Prajituri, fursecuri, biscuiti, checuri, etc

« Older   Newer »
  Share  
nora_italy
view post Posted on 21/5/2013, 18:00 by: nora_italy

HOINAR de-al CASEI
>>>>>

Group:
Administrator
Posts:
9,188
Location:
Italia

Status:


ma tenteaza un cuib de viespi...nu l-am facut de mult timp...
cuib+de+viespi
Ingrediente aluat:
40 gr drojdie proaspata,
1 kg faina,
100 gr zahar,
300 gr margarina(sau unt),
1/2 lingurita sare,
4 galbenusuri ou,
500 ml lapte,

Ingrediente sirop:
500 ml lapte,
200 gr zahar,
4 sticlute esenta rom,

Alte ingrediente:
200 gr margarina(sau unt),
280 gr zahar,
200 gr nuca macinata,

Preparare :
In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare , 100 gr zahar si 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia . Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.
Dupa ce maiaua a dospit adaugam 300 gr margarina (sau unt), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut.
In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 gr margarina(unt) cu 280 gr zahar . Cu acest amestec vom unge aluatul.
Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina, il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm . Margarina(untul) frecata cu zahar il intindem peste aluat, apoi presaram cu nuca macinata.
Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac . Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime pe care le vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam sa mai dospeasca inca 30 minute inainte de a da tava la cuptor.
In timpul cat mini rulourile dospesc, intr-o cratita punem 300 gr zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc acest amestec si lasam la racit dupa care adaugam esentele de Rom ( cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom ,esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.
Rulourile dospite, asezate deja in tava le punem la copt la foc mediu .
Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom (circa 300 ml lapte la o tava) si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.
De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie ,iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata , vanilie sau simple.
 
Top
104 replies since 26/9/2009, 17:36   3274 views
  Share