nevoie pentru ambele solduri, atunci costul ajunge la 70.000 $. Este bine daca aveţi asigurare si nu va costa nimic.
Margaret Pich din Redford care a decedat la vârsta de 115 ani, daca tineti minte, a murit din cauza complicaţiei care a apărut in urma căderii. Animalele, din cate ştiu eu, nu au osteoporoza. Exemplu: aveţi in cireada 100 de vaci si in acest an nu aveţi nici un vitelus ca sa acoperiţi toate cheltuielile curente. Va deranjează acest lucru deoarece trebuie sa platiti pentru repararea gardului s.a.m.d. Nu aveţi vitelus ca vânzându-l sa primiţi bani gheata pentru a va acoperi cheltuielile.
Sunaţi veterinarul si-i spuneţi: ”Ce se întâmpla? N-ar fi cazul sa scap de aceste vaci?”. Vine veterinarul si cercetează vacile si va informează ca vacile nu sunt de vina. Ulterior controlează taurul si trage o concluzie: „Problema e clara, taurul are osteoporoza. Cu aceasta articulaţie coxofemurala ii este complicat sa „discute” cu vacile”. Dar ca sa preîntâmpinam aceasta boala periculoasa trebuie sa-i dam fiecărui vitelus născut calciu de 10 cenţi zilnic si el niciodată n-o sa aibă osteoporoza.

Pentru profilaxia PARADONTOZEI si INFLAMAREA GINGIILOR dentiştii paradontologi va sfătuiesc sa spalati dinţii după fiecare masa. Ca veterinar prin mâinile mele treceau sute de mii de animale, şoareci, şobolani, iepuri, câini, oi, porci, cai, lei, tigri, ursi. Ei nu suferă de bolile gingiilor, ei nu folosesc pasta de dinţi. Au câteodată un miros neplăcut al respiraţiei dar gingiile erau sănătoase. Cauza faptului ca in zootehnie noi nu ne întâlnim cu bolile gingiilor este aceeaşi: nu au deficit de Calciu.

In continuare, problema ARTRITEI. Daca mai tineti minte, noi am vorbit deja despre cartilajul de găina si gelatina. Artrita este cauzata in proportie de 85% de osteoporoza periferiei articulaţiei osoase. Artrita, osteoartrita, lumbago, reumatismul obişnuit – toate sunt cauzate de osteoporoza periferiei articulaţiei osoase.

In continuare - HIPERTENSIUNEA ARTERIALA.
Primul lucru care ni se recomanda de medici este sa scădem conţinutul de sare din dieta noastră. Toţi ştiu acest lucru deoarece tot timpul ne baga in cap aşa ceva. Dar sa ne amintim de vite. Primul lucru pe care-l face fermierul este sa introducă in hrana animalelor o bucata de sare. Nici un fermier n-o sa fie asigurat economic daca n-o sa adauge o bucata de sare in hrana animalelor domestice. El o sa moara pur si simplu când o sa vadă conturile de la veterinar, o sa-si iasă din minţi. Iar noua ni se propune sa credem ca acea cantitate de sare pe care o primim in pâinea de grâu, in salata, ne e suficienta. Nici in asta sa nu credeţi.
Va amintiţi medicul care a trăit pana la 58 de ani, va spunea „sa nu mancati sare, sa nu consumaţi unt”, iar acei care au trăit pana la 120 de ani foloseau si sarea si untul. Incercati sa faceţi alegerea.
Eu am luat un grup de control de 5000 de oameni cu hipertensiune si am dublat utilizarea de calciu zilnic, iar după 6 saptamani am oprit experimentul deoarece la 85 % din acest grup tensiunea s-a normalizat doar prin dublarea Calciului.
Când aceşti pacienţi care se tratau la medic, veneau la control, medicul spunea: „O, la dvs. tensiunea arteriala e in limita normala. Ce aţi făcut?” „Eu am participat la un experiment: am primit calciu in doze duble”- ii răspundea pacientul.

Următoarea problema: CONVULSIILE, SPASMUL. Va treziţi la miezul nopţii si nu puteţi sa miscati piciorul. Noi toţi am trecut prin aşa ceva. De obicei este deficitul de calciu.

In continuare urmează SINDROMUL POSTMENSTRUAL, o stare fizico-emoţionala, pe care o numim esterioctomie. In Institutul San Diego din California s-a propus sa se dubleze raţia zilnica de calciu si 85 % din simptomele emoţionale si fizice au dispărut de parca nici n-au fost.

Si ultima: DURERI IN REGIUNEA LOMBARA - 85 % din americani suferă de dureri in regiunea lombara, netinand cont de faptul ca lucrează in fata computerului, încarcă maşinile sau conduc autocarele. Este o mare tragedie americana. De fapt durerea lombara este osteoporoza vertebrelor, neavand nici o importanta daca are vreo problema cu discurile coloanei. Daca discul nu are pe ce sa se tina, vertebra se micsoreaza, distrugându-se. Mai ales daca aveţi deficit de calciu si cupru.

Ultimul lucru despre care vreau sa va vorbesc este DIABETUL.
Aceasta problema e ştiuta de fiecare. Este a treia cauza a mortalitatii populaţiei in vârsta in SUA. Aceasta boala da complicaţii serioase - orbire, dereglarea activitatii renale, bolile cardiovasculare de diferite nivele, ceea ce la rândul sau este o cauza a mortalitatii intre americani. Daca suferiţi de diabet longevitatea vieţii in medie este mai mica decât la acei care care nu au diabet.
In anul 1957 noi am aflat in domeniul veterinar ca diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul mineralelor. Aceste date au fost publicate in revista oficiala de prezentare a stiintei in instituţiile naţionale de sănătate unde se spunea: ”Diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul cromului si vanadiului”. Doar Vanadiul, conform datelor Universitatii Vancouver ale Scolii medicinale British Columbian e in stare sa înlocuiască insulina la diabeticii in vârsta. Sigur ca ele nu pot sa înlocuiască deodată insulina. Pentru mulţi oameni, procesul tine 4-6 luni, adică este un proces in etape, in timpul căruia trebuie administrata o cantitate de Crom si Vanadiu adecvata.
Eu personal am văzut cum lucrează acest proces asupra a sute si sute de pacienţi. Ar fi perfect daca as reuşi sa va conving sa primiţi aceste minerale singuri si sa nu va bazaţi pe faptul ca ele vor intra in organism prin produsele alimentare, cu atât mai mult sa depindeţi de ceea ce este scris pe cutie, pachet sau recipient.

Exista 3 tipuri de minerale pe care ar trebui sa le cunoasteti:

1. MINERALE METALICE – sunt acele minerale care sunt prelucrate din categoria pietrelor. Ele se asimilează doar 8-12 %, iar când ajungeţi la vârsta de 25 – 40 de ani, asimilarea lor scade pana la 3-5 %. Este foarte rău daca voi primiţi ceva de genul calciu lactic in pastile, cate 1000 mg. Mulţi oameni folosind cate 2 tablete/zi vin la mine si îmi spun : „Doctore, eu am consumat mult calciu. Eu am auzit la emisiunea de la radio despre artrite si am consumat cate 2000 mg calciu zilnic, dar nu m-a ajutat cu nimic, chiar s-a complicat boala” Atunci il întreb: „Specificati- mi ce fel de calciu ati primit?” Imi răspunde: ”Gluconolactat de calciu sau calciu gluconic” Tocmai aici este greşeala deoarece doar 250 mg din acest calciu este calciu metalic, iar celelalte 750 mg sunt lactoza si zahar lactic. Si daca luam in considerare ca organismul dvs. asimilează doar 10 % din aceasta cantitate, deci 10 % din 250 mg inseamna 25 mg, iar daca ingeraţi 2 tablete voi primiţi nu 2000 mg ci 50 mg. Rezulta ca pentru a primi cantitatea necesara de calciu trebuie sa consumaţi 90 de tablete zilnic, cate 30 de tablete la fiecare masa. Si nu uitaţi si de celelalte 59 de minerale.

2. In anii 60 in gospodăriile producătorilor alimentari au început sa se folosească MINERALE CHELATIZATE. Aceste minerale sunt minerale metalice chelatizate cu aminoacizi, proteine sau enzime, care înglobează atomul metalic. Acest tip de minerale chelatizate au o putere mai mare de absorbţie, pana la 40 %. Acum, din aceasta cauza, producătorii alimentari s-au aruncat la aceasta idee.

3. A treia forma de minerale, sunt MINERALE COLOIDALE. Ele au cea mai înalta asimilare. Cred ca observaţi ca absorbţia ne interesează cel mai mult. Mineralele coloidale se asimilează in proporţie de 98 %, ceea ce depaseste de 2,5 ori asimilarea mineralelor chelatizate si de 10 ori mai mult decât cele metalice. Mineralele coloidale se găsesc numai in stare lichida si in particule foarte mici, de 7000 de ori mai mici decât globulele roşii (eritrocitele) . Fiecare particula de mineral e încărcata cu sarcina negativa, iar invelisul pereţilor intestinului e încărcat pozitiv, formându-se astfel un câmp electromagnetic care concentrează aceste minerale in jurul pereţilor intestinului. Toate împreuna dau acel procent de 98 % de asimilare. Plantele joaca un rol foarte interesant in formarea mineralelor coloidale. Ele transforma in ţesuturile lor mineralele metalice in minerale coloidale. Folosind aceste plante, noi aducem aceste minerale in organismul nostru si le folosim (asimilam). Dar aşa cum in sol nu sunt minerale metalice, plantele noastre, roadele noastre nu au in conţinutul lor o cantitate suficienta de minerale.
Toţi longevivii care au trait 120 –140 de ani au multe lucruri in comun intre ei. Ei toti trăiesc la altitudine de 8000 – 14.000 founds deasupra nivelului apei. Ei au anual doar doua dimineţi de precipitaţii si practic nu ploua, nu ninge de loc. Sunt regiuni foarte uscate. Cum fac ei rost de apa potabila si pentru irigatii? De la zăpezile din munţi care se topesc. Apa care curge de sub aceşti gheţari nu e la fel de curata si transparenta ca o apa arteziana. Daca umplem un pahar si ne uitam la la ea aceasta are o culoare alb-gălbuie sau alb albăstruie. Ea conţine de la 60 pana la 72 de minerale.
Raul Titi-Kaka este supranumit „laptele gheţarilor”. Locuitorii folosesc aceasta apa numai ca apa potabila, primind 8-12 % din capacitatea de asimilare a mineralelor. Dar ceea ce este mai important este faptul ca ei iriga solul cu aceasta apa an de an, recolta după recolta, generaţie după generaţie si nu au diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune, artrita, osteoporoza, cancer,cataracta, glaucom, copii nou nascuti cu malformaţii, nu au închisori, nu au narcomani, nu au impozite, nu au medici si ei trăiesc 120-140 de ani fara boli. Ce credeţi despre importanta acestor minerale?"

DE FIECARE DATA CAND INTR-O ZI NU PRIMITI ACESTE MINERALE VOI VA SCURTATI VIATA CU CATEVA ORE SI CHIAR CU CATEVA ZILE !!!!!!
sursa : http://amira-sanatate.blogspot.com/
 
Top
view post Posted on 2/3/2010, 23:05

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Un articol care mi-a placut si pe care vi-l propun:
Da, ştiu cum e să fii o grasă complexată!
Dacă pe Voxpublica mi-am confirmat trecutul profesional, aici, între fete, vă confirm faptul că am trecut pe-acolo. E drept, e ceva vreme de atunci, eram la începutul liceului şi aveam cu vreo 15 kilograme mai mult decât acum. Ceea ce la înălţimea mea de “minionă”, e foarte mult. E cam o treime din greutatea mea actuală. În general, acum, lumea se uită la mine într-o dungă şi zice “Tu? grasă?”.

Da, eu, grasă. Iar colegii mei de liceu aveau grijă să mă facă să mă simt foarte bine în pielea mea, poreclindu-mă “miss Sumo”. Ştiţi de la ce, de la sportul acela tradiţional japonez cu domni corpolenţi…Ei, asta mă făcea să mă duc acasă seara şi să plâng în pernă. Aproape nimic nu doare mai tare decât un complex de adolescent. Iar ceilalţi adolescenţi sunt cei mai mari sadici care pot exista pe acest pământ, după cum se ştie.

Aşa că m-am pus pe “cură de slăbire”. Acum i-ar zice anorexie, pentru că nu am mâncat aproape nimic vreo două luni. Nu sfătuiesc pe nimeni să încerce. Şi acum, după x ani :) am o gastrită care mă bântuie primăvara şi toamna, în urma “marii foamete”. E drept, însă, că în momentul în care am descoperit în oglindă că pot purta o pereche de colanţi (aşa era moda pe-atunci), a fost una din cele mai mari bucurii pe care mi le puteam închipui la vârsta aceea.

Slavă Domnului, între timp am descoperit că există metode mai puţin nocive de a te menţine în formă, precum sportul. Pe vremea aia, în liceu, leşinam la fiecare cursă de rezistenţă. Deci nici pe atunci nu se făcea cine ştie ce educaţie fizică în sistemul de învăţământ. Acum, merg la sală de plăcere, pentru că îmi limpezeşte mintea şi îmi permite să nu mă abţin de la prăjituri :) .

Deci: nu disperaţi, nu vă înfometaţi. Luaţi-o încet-încet şi apucaţi-vă de sport, dacă vi se spune “grasa”, “miss Sumo”, sau oricum altcumva legat de greutate. Sau simţiţi-vă pur şi simplu bine în pielea voastră. La urma urmelor, cine sunt cei care vă dau porecle? nişte adolescenţi complexaţi, doar că pe alte teme…
 
Top
view post Posted on 21/3/2010, 21:42

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


image
 
Top
view post Posted on 30/3/2010, 00:21

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Chimia organismului tau are un cuvant important de spus in lupta cu stresul si oboseala, asa ca este esential sa mananci corect. Orice fruct proaspat este mai bun decat un preparat industrial, asa cum o salata rapida si naturala este mai buna decat o conserva.
In loc sa prajesti alimentele in ulei, cumpara-ti o tigaie de teflon si rumeneste-le ca atare sau pune-le la cuptor in vase de iena. Pe langa obiceiurile sanatoase, exista o multime de alimente care par sa fi fost special create pentru a alunga stresul! Noi iti aratam 10 dintre ele!
Polenul contine multe vitamine, minerale si oligoelemente, intr-o forma foarte usor de asimilat, pentru ca toate proprietatile benefice ale plantelor din care a fost facut sunt prezente in el. Are o capacitate foarte mare de revigorare si tot ce trebuie sa faci este sa iei o lingurita pe stomacul gol, sa o tii in gura pana se transforma intr-o pasta si apoi sa o inghiti.
Mierea de albine este un excelent inlocuitor pentru zahar, insa, ai grija! Daca o pui intr-un lichid foarte fierbinte, isi schimba proprietatile! Cantitatea medie de miere pe care o poti consuma zilnic este de aproximativ 50 de grame, insa nu este o problema daca din cand in cand, consumi pana la 200 de grame. Revigoreaza-te luand cate o lingurita de miere cand te simti obosita!
Varza cruda – o banala salata, este de ajuns ca sa asigure necesarul zilnic de vitamina E. In plus, este antidepresiva si anticancerigena. Daca alegi sa o combini cu morocov, efectele sunt si mai vizibile!
Broccoli este bogat in vitamine din complexul B, dar contine si acid folic cunoscut si cu numele de vitamina B9. Are o influenta benefica asupra starilor de panica si stres si, in plus, ajuta la mentinerea sanatatii inimii, creierului si colului uterin! Mai mult decat atat, acidul folic este implicat in intarirea unghiilor si parului! In lipsa acestuia, parul creste greu si este casant, iar unghiile cresc si ele greu si exfoliaza.
Patrunjelul este un excelent antioxidant si contine mai multa vitamina C decat o portocala si mai mult fier decat spanacul, lucru pe care putine persoane il cunosc. In plus, este vasodilatator si diuretic. Daca mananci zilnic o salata la care sa folosesti si o legatura de patrunjel, vei face mult mai usor fata stresului.
Merele sunt usor digerabile si au capacitatea de a regla nivelul zaharului si glucozei din sange. Asa ca este foarte bine sa rontai un mar atunci cand te simti coplesita de oboseala. In plus, merele contin flavonoizi, substante care reusesc sa reduca riscul aparitiei bolilor cronice cauzate de stres si oboseala accentuata.
Afinele sunt pline de vitamina C si antioxidanti, calitate ce le transforma intr-un adversar redutabil al stresului. Vitamina C este un bun calmant pentru sistemul nervos. Stiai ca afinele mai sunt numite si “insulina verde” a diabeticilor? Asta pentru ca ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Totodata, frunzele si fructele de afin cresc acuitatea vizuala si au efecte antiseptice, astringente si antibiotice.
Germenii de grau contin magneziu si zinc, de foarte mare ajutor in lupta cu starile de deprimare. In plus germenii mai contin si proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitamina E, fosfor si acid pantotenic, adica aproximativ tot ceea ce corpul tau trebuie sa primeasca. Tot ce trebuie sa faci este sa pui boabe de grau la incoltit si sa faci o salata din ele, imediat ce au inceput sa faca “mustacioare”.
Laptele - doar daca e de capra (de preferinta rosie), proaspat muls si crud, adica nefiert - este bogat in antioxidanti, dar si in vitaminele B1 si B2, calciu si triptofan. Daca cumva nu stii, triptofanul este un aminoacid esential care contribuie la inducerea somnului natural, reduce sensibilitatea la durere, atenueaza migrenele si actioneaza ca un antidepresiv natural. Incepe ziua cu un pahar cu lapte si vei gandi mai limpede si termin-o cu un alt pahar cu lapte, ca sa te simti usoara ca un fulg si sa dormi mai usor. Si oricand esti stresata, mai bea o ceasca! Triptofanul va fi de mare ajutor!
Migdalele contin vitamina B2 si B6, vitamina E, magneziu si zinc. Pe scurt, tot ce ai nevoie pentru o zi fara stres.Magneziul si complexul de vitamine B ajuta la producerea serotoninei, hormonul fericirii, iar zincul alunga stresul garantat!
Stiai ca 70% dintre femeile care au participat la un sondaj online, au declarat ca banii sunt principalul factor de stres pentru ele?
sursa: www.divahair.ro

Si cui ii place: lenjerie intima:P
image
image
image
image
image

<lenjerie intima

Correct timing to take water, will

Timpul corect pentru a bea apa va

maximize its effectiveness to

imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.

Human body.

Two (02) glass of water - After waking up - Helps activate internal organs

Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.

One (01) glasses of water - 30 minutes before meal - Help digestion

Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa. Ajuta digestia.

One (01) glass of water - Before taking a bath - Helps lower blood pressure

Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.

One (01) glass of water - Before sleep - To avoid stroke or heart attack

Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.
 
Top
view post Posted on 18/4/2010, 20:24

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


PATRUNJELUL ESTE FOARTE BENEFIC pentru IMUNITATEA

SI SANATATEA ORGANISMULUI


CURATATI-VA RINICHII CU MAI PUTIN DE $1.00



Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru.

Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam.

Cum se face asta? Este foarte simplu.

Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine.
Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute.

Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider .

Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina.

De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum.

Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!

(primit email)
 
Top
view post Posted on 19/4/2010, 22:21

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


BMI o body max index
IL Body Mass Index (BMI) o Indice di Massa Corporea (IMC) č un parametro molto utilizzato per ottenere una valutazione generale del proprio peso corporeo.

Esso mette in relazione con una semplice formula matematica l'altezza con il peso del soggetto.

Si ottiene dividendo il peso in Kg del soggetto con il quadrato dell'altezza espressa in metri.

Il risultato di tale formula classifica il soggetto in un'area di peso che puň essere: normale – sottopeso – sovrappeso – obesitŕ di medio grado – obesitŕ di alto grado.

BMI


CONDIZIONE
< 16.5 GRAVE MAGREZZA

16-18.5


SOTTOPESO

18.5-25


NORMOPESO

25-30


SOVRAPPESO

30-40


OBESITA' DI MEDIO GRADO

> 40


OBESITA' DI ALTO GRADO
 
Top
view post Posted on 20/4/2010, 23:03

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:



Speciale dimagrimento


PRINCIPALI FUNZIONI DEL TESSUTO ADIPOSO

Il grasso presente nel nostro corpo svolge alcune funzioni molto importanti:

riserva energetica, isolamento termico, protezione degli organi interni e del corpo in genere, controllo ormonale e regolazione del metabolismo cellulare. Plasmando le forme fisiche tipiche dei due sessi il grasso ha inoltre una funzione estetica

Secondo le ultime ricerche il nostro corpo accumula grasso anche per proteggersi dagli effetti negativi della resistenza all'insulina, del diabete e delle sostanze tossiche presenti negli alimenti, nell'aria e nei farmaci. Ad ostacolare il dimagrimento ci pensa anche il declino di alcuni ormoni sessuali favorito dal sovrappeso e dalla sedentarietŕ.
DUE TIPI DI GRASSO:

Il grasso presente nel corpo umano si divide principalmente in due distretti: quello sottocutaneo e quello viscerale. Il grasso viscerale, maggiore nei maschi, č il piů pericoloso per la salute ma č anche il primo a rispondere al dimagrimento. Pertanto chi possiede una percentuale molto alta di grasso viscerale ha bisogno di tempo per smaltirlo e favorire la riduzione di quello sottocutaneo.

IL GRASSO ED IL MECCANISMO DI SOPRAVVIVENZA

Se esaminiamo attentamente le funzioni del tessuto adiposo ci accorgiamo che il grasso non č un qualche cosa di superfluo ma un tessuto indispensabile alla vita. In modo particolare nelle popolazioni primitive il grasso di deposito rappresentava un fattore fondamentale per la sopravvivenza della specie umana nei periodi di carestia.
PERDITA DI PESO E DIMAGRIMENTO

Anche se molte persone non se ne rendono conto la perdita di peso ed il dimagrimento non sono necessariamente collegati. E' importante capire che il dimagrimento č un processo che porta alla riduzione del peso corporeo e non viceversa. A seguito di una dieta ipocalorica, ad esempio, si possono perdere diversi Kg nel primo periodo ma questo peso il piů delle volte deriva da una riduzione dell'idratazione corporea e delle masse muscolari e non da una riduzione del grasso in eccesso.

COME DIMAGRIRE?

Semplicemente eliminando i problemi metabolici che hanno dato inizio all'accumulo di grasso.

1 ° problema: eccesso di calorie, come risolverlo?

Semplice direte voi... mangiando meno; sbagliato, non si tratta di mangiare meno ma di MANGIARE MEGLIO! Avete mai visto su certi giornali la comparazione tra due tipi di alimenti? Sembra impossibile ma hanno ragione!

Un esempio: un etto di salame equivale piů o meno a 400 g di pesce spada alla griglia + due etti di verdura alla griglia + 10 g di olio di oliva...

2° problema: eccessiva riduzione di calorie, come risolverlo?

Obesi con 700 Kcal al giorno? Impossibile ma vero... Il problema č in realtŕ piů complesso; assumere solo 700 kcal al giorno, o comunque una quantitŕ di energia nettamente inferiore a quella necessaria, in un primo periodo puň dare discreti risultati che poi vanno esaurendosi nel giro di poche settimane; sapete perché? perché si verifica una riduzione del metabolismo basale: l'organismo si abitua a sopravvivere con meno calorie, abbassando le proprie funzioni. Questo fenomeno comporta: diminuzione delle energie da dedicare alle attivitŕ quotidiane, stanchezza cronica, diminuzione del desiderio sessuale e delle masse muscolari.

Ma gli effetti negativi di un simile approccio dietetico non sono finiti. Per un meccanismo di difesa il corpo tende ad ottimizzare l'apporto calorico fornito dalla dieta, il che significa che al primo sgarro alimentare il vostro corpo sarŕ bravissimo a trasformare le calorie in eccesso in grasso di riserva.

Ecco perché: UN APPROCCIO CALORICO TROPPO RESTRITTIVO ASSOCIATO A SALTUARIE ABBUFFATE (ne basta anche una ogni 10 giorni) NON PUO' FUNZIONARE.

Se seguite un simile programma dietetico rivoluzionatelo ed iniziate a mangiare di piů e soprattutto meglio.

3° problema: pasti troppo consistenti e infrequenti come risolverlo?

Sforzatevi di aumentare il numero di pasti giornalieri almeno fino a 4, e non sottovalutate l'importanza di una abbondante colazione.

4°problema: stile di vita sedentario e mancanza di attivitŕ fisica

Sforzatevi di allenarvi almeno tre giorni alla settimana, anche se l'ideale sarebbe andare in palestra 4-5 volte alla settimana. Se avete molti Kg da perdere (10 o piů) eseguite un breve circuito di potenziamento muscolare all'inizio della seduta a cui far seguire un esercizio aerobico CONTINUO della durata di ALMENO 40 MINUTI ad INTENSITŔ MODERATA, ma no troppo (vedi Metabolismo energetico nel lavoro muscolare ). Se invece volete solo eliminare un po' di grasso ostinato chiedete al vostro trainer di fiducia di crearvi un programma basato sul circuit training.

5 ° problema: accumulo di tossine: come risolverlo?

Il metodo č abbastanza semplice: ridurre l'introduzione di cibo significa lasciare all'organismo maggiori quantitŕ di energie da dedicare alla disintossicazione. A questo scopo (un giorno alla settimana) puň essere utile ridurre l'apporto calorico e preferire cibi ricchi di antiossidanti come la frutta.

E' importantissimo ridurre al minimo l'introduzione di tossine con la dieta (pesticidi, derivati della plastica, eccesso di alcol) anche durante gli altri giorni della settimana .

Da notare il paradosso: il dimagrimento favorisce l'ossidazione delle scorte lipidiche che a loro volta aumentano la quantitŕ di tossine in circolo, questo processo stimola il corpo a immagazzinare nuovamente piů grasso possibile per proteggersi da questo eccesso di residui tossici. Cosa possiamo fare a tal proposito?

Bere! Cercate di bere almeno due litri di acqua al giorno, anche di piů e preferite acque povere di sodio. Ricordatelo, specie se siete abituati a bere poco, vedrete subito la differenza (vedi Idratazione e sport )

6 ° problema: resistenza all'insulina, come risolverlo?

Preferendo alimenti ricchi di fibre (verdura, frutta, cereali integrali) e riducendo il consumo di zuccheri semplici (dolci, banane, uva, farine e cereali raffinati), si evitano tutti quegli inutili sbalzi glicemici che a lungo andare predispongono il soggetto al diabete di tipo II.

7° problema: dieta iperproteica.

La funzione delle proteine introdotte con la dieta č quella di intervenire nel turnover proteico, ovvero nella sostituzione delle proteine corporee danneggiate o degradate. Il corpo puň anche utilizzare le proteine a scopo energetico ma questa operazione porta ad un inutile sovraccarico epatico e renale. Se invece i carboidrati ed i grassi introdotti con la dieta sono sufficienti a coprire le richieste energetiche le proteine in eccesso vengono trasformate in grasso.

Per favorire il dimagrimento aumentate leggermente l'apporto proteico nella vostra dieta ma evitate di andare oltre gli 1,5-2 g di proteine/die per Kg di peso corporeo in relazione al vostro livello di attivitŕ fisica.

8 °problema: mancanza di informazione.

Se non ne sapete molto in fatto di alimentazione potete consultare il seguente articolo: "Consigli alimentari". Ricordate in ogni caso di consultare un medico prima di intraprendere un nuovo programma dietetico.
 
Top
view post Posted on 21/4/2010, 20:09

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


Nucile, ultima descoperire
image
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona ’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology".
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un
nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.
La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din
nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
"Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important", afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre "captuseala" arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange. Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.

Pentru vegetarieni
Combinati nucile cu legume si paine

Nucile si alunele pot
inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.

Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona ’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology".
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.

La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
"Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important", afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
Pentru ca sunt elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste. Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre "captuseala" arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange. Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.

Pentru vegetarieni
Combinati nucile cu legume si paine
Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.
 
Top
view post Posted on 13/5/2010, 14:31

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE
PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN
HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A
MALADIEI.


1.. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa, la
testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun
bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa
tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le
masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii
unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt
distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are
deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze
genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de
viata gresite..

5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple , este necesara
schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce
la intarirea sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de
crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu  crestere rapida
din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe
importante ,cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi
iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp arde,
cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase

8..... Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea
tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la
distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma
chimio- si radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus,
iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor
lor.

10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in
celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de
distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea
) celulelor canceroase la alte organe (metastaze )...

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a
le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a
se multiplica.


CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :
a. ZAHAR
Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai
importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar,
indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet,
Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica
daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si
melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri
chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare ..

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul
tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus.
Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia
neindulcit, celulele canceroase "mor" de foame ......

c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent
carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste
si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc.
Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice ,
hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu
cancer

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma
de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in
alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole
boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive,
usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare
si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa
se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi ..Enzimele sunt distruse la 4o
grade Celsius .

e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de
cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna , avand si proprietati
anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata
pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele .. Apa distilata
este acida , deci evitati-o !

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate
mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul
intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de
reziduuri toxice din corp.

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ...
Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de
cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din
peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste
celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum
ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau,
seminte, nuci ), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost
utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse
pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta
originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu,
ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt),
antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte
si sa distruga celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata
a celulelor , metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave,
nedorite si inutile.

15... Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.. .. Gandirea
pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa
supravietuiasca . Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu
stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si
iertator , sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand
exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc,la nivel
celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea
celulelor canceroase

ATENTIE
1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic ....

Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.
Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eli berata
dinplasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward
Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a
vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face... Sa nu se
incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic..... Este
vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. A recomandat, in schimb ,
folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin
aceleasi rezultate, dar fara dioxina.
 
Top
57 replies since 6/10/2009, 17:00   4965 views
  Share