Si un tortulet de vara, gasit pe blogul: "Il menu di Angela":
Tort rece cu iaurt – Torta fredda allo yogurtla torta fredda allo yogurt si prepara velocemente ,non c’e bisogno di accendere il forno e ci conquista tutti con i suoi ingredienti semplici.,non dimenticate che non serve la gelatina per questa torta.Per la scelta dello yogurt e bene usare un gusto che piace di solito ,non dimenticate che la lemon curd e comunque di sapore acidulo .Se si usa panna gia zuccherata a mio parere serve uno yogurt non troppo dolce ,osate anche l’uso di yogurt alla fragola o altri frutti colorati tanto la torta sarra bella lo stesso.E importante usare una panna che si monta bene (io ho usato la hopla zuccherata ,ma va bene anche la hulala )Matrioska questa torta non contiene gelatina quindi ti piacera di sicuro!
acest tort rece cu iaurt se pregateste repede in mod simplu ,nu trebuie sa folositi cuptorul si are ingrediente simple,nu uitati ca nu este nevoie de gelatina in acest tort.Puteti folosi orice tip de iaurt important este sa va placa ,chiar si iaurt cu fructe colorate,nu uitati totusi ca crema lemon curd e acrisoara .Daca folositi frisca cu zahar ,folositi un iuart mai acrisor .Este nevoie de o frisca pe care stiti cu siguranta ca o bateti bine ,eu am folosit hopla cu zahar dar e buna si hulala.Draga Matrioska aceasta rajiturica nu are gelatina asa ca o sa-ti placa cu siguranta
Ingrediente/ingredienti
1. 200 g biscuiti Digestive / 200 g biscotti Digestive
2. 80 g unt / 80 g burro
3. 250 ml frisca / 250 ml panna da montare
4. 300ml iaurt / 300 ml yogurt
5. 30 g zahar pudra( doar daca folositi frisca neindulcita) / 30 g zucchero a velo ( solo se usate panna non zuccherata)
6. crema lemon curd / lemon curd
Preparare/preparazione
1. Macinam biscuiti si ii amestecam cu untul topit ,ii punem intr-o tava cu peretii detasabili cu diamentrul de 20 cm ,tava trebuie sa fie acoperita cu hartie de copt sau pelicula transparenta .
2. Punem stratul de biscuiti pe fundul tavii si dam la frigider
3. Batem frisca ( nu uitati ca sa se bata bine frisca trebuie sa fie Rece )
4. amestecam cu zaharul (daca e nevoie) si cu iaurtul
5. punem in tava si dam la rece
6. pregatim crema lemon curd si o punem deasupra prajiturii ,lasam in frigider minim 2 h
7. servim rece,se taie cu un cutit cu lama subtire
ITALIANO
1. tritiamo i biscotti e gli mescoliamo con il burro fuso ,il composto lo sistemiamo in una teglia a cerniera da 20 cm coperta con carta forno
2. mettiamo in frigo
3. montiamo la panna-per montare bene la panna deve essere Fredda!
4. aggiungiamo lo zucchero (se c’e bisogno) e lo yogurt
5. sistemiamo nella teglia e mettiamo nel frigo
6. prepariamo la lemon curd e copriamo la torta
7. mettiamo in frigo per un minimo di 2 h ,si taglia con un coltello con lama affilatissima!
http://ilmenudiangela.wordpress.com/2010/0...t/#comment-6581