Prajituri, fursecuri, biscuiti, checuri, etc

« Older   Newer »
  Share  
nicoleta_italy
view post Posted on 1/12/2011, 15:52




Prajitura rapida , pufoasa si gustoasa !


Tort cu smochine si dulceata de visine

Ingrediente:
200 gr. faina
170g. zahar
150/170 g. unt
2 oua
1 galbenus
coaja rasa de lamaie
½ plic praf de copt
1 varf de sare
1 plic de vanilie
* dulceata de visine
** smochine
....................................

* dulceata puteti pune de care va place
** smochine se pot pune si proaspete ,eu am pus cele in sirop
Eu am vrut sa pun si smochine dar se poate face doar cu dulceata.

Amestecati toate ingredientele uscate , apoi adaugati ouale + galbenusul batute bine iar la sfarsit untul moale . Mixati totul bine , pana cand devine o compozitie cremosa si omogena,destul de densa.
Turnati intr-o forma rotonda cu diametrul de 24-26 cm . captusita cu hartie pentru cuptor . Nivelati cu o lingura si apoi tot cu lingura faceti gropi pe ici pe colo. Inauntru puneti jumatati de smochine (proaspete sau in sirop ...ca ale mele) si dulceata de visine. Cantitatea de smochine si dulceata o hotariti voi.
Bagati in cuptorul incalzit la 180° C , circa 40 minute. Faceti proba cu scobitoare.
Serviti cand s-a racit, eventual cu zahar pudra deasupra.





 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 31/3/2012, 22:01




Reteta este luata de pe site-ul Reteteculinare.ro ...decat ca eu am modificat putin reteta . Am adaugat cocos in aluat . Iata reteta cum a iesit pana la urma. Ies niste briose foarte bune si pufoase .

Briose /muffin bicolore cu cocos si cacao

Ingrediente:
pentru 8 briose:


- 1 ou
- 100 ml. ulei de floarea soarelui
- 150 ml iaurt gras simplu (eu Muller de vanilie)
- 150 g faina alba, proaspat cernuta
- 7 linguri cocos ras deshidratat
- 100 g zahar extrafin
- 1/2 plic praf de copt vanilat
- 2 linguri cu cacao
- un varf de sare
- o lamaie (eu nu am pus coaja rasa si sucul)
daca vreti sa faceti fara cocos ,se pune 200 g de faina


- Ouale se mixeaza cu zaharul, pana la topirea acestuia din urma si obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga uleiul treptat, avand grija ca acesta sa fie bine incorporat in amestec. Se mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga iaurtul treptat si se mixeaza compozitia in continuare (la viteza inferioara a mixerului).
- Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in amestec (evitand formarea cocoloaselor).
- Se adauga un praf de sare si cocosul ras deshidratat.
- Se imparte cantitatea de aluat in doua jumatati. Se adauga cacao uneia dintre cele doua parti si se mixeaza amestecul pana la omogenizarea compozitiei.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se aseaza in tava hartiutele pentru briose.
- Cele doua parti de aluat diferit colorate se aseaza simultan in fiecare hartiuta in parte.
- Briosele se coc timp de aproximativ 25 minute, la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului. Cand sunt coapte, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
- Se servesc daca doriti cu sos de ciocolata.





Edited by nicoleta_italy - 2/4/2012, 09:47
 
Top
view post Posted on 1/4/2012, 12:31

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


foarte frumos au iesit, si-mi imaginez ce bune sunt...cred ca le fac foarte curand ;) :P :merci: :noroc:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 2/4/2012, 08:44




Merita ...si dupa 2 zile au ramas pufoase ..bune! :ya ya:
 
Top
view post Posted on 18/4/2012, 12:28

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


Uitasem de tortul cu smochine, tare frumos a iesit...si cred si bun dupa ingrediente :ya ya: :buun: :buun: :buun:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 12/4/2013, 09:31




Reteta luata de pe cookaround.com. Reteta este pt. 12 muffin ..briose dar eu am preferat sa fac o ciambella sau guguluf cum i se mai spune.

Chec cu cafea si cocos


Ingrediente:

280 gr.faina 00
3 lingurite praf de copt
120 gr. zahar brun
2 oua mari
200 ml. lapte de cocos
90 gr unt
2 linguri de cafea solubila
2 linguri apa
40 gr. cocos ras

Mod de preparare:

Se cerne faina cu praful de copt intr-un castron .Deasupra se pune un varf de sare si zaharul . Se topeste cafeaua solubila in 2 linguri de apa calda, se lasa sa se raceasca. Eu am pus o lingurita de cafea solubila ..in plus. Intr-un alt caston se bat ouale cu laptele de cocos, untul topit si racit si cafeaua. Se face o gaura in castronul cu ingrediente uscate (faina ,zahar) , se varsa ingredientele lichide (ouale ,laptele de cocos) si se amesteca pana se incorporeaze bine si devine un aluat omogen.
Eu am mai pus in plus de cum era in reteta 2 linguri de cocos ras la sfarsit. Se pune in tava de chec unsa ,se presara cu cocos ras. Se coace in cuptor incalzit la foc potrivit 180-200 ° cam 30 minute. Se face proba cu scobitoarea,sa fim siguri ca este copt inauntru.



 
Top
view post Posted on 12/4/2013, 19:47

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


:merci:
Azi sunt prea obosita s-o fac...ramane pe maine..thanks!
 
Top
view post Posted on 13/4/2013, 21:56

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


Am facut-o...minunata! Am modificat putintel gusturile, am pus cacao, cioco si lapte de cocos 500 ml...am papat toti :merci: :pupic:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 14/4/2013, 21:39




CITAZIONE (nora_italy @ 13/4/2013, 22:56) 
Am facut-o...minunata! Am modificat putintel gusturile, am pus cacao, cioco si lapte de cocos 500 ml...am papat toti :merci: :pupic:

Chiar mai buna cu cioco si cacao... :buun:
cu placere...sa va fie de bine...

Eu restul de 200ml.lapte de cocos il am si acum in frigider..cred ca-l arunc ..nu stiu daca mai este bun ..sa fac maine cu el niste clatite...
....nu m-am gandit ..il puneam pe tot si eu la chec...mai puneam ceva faina ..si gata... :bang:
 
Top
view post Posted on 14/4/2013, 22:07

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


Reteta n-am gasit-o pe blogul tau, tocmai o scriam pe Cooking...oricum pun blogul tau ca sursa de inspiratie si eventual linkul aici, unde ai scris reteta. Pe Cooking am scris si reteta hoinarei, prajitura cu nuci si fara oua. Multam de retete fetelor, mi-au placut amandoua si le mai fac :noroc: :pupic: :casadolcecasa:
 
Top
nicoleta_italy
view post Posted on 14/4/2013, 22:24




CITAZIONE (nora_italy @ 14/4/2013, 23:07) 
Reteta n-am gasit-o pe blogul tau, tocmai o scriam pe Cooking...oricum pun blogul tau ca sursa de inspiratie si eventual linkul aici, unde ai scris reteta. Pe Cooking am scris si reteta hoinarei, prajitura cu nuci si fara oua. Multam de retete fetelor, mi-au placut amandoua si le mai fac :noroc: :pupic: :casadolcecasa:

..o sa o pun pe blog ..in urmatoarele zile...
...dar mai bine pune link la Hoinar ...scuza..
 
Top
view post Posted on 21/5/2013, 18:00

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


ma tenteaza un cuib de viespi...nu l-am facut de mult timp...
cuib+de+viespi
Ingrediente aluat:
40 gr drojdie proaspata,
1 kg faina,
100 gr zahar,
300 gr margarina(sau unt),
1/2 lingurita sare,
4 galbenusuri ou,
500 ml lapte,

Ingrediente sirop:
500 ml lapte,
200 gr zahar,
4 sticlute esenta rom,

Alte ingrediente:
200 gr margarina(sau unt),
280 gr zahar,
200 gr nuca macinata,

Preparare :
In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare , 100 gr zahar si 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia . Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.
Dupa ce maiaua a dospit adaugam 300 gr margarina (sau unt), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut.
In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 gr margarina(unt) cu 280 gr zahar . Cu acest amestec vom unge aluatul.
Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina, il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm . Margarina(untul) frecata cu zahar il intindem peste aluat, apoi presaram cu nuca macinata.
Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac . Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime pe care le vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam sa mai dospeasca inca 30 minute inainte de a da tava la cuptor.
In timpul cat mini rulourile dospesc, intr-o cratita punem 300 gr zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc acest amestec si lasam la racit dupa care adaugam esentele de Rom ( cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom ,esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.
Rulourile dospite, asezate deja in tava le punem la copt la foc mediu .
Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom (circa 300 ml lapte la o tava) si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.
De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie ,iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata , vanilie sau simple.
 
Top
view post Posted on 2/12/2014, 13:08

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


REteta unui chec pufos pe care vreau sa-l fac cat de curand: chec pufos cu nuci
Ingrediente chec cu nuci

4 oua mari (sau 5 oua mici)
o canita zahar tos
o canita faina de grau
o lingurita praf de copt
6 linguri ulei
un varf cutit sare
3 linguri zeama lamaie
o lingurita coaja rasa de lamaie
o lingura cacao
150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.
Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.
Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.
In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.
Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.
 
Top
view post Posted on 3/1/2015, 15:58
Avatar

HOINAR de-al casei
>>>>

Group:
Moderatori
Posts:
574

Status:


Suna bine ...si cu nuci imi place orice ...merita facut.... :buun:
 
Web|  Top
view post Posted on 3/1/2015, 17:05

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,186
Location:
Italia

Status:


Si eu ador nucile...primul loc 😉👍
 
Top
104 replies since 26/9/2009, 17:36   3270 views
  Share